Anas clypeata

Den fælles skeen, også kaldet skeand, cucharo ænder, ænder nordlige slev eller skeen-duck er en fugl af familien andefugle anseriforme spredt over hele verden, som yngler i det nordlige Eurasien og Nordamerika og vandrer syd for vinter i det sydlige Europa, Asien og Nordamerika, Nordafrika og den nordvestlige spids af Sydamerika.

Beskrivelse

Det er en lille duck, omkring 48 centimeter lang, med et vingefang på 76 cm og vejer omkring 600 g. Denne art er umiskendelig på den nordlige halvkugle for sin store næbformede spatel eller ske. Hannen i avl fjerdragt har mørkegrønne hoved iriserende, med sort top. Mens hans bryst og haleroden er hvide, og siderne og bugen rødbrun. Deres øvre dele er primært mørkebrune, undtagen de sekundære fjer kun synlige i flyvning, pande er lyseblå og rémiges danner en iriserende grøn speculum indrammet af en hvid liste. Nogle mænd har en hvid halvmåne på siderne af ansigtet i efteråret. Den fjerdragt af mænd uden for yngletiden bliver brunlig, mere ligesom kvinder.

Hunnerne har en lys brun stribet fjerdragt og hunner af deres jævnaldrende, med en lignende kvindelig mallard fjerdragt, men let udmærker sig ved sin lange næb og bred som mænd, men det er gråt på toppen med hjørnerne Orange og underkæbe. kvinder har forsiden af ​​vingerne hos mænd er blå grå. Umodne ligne hunner.

Taksonomi

Det blev videnskabeligt beskrevet af Linné i hans Systema Naturae i 1758 med samme videnskabelige navn i øjeblikket, Anas clypeata. Generalizadamente det er placeret i slægten Anas ligesom de fleste dabblers, men som er helt forskellige arter som gråand med andre ænder ske og relaterede Spatel danne gruppen, nogle taksonomer betragtes som en genre.

Ingen levende underarter er ikke anerkendt. De er blevet opdaget fossile knogler af en lignende and fra tidlige pleistocæn indskud i Dursunlu, Tyrkiet. Det har imidlertid ikke bestemt forholdet af denne fugl med den nuværende ske, såfremt forskellene skyldes tilhører en næste art eller om det er en paleosubespecie eller tilskrives individuelle variationer.

Behavior

Det er en fugl migradoria, flytter syd for vinteren, uden for deres yngleområde. Det er ikke så selskabelig som andre ænder uden for yngletiden og har tendens til at danne kun små flokke. På trods af hans buttede og klodset udseende skeen er fremragende flyvere.

Skeen fødes ind i vandoverfladen, som regel svømme i lavt vand langsomt passerer sit højdepunkt fra side til side. Hans store flade næb har kanten udstyret med kam-formede lameller, der virker som en si, der tillader disse ænder filtrere plankton, insekter, små krebsdyr, andre hvirvelløse vanddyr og frø det feeds. Til foder holder toppen i næsten vandret vand flytter hovedet fra side til side, og filtrerer vandet og silt fastholdelse mad. Denne tilpasning undgår konkurrence med andre dykænder med matchende meste af året. Denne fodring gør damme med mudret bund rig på hvirvelløse dyr er deres foretrukne levested.

Skeen foretrækker at reden i græsland langt fra vandområder. Sin rede er en lavvandet fordybning i jorden foret plantemateriale og ned. Den kvindelige plejer at lægge omkring ni æg. Hannerne er meget territoriale i yngletiden og forsvare sit territorium og partnere til mandlige konkurrenter. Hannerne også implementere udarbejde frieri skærme, både i vandet og i luften. Det er ikke ualmindeligt at se et dusin eller flere mænd jagter en enkelt kvinde.

Det er en temmelig rolige slags. Hannen udsender en kort bump af typen "guf, guf". Hunnen udsender en "kvaksalver" svarende til den kvindelige gråand.

Udbredelse og levesteder

Deres levesteder er særligt åbne humerale og indre farvande, moser, damme, søer, reservoirer, damme. Det er en trækfugl, der yngler i de nordlige regioner af Eurasien og Nordamerika, og vintre i det sydlige Europa og Asien, Afrika, den sydlige halvdel af Nordamerika og den caribiske region. I Nordamerika tilbringer vinteren syd for en buet linje fra Washington til Idaho og New Mexico i øst til Kentucky, og strækker sig langs østkysten endda så langt som Massachusetts. De, der tilbringer vinteren i det indiske subkontinent krydser Himalaya. De tilbringer også vinteren i Japan og det nordlige Filippinerne.

Forrige artikel Amplifiki
Næste artikel Augustin Laurent