Allens sump abe

Monkey Allen er en art af primat endemiske Cercopithecidae junglen i Congo, hvor det blev opdaget i 1923. Det er det eneste medlem af slægten Allenopithecus. Det kønsspørgsmålet er en søster clade til Cercopithecus, men adskiller sig på tandsæt og levesteder.

Distribution

Monkey Allen bor i Congo-bassinet i Republikken Congo, og i den vestlige del af Den Demokratiske Republik Congo.

Beskrivelse

Dette er en forholdsvis chunky abe dyr. Allen abe kan nå en længde på 45-60 cm, ikke tælle halen omkring 50 cm lang. Mænd med en maksimal vægt på 6 kg, er væsentligt større end hunnerne.

Behavior

Monkey Allen er en daglig dyr og normalt få maden på gulvet. Den lever i sumpede farvande rige områder og kan svømme godt, og dykke for at undgå fare. Han bor i sociale grupper på op til 40 dyr, kommunikere med de forskellige opkald, fagter og berøringer.

Deres kost består af frugter og blade, samt biller og orme.

Der vides kun lidt om parring vaner af denne art. Hunnerne føder kalve, der er fravænnet i omkring tre måneder, og som er modne efter tre til fem år. Deres forventede levetid når 23 år.

Rovfugle, slanger og bonobo er blandt de naturlige rovdyr sump abe Allen. I modsætning til andre primater, deres vådområde levested ikke så stærkt udsat for fare som skovene. Det er imidlertid jages for sit kød.

Forrige artikel American Heist
Næste artikel Aballay