Adolphe Menjou

Jean Adolphe Menjou var en amerikansk skuespiller. I 1931 blev han nomineret til en Oscar for bedste skuespiller, selv om han ikke vandt statuette.

Biografi

Han er født ind i en familie af fransk oprindelse, i byen Pittsburgh, Pennsylvania, USA, 18 Feb, 1890.

Han blev uddannet i nogle militære skoler, ligesom Culver Military Academy, tænker professionelt forfølge en militær karriere som en militær ingeniør, afsluttede studier på Cornell University, New York.

Han debuterede i teater, med roller i vaudeville, at engagere sig i stumfilm i 1914.

I stort set alle hans film handler i biroller i passende fysiske papirer, der ikke tillader dig at få adgang til den typiske roller Hollywood hjerteknuser.

Første Verdenskrig var en kort periode i hans filmkarriere, siden han tiltrådte den amerikanske hær som en militær ingeniør, med rang af officer, som vil bidrage til yderligere at hjælpe dig med at spille flydende visse beslægtede aristokrati papirer eller i militæret.

Han havde ingen problemer med overgangen fra tavs til lyd film, som det skete med flere skuespillere og skuespillerinder, men hendes filmkarriere lidt et bortfalder.

I 1950'erne producerede han sin endelige tilbagegang, fordi deres konservative ideer hjalp med at kalde heksejagt arrangeret af Un-American Activities Commitee senator Joseph McCarthy, der gik væk fra filmen amerikanske progressive. Tilsyneladende kom han at vidne beskylder skuespillere, deres fagter, udseende eller måder at tale, de transporteres kommunistiske ideer. Han hævdede også, at de amerikanske kommunister skulle sendes til ørkenen i Texas, der dræbte dem Texans.

Han døde i Los Angeles, Californien, på grund af hepatitis.

I 1947 udgav han sin selvbiografi Det tog ni Tailors.

Ægteskab

  • Hans første ægteskab med Katherine Kinsley.
  • I 1928 indgået han en anden ægteskab med skuespillerinden Kathryn Carver, som hun blev skilt i 1934.
  • Samme år giftede sig igen med skuespillerinden Verree Teasdale, med hvem han delte støbt i film.

Udvalgt filmografi

  • 1921: Sheikh, George Melford.
  • 1923: En kvinde i Paris, Charles Chaplin.
  • 1930: Marokko på Josef von Sternberg
  • 1931: En fantastisk historie, Lewis Milestone.
  • 1932: Farvel til våben, Frank Borzage.
  • 1937: En stjerne er født, William A. Wellman.
    • Kære teater, Gregory La Cava
  • 1946: hjertebanken, Sam Wood.
  • 1948: Den State of the Union, af Frank Capra
  • 1957: Paths of Glory, Stanley Kubrick, hvor han spiller den generelle Boulard, en kynisk og frastødende generelt.

Awards

  • 1931: Nomineret til Oscar for bedste mandlige hovedrolle for forsiden, Lewis Milestone.