Adoor Gopalakrishnan

Adoor Gopalakrishnan Unnithan Moutatthu er direktør for indisk biograf. Hans film er lavet i malayalam sprog, sproget i den indiske delstat Kerala. Hans film har ringe verdensomspændende distribution, men kan findes i filmen samfund i Kerala. Han har været i flere nationale og internationale filmfestivaler.

Priser og udmærkelser

Nogle Gopalakrishnan har vundet priser for sine film er ::

  • Padma Vibhushan den næsthøjeste civile udmærkelse for den indiske regering
  • Padma Shri
  • Legion of Honor
  • Dadasaheb Phalke Award
  • Nationale Film Awards i forskellige kategorier for Swayamvaram, Kodiyettam, Elippathayam, Anantharam, Mathilukal, Vidheyan, Kathapurushan og Nizhalkkuthu
  • Kerala State Film Awards: 13 priser i forskellige kategorier for flere film
  • International Film Critics Prize
  • BFI London Film Festival
  • British Film Institute Award - den mest originale film fra 1982 af Elipathayam
  • Kommandør af Ordre des Arts et des Lettres

Filmografi

  • 1972 Swayamvaram
  • 1977 Kodiyettam
  • 1981 Elippathayam
  • 1984 Mukhamukham
  • 1987 Anantharam
  • 1989 Mathilukal
  • 1993 Vidheyan
  • 1995 Kathapurushan
  • 2000 Kalamandalam Gopi, dokumentar
  • 2003 Nizhalkkuthu
  • 2007 Naalu Pennungal
Forrige artikel Apnea-hypopnø
Næste artikel Aphidoidea