Aerodramus terraereginae

Australske swiftlet er en art af fugl endemiske Apodidae apodiforme familie nordøstlige Australien. Selv om nogle taksonomer stadig conspecifikt considean af culiblanca swiftlet. A. t: To underarter er anerkendt. terraereginae og A. t. chillagoensis som igen betragtes som særskilte arter lejlighedsvis.

Beskrivelse

Det er mellem 11 til 12 centimeter lang og dens vinger er mellem 10.7 og 11,8 cm og vejer mellem 10.5-12.5 gram. De øverste dele af deres fjerdragt er grå-brun, mens de nedre dele er ensartet grå. Det har klarere fjer på panden og Lorum. Hendes bagdel er normalt lysegrå men lejlighedsvis er mørkere. Halen er lidt kløvet. Den chillagoensis sort er mindre og klar, med en vægt på ca. 9,39 gram.

I flugt udsender skarpe opkald. Inde i huler, hvor de rejser de udsender metal, som de bruger til ekkolokation klik.

Distribution

A. t. terraereginae strækker sig fra det tropiske område af nordøstlige Queensland fra Claudie River på Cape York-halvøen til Eungella bjergene nær Mackay i syd. Det findes for det meste nær kysten, og selv optræder i flere kystnære øer. Det er op til 1000 meter over havets overflade er mest almindelig anque under 500 meter. A. t. chillagoensis flere løgne inde i landet i området omkring Chillagoe, vest for Great Dividing Range.

Behavior

Yngletiden løber fra juli til marts. Arten yngler i kolonier, der kan bestå af flere hundrede individer. Kolonierne er placeret i huler og nogle gange mellem kampesten. Deres reder hænge fra vægge eller lofter af huler, mellem 2 og 20 meter over jorden. Er formet skål lavet af gennemsigtigt medium størknet spyt blandet med urter, casuarina nåle, kviste og fjer. De har tendens til at udføre to koblinger i samme yngletiden, og normalt bestå af et enkelt æg. Ægget inkuberes af begge forældre og varer i gennemsnit 26,5 dage. Hvis en anden æg inkubation bidrager til at opvarme den første kylling. Efter klækning kyllinger forbliver i reden mellem 46-51 dage. dage efter klækning.

Australske swiftlet feeds i flight jagt insekter og edderkopper flyde. Fouragere i flokke over kanterne af skove, savanne, overdrev, strande og klipper. Normalt de foder inden for 30 kilometer fra deres koloni, forlader reden på jagt ekspeditioner normalt vare omkring tredive minulos.