Ara macao cyanoptera

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
22-09-2017 Lis Stang A

Den mellemamerikanske Scarlet ara ,, også kaldet Scarlet ara, rød ara eller rød ara, er en underart i arterne Ara Macao, en stor, farverig fugl, der tilhører familien af ​​papegøjer er delte. Denne underart lever skove, regnskove og palmelunde i det nordlige Mellemamerika.

Forskelle mellem de to underarter

Begge underarter kan genkendes af størrelse og farve detaljer i fjer af sine vinger.

  • Ara Macao Macao har mindre og mellemstore vinger og sekundære pande har grøn spids.
  • Ara macao cyanoptera har større vinger og mellemstore og sekundære pande har blå spids.

Udbredelse og levesteder

Den strækker sig fra det sydlige Oaxaca og Tamaulipas i det sydøstlige Mexico, Belize, Guatemala, Honduras, til den nordøstlige del af Nicaragua; i El Salvador er uddød i naturen.

De lever i skove og lavland regnskove eller highland skråninger.

Mores

Normalt lever i par eller familie grupper på 3-4 personer, selv om de kan danne kolonier på 25 til 50 individer.

Forman liv partner. De yngler fra februar til april. Udnyt hulrum foretaget af spætter eller andre naturligt dannede huller i blødt træ træer, at der etablere deres reder, jord i en højde, der kan fra 7 til 25 m. Hunnen lægger 1 eller 2 hvide æg, som hun udruger i 24 eller 25 dage. Begge forældre hæve ung til 105 dage. Yearling kalve er adskilt fra deres forældre.

De kan observeres fodring i høje træer og løvfældende lavtliggende skove eller i nærheden af ​​vandløb; De gør frø, frugter, nødder, blomster og nektar. På grund af deres ernæringsmæssige behov, gjorde de hyppige rejser mellem tilgrænsende områder i deres søgen efter føde. Som de gør, at de forbliver i konstant kontakt med stærke vokaliseringer, som er hørbare over lange afstande.

Forholdet til mennesker

Det er populært som høns for deres sociale adfærd og lære at efterligne ord, fordi der ud over deres farverige fjerdragt. Rød Guara blev valgt som et symbol på de nationale fauna og erklærede den nationale fugl i Republikken Honduras, i henhold til bekendtgørelse nr 36-93 udstedt den 28. juni, 1993 af den suveræne Nationale Kongres denne nation.

Bevarelse

Ødelæggelsen af ​​deres levesteder og fangst til handel har bidraget til faldet i deres befolkninger, der forsvandt fra nogle områder af dens oprindelige interval; så det er uddød i naturen i El Salvador.

Da det har en række bred fordeling og dens befolkning, selv om den er reduceret, det gør ikke hurtigt nok til at blive betragtet i en sårbar tilstand, den røde liste over truede arter IUCN opført som "mindst bekymring"; Det fremgår også i tillæg I i konventionen om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter. I lande, hvor den er distribueret det er beskyttet af forskellige love og dekreter.

Forrige artikel Arbejdsministeriet
Næste artikel Arturo Sampay