Ailurus fulgens

Den røde panda eller mindre panda er en art af kødædende pattedyr af familien Ailuridae, men havde kvalificeret inden familier og ursids procyonids. Det er den eneste art af slægten Ailurus; Det er inden for staten sårbare arter, fordi deres befolkninger trues af tab af levesteder, krybskytteri og indavl, og er beskyttet af nationale love i nogle lande.

Den røde panda er hjemmehørende i de bjergrige områder i Himalaya, Bhutan, det sydlige Kina, Indien, Nepal og Burma, selv om der er tegn på fossile record vidner til deres tidligere eksistens i Nordamerika. Generelt lever i fugtige tempererede bjergegne skove og rigelige bambus. Deres pels er rødbrun med lange, busket hale. Deres forben er ganske kort, så det har en mærkelig måde at gå på. Det er en ensom dyr, natlige vaner og territoriale karakter. Deres kost centre hovedsageligt på bambus, men at være altædende kan spise æg, fugle, insekter og mindre pattedyr.

Der er en anslået befolkning på 2.500 kønsmodne individer, stadig det betragtes som en art i sårbare ifølge World Conservation Union. Imidlertid har sin befolkning begyndt at falde som følge af ødelæggelse af levesteder, afskaffelse af sit område i Kina og krybskytteri. Sidstnævnte er en vigtig faktor i nedgangen i populationen af ​​røde pandaer faktor. Det er en fælles dyr i zoologiske haver primært i Nordamerika og Europa, hvor den er opdrættet i fangenskab.

Fylogeni

Ifølge forskerne i nogle lande, den nyeste DNA-forskning placerer Red Panda i en familie egen uafhængige, de ailurids. De ailurids er selv en del af den store superfamilie Musteloidea, som også omfatter familier Mephitidae, Mustelidae og Halvbjørne, men i modsætning til den gigantiske panda, er en bjørn.

Den taksonomiske klassifikation af den røde panda, og den gigantiske panda har været debatteret i mange årtier, som det har karakteristika både bjørne og vaskebjørne. Men de er kun fjernt forbundet af en fælles forfader af den første tertiærtiden. Deres fælles forfader går tilbage millioner af år siden, med en bred fordeling i Eurasien.

Habitat og distribution

Røde pandaer er hjemmehørende i Sydøstasien; Himalaya, det sydlige Tibet, Bhutan, nordøst Indien, i provinsen Yunnan og Hengduan bjergene i Sichuan-provinsen i Kina. Det menes, at det sidste område har været en oase af røde pandaer og mange andre dyr, i den sidste periode, under istiden. Brahmaputra River Gorge, som gør en løkke rundt den østlige ende af Himalaya, betragtes som en naturlig opdeling mellem de to underarter.

Røde pandaer lever i klimaer med moderate temperaturer, med få årlige ændringer i skovområder; De foretrækker de bjergrige områder i 1800-4800 m, især tempererede nåleskove med gamle træer og rhododendron, selvfølgelig, bambus. De deler levested med en anden specialist i bambus, den gigantiske panda i Kina. Røde pandaer bebor gamle hule træer. Ofte tilbringe dagen liggende i de høje grene af træer; mere aktivt de foder om morgenen og aftenen. Der er også flere røde panda befolkninger, der lever i fangenskab i zoologiske haver verden over. Det nordamerikanske fangenskab befolkning holdes under Plan Species Survival, og indeholder 182 dyr siden oktober 2001.

Egenskaber

Målt 30 til 60 cm. Hannerne vejede fra 4,5 til 6,2 kg, kvindelige 3 til 4,5 kg. Den røde panda er at spise bambus specialist med langt hår og bløde rødbrun på toppen, der bliver mørkt i bunden. Det har pletter på hans ansigt svarende til en vaskebjørn hvid, men den enkelte har forskellige ansigtsudtryk markeringer. Hans hoved er rundt med lige ører af medium størrelse, sort næse og næsten sorte meget mørke øjne. Dens hale er lang og plysset med seks ringe eller rød okker, giver fremragende balance og dygtighed på den glatte mos og lav, der dækker træerne. Benene er korte og sort. Det har også optrækkelige kløer og ligesom kæmpen panda, en "falsk tommelfinger", som er faktisk en udvidelse af håndled knogler. Den har en tyk pels på fodsålerne, der tilbyder beskyttelse mod kulden og skjuler kønsorganerne.

Underarter

Den røde panda er opdelt i to underarter: den vestlige røde panda, som bor i den vestlige del og højere styans røde pandaer lever i den østlige del. Vestlige røde panda har en klar lak på ansigt, mens røde pandaer styans nogle mærker har mere markant fraktion. Den effektive størrelse af befolkningen i Sichuan er større og mere stabil end befolkningen i provinserne Yunnan, hvilket indebærer en udvidelse syd for Sichuan til Yunnan.

Naturhistorie

Behavior

Pandas er mest aktive ved daggry og tidligt om morgenen. De er stillesiddende og i løbet af dagen, de hvile i grene af træer og træ huller, øge deres aktivitet kun i eftermiddag og / eller morgen. De er følsomme over for varme, med en temperatur "wellness" mellem 10 og 25 ° C; De kan ikke tåle temperaturer over 25 ° C på alle. Røde pandaer skal sove derfor i midten af ​​dagen i de skraverede toppen af ​​træerne, ofte med udstrakte arme, eller rullet i huler; med halen, du kan dække dit ansigt.

Røde pandaer er meget dygtige og akrobatiske dyr, der lever primært i træerne. De bor i områder, ofte alene, og kun sjældent lever i par eller i familiegrupper. De er meget rolige og kommunikere med skingre skrig. Fouragering natten mellem jorden og træerne hurtigt og agility, de bruger deres forben til at fange mad i munden. Rovdyr af den røde panda er sneleopard og mink. Arten er også over ødelæggelsen af ​​deres levesteder ved menneskeskabte.

De begynder deres daglige aktivitet med en rituel afvaskning af din hud, slikke deres forpoter og gnide ryggen og maven. Også de gnide ryggen og maven langs siderne af træer eller klipper. Så patruljere deres område, præget af en udskilt stof med en stærk lugt af deres anal kirtel og med deres urin.

Hvis en rød panda føler sig truet eller truede, ofte forsøger at køre til en utilgængelig klippe kolonne eller træ. Hvis de ikke kan slippe ud, vil de stå på bagbenene, hvilket gør dem ser større for at skræmme angriberne og give mulighed for at bruge deres skarpe kløer af forbenene, som kan forårsage alvorlige skader. De er venlige, men ikke stående uanfægtede og føler sig truet.

Fodring

Deres kost består af omkring to tredjedele bambus, men de spiser også bær, frugt, svampe, rødder, lav og er kendt for at supplere deres kost med unge fjerkræ, æg, insekter og til tider små gnavere. Men i fangenskab let de spiser kød. De er fremragende klatrere og virkelig gør lidt mere end at spise og sove på grund af sin lavt kalorieindhold kost. Bambus kufferter fordøjes lettere end blade og en større fordøjelighed i sommeren og efteråret, mellemliggende i foråret, og lav om vinteren. Disse variationer er korreleret med næringsindholdet af bambus. Den røde panda fordøjer dårligt bambus, især pasta og cellevægskomponenter, da dens mikrobielle fordøjelse kun spiller en sekundær rolle i dens fordøjelsessystem strategi. Transit af bambus fra tarmen af ​​den røde panda er meget hurtig. For at overleve i kosten af ​​dårlig kvalitet, den røde panda har at vælge høj kvalitet bambus og spiser masser af blade og kufferter, der passerer gennem fordøjelsessystemet behandling regelmæssigt hurtigt at maksimere tilførsel af næringsstoffer.

Reproduktion

Voksen røde pandaer sjældent interagerer med hinanden uden for parringstiden og begge køn kan parre sig med mere end én partner i løbet af sæsonen. Parringen finder sted mellem midten af ​​januar til begyndelsen af ​​marts og vintertid, de unge er født mellem juni og slutningen af ​​juli foråret og sommeren. Den drægtighedsperioden varierer fra 112 til 158 dage, og en kvindelig kan føde en til fire unger, der er født blind og vejer 110-130 gram. Dage før fødslen, hunnen begynder at samle materialer som blade eller græs, som den udarbejder reden. Dette er næsten altid placeret i et hult log eller en rock revne.

I populærkulturen

Den røde panda navn i engelsk bruges som navnet på Firefox-browseren, som en af ​​det engelske navn for røde panda er brand ræv. Imidlertid er det logo baseret på den røde ræv, som det fremgår af den "kreative korte" Alex Faaborg, hvori det hedder, at logoet Firefox bygger på den røde ræv, især i en kunstnerisk stykke af børns bibel Daniel burka. Alt dette forvirring synes at være, fordi i kinesisk kaldes "brand ræv" både røde panda og den røde ræv. Men andre kilder er uenige, tyder på, at 火狐 kun bruges til at henvise til browseren og ikke nogen dyr.

Forrige artikel Antonio Bazzini
Næste artikel Astor Piazzolla