Aterciopelados

Aterciopelados er en spansk rockband i Colombia og protestsanger består hovedsageligt af Andrea Echeverri og Hector Buitrago som opstod i 1990 under navnet Delia og aminosyrer, men senere blev ændret til Aterciopelados i 1992.

Dette band har opnået stor national og international succes som deres musik kom til at blive betragtet innovativ, trods bliver kritiseret af nogle medier, der sidestilles ikke blandes med rock-rødder af colombianske folklore.

Vindere af to Grammy Awards og multinominados Disse priser anerkendt alternativ rock band i Latinamerika, de colombianske sten pionerer i verden. Ambassadører for Amnesty International i kampen mod misbrug af kvinder og som "Guardians of Peace".

I 2006 blev de navngivet af Time Magazine som en af ​​de bedste grupper i verden, siden Radiohead og U2.

Historie

Den Aterciopelados Bandet blev dannet, da Andrea Echeverri, der studerede Fine Arts og specialiseret i keramik, der er kendt i Universidad de los Andes i Bogota, som ville være hans partner og senere ven og holdkammerat Hector Buitrago, der kom til at spille i grupper punk og formen og fundet den første gruppe justering pest.

På sin afgang fra bandet, Andrea og Hector indtastet undergrundsscene i Bogota. De grundlagde deres første "Delia og aminosyrer" gruppe, spiller i sin egen bar og før offentligheden allerede erkendt bandet. Senere, Andrea og Hector bryde deres forhold, der forårsager gruppen og linjen forsvandt. Andrea fortsatte i de skønne kunster, ud over at undervise og gør vokal i gruppen "Special District", der tilhørte Carlos Vives. Hector mellemtiden gik på arbejde i radioen.

Starter

I 1993 udgav de deres første album med titlen Aterciopelados "Med hjerte i hånd". I det kan du høre et hjerteslag obsessiv punk kombineret med salsa og bossa nova. Dette album fremhæver succeser som "Spell", "Blade" og "Kvinde galla".

Dette album gjorde dem stjerner i Colombia, men det ville kun være begyndelsen på et frugtbart og succesfuld karriere. Ud over at sælge omkring 100.000 eksemplarer, hvilket var et stort hit på det tidspunkt for en colombiansk kunstner, tog han omfattende nationale ture, som er den store åbenbaring colombianske gruppe det år.

International succes

Deres andet album "El Dorado" blev udgivet i 1995, han betragtes som en af ​​de bedste albums i historien for colombianske rock og latin amerikansk rock generelt var der førte til succes og international anerkendelse takket være sange som "lille blomst vuggende" "Candela", og hans første store internationale hit "falsk Bolero", en sang, der tager stilling på MTV. Vokalist Andrea Echeverri blev inviteret af Soda Stereo at synge med dem på deres MTV Unplugged og også opnået flere videoer udsendes på MTV Latinamerika.

Takket være dette album Aterciopelados har turneret i udlandet for første gang, der sælger tusindvis af poster i Latinamerika og Europa. I sine rejser til Spanien, telonean koncerter Heroes del Silencio og blive anerkendt i det pågældende land. Albummet solgte over 600.000 eksemplarer på verdensplan og over 400.000 i Colombia.

Deres tredje album, med titlen "fred pipe" blev produceret af Phil Manzanera i London. Han markerede sin første Grammy-nominering for Bedste Latin Album / Alternativ Ydelse og førte til omfattende ture i USA, Latinamerika og Europa. Dette album fremhæver vigtige succeser som "alvorlig Cosita", "Baracunatana", "Intet behov" og "Jeg sværger jeg ikke."

Brasilien foretaget omfattende ture ved siden af ​​Cafe Tacuba og deltage som oplægsholdere i forskellige programmer af kanalen MTV. Albummet formår at sælge omkring 700.000 eksemplarer i USA og Europa, og blev en rock klassiker.

I 1997 indspillede den internationale kæde til MTV Unplugged MTV Latinamerika med nogle af deres største hits og derefter med sange fra sit seneste album "The fred røret." Dette album derefter havde en masse salg og globale succeser i radio, tv og pladebutikker, som fik ikke officielt offentliggøre optagelsen af ​​MTV Unplugged-session, selvom det er betragtes som en af ​​de bedste sessioner MTV Latinamerika.

Nye lyde

"Atomic Caribbean", hans fjerde album udgivet i 1998, markerer et mere elektronisk vej i gruppen med en mere alternativ lyd med mindre forvrængning end tidligere albums. fra det øjeblik, de følgeskab af trommeslageren Mauricio Montenegro bidrager sin særlige lyd niveau for at optage live. Caribbean Atomic får Grammy-nominering for Bedste Alternative Rock Album Latino og højdepunkter hits som "Evil", "Sagen" og "atomic Caribien". Med dette vigtige album formår at sælge omkring 400.000 eksemplarer i Colombia og mere end 500.000 på verdensplan, der modtager flere guld og platin albums og touring med kunstnere som Julieta Venegas og The Fabulous Cadillacs i "Skulls og Diablitos" tour Spanien. De dækker store og vigtige magasiner verden over og er vurderet som den bedste band i Colombia, en af ​​de bedste i Latinamerika og stemme Andrea som en af ​​de bedste i Amerika, ved siden af ​​Mercedes Sosa, Shakira og Celia Cruz.

Deres femte album "Gozo Poderoso" med et alternativt forslag, og et positivt budskab i hans tekster, vinder Latin Grammy i 2001 for Best Rock Album Duo eller Gruppe, slå kunstnere som Jarabe de Palo, radiatorer og Manu Chao, også nominering til en Grammy for bedste Rock album. Dette album fremhæver vigtige hits som "The Album", "Puzzle" og "Blue Light", der vandt første sted i Billboard diagrammer. Sådan var succes albummet, som indtil videre er den største sælger af Aterciopelados og en af ​​Hispanic sælgende album det år til at sælge omkring 1.000.000 eksemplarer i Latinamerika, 400.000 i USA og 300.000 i Spanien album.

Dette album tillod det vigtigste magasin i USA og en af ​​de største i verden, Time, betragtes blandt de 20 grupper i verden, der kommer i tredje på listen, og er den eneste latinske bandet på toppen. Med denne disk de er også nomineret Lo Nuestro Award 2002 som Rock Album of the Year, Rock Kunstner Årets og Rock Song of the Year for hittet "The Album", og MTV Awards 2002 som bedste Rock, der også deltage som oplægsholdere .

I 2002 udgav de deres opsamlingsalbum "Evolution" med den bedste succes Aterciopelados, 2 udgivne sange og et remix af "Florecita rock". Med denne disk centrifugering meget og modtage flere guld albums og salg på over 500.000 eksemplarer ud over at være nomineret til 2003 MTV Awards for Best Artist Center, som er involveret optræder live ved åbningen af ​​showet, i et remix af rock-hits i spansk siden Juanes, Alex Lora, Vicentico, Jorge Gonzalez Rios, Charly Alberti og Ricky Martin og Andrea Echeverri som også var studievært siden af ​​engelske sangerinde Dido, som hævdede at være en trofast tilhænger af bandet.

Solo projekter

Efter succeserne, bandet tog en pause for moderskab vokalist, en oplevelse, der inspirerede hende til at indspille solo på albummet "Andrea Echeverri". Dette album nåede adskillige priser og en Grammy nominering for bedste Latin Rock Alternativ album i 2006, udover at vinde for bedste kunstner i MTV Awards Center, der år, de 4 nomineringer, der havde nået til om natten, og nå 2 nomineringer til Premio Lo Nuestro.

Andrea fremmet hans album af USA, Spanien og Latinamerika med stor succes, og deltog som solist i Rock al Parque 2005 stjernespækket overfor Molotov, Robi Draco Rosa, Ely Guerra, og Julieta Venegas. Hun sang også en duet med mexicanske gruppe Cafe Tacuba en af ​​hans hits "pige band".

Hector Buitrago også brugt disse år til at arbejde på produktionen af ​​hans eksperimentelle albummet "Connector", som også deltage Julieta Venegas, Alex Ubago og Andrea Echeverri, blandt andre gæster. Det er et album med verdensmusik, gamle, rock og Andes fusion, betragtes som en af ​​de bedste albums i 2006 af kritikere.

Omgruppering

Bandet omgrupperede og udgivet singlen "Snap" fra sit nye album "Hey" i oktober 2006. Den anden single "Song protest" blev en international succes både for sin melodi og dens tekster. "Mr. Money", den tredje single er en kritik af forbrugerisme og imperialismen i vores samfund, og den fjerde single "Parken" er en hyldest til musikfestival Rock Park.

Dette album vandt den latinske Grammy Award for Lo Nuestro Rock Album of the Year Award for bedste Alternativ musik Album og også nomineret igen ved MTV Awards 2007. Denne disk har ført til utallige koncerter rundt omkring i verden, giver koncerter i europæiske lande som Tyskland og Italien, og lukke med succes festivaler som Rock al Parque i Bogotá og B-LIVE i Los Angeles.

"Rio" er titlen på det seneste album af Aterciopelados, kendetegnet ved sin økologiske koncept, som blev lanceret den 21. oktober 2008 og omfatter gæstemusikere blandt hvem står Goyo ChocQuibTown, Andes musikere Kapari Walka og legende paito sækkepiber.

Albummet dækning er en graffiti på en nedarvet anaconda, mor til menneskeheden som indfødte og symbol på floden, der anvendes som en metafor for genopretning af Bogota floden. Dens tekster refererer til spiritualitet, anstændighed, menneskelighed og kraften i kvinder som skaberen af ​​liv, men for det meste forsøge miljøspørgsmål med særlig henvisning til floden Bogotá i hans tekster, og i dens forskellige præsentationer på vegne af årsagerne økologiske.

Albummet har fået gode anmeldelser i USA og andre lande, hvor det er blevet lanceret, såsom Latinamerika og Spanien.

På den anden side hans hit "protest sangen" tilhører hans album "Hey," blev valgt af Amnesty International for at fejre sin 60-års jubilæum som et problem, der søger tilbagebetaling af menneskerettighederne. Denne nye version af sangen er produceret af Andres Lewin, oversat til engelsk, kaldes "The Price of Silence", og i samarbejde med Julieta Venegas, Stephen Marley og Natalie Merchant, blandt andre.

Denne seneste album er blevet touring verden, herunder de første forestillinger i Australien. De har også igangsat aktiviteter som bærere af Amnesty International, og som i flere arrangementer i denne organisation og styrke sit engagement i "protest musik". De er nomineret til en Grammy for bedste Alternativ Rock eller Urban Album for hans album "River", og MTV Awards i 2009 for Best Artist Center og vinde prisen som Shock Rock Group of the Year. De deltager i hyldest til den fabelagtige Cadillacs til disk "Du ved ... som jeg havde forventet!" i sangen "Vor Fader", og hyldest af kvindelige sangere Joan Manuel Serrat lavet.

I øjeblikket de fortsætte med at gøre præsentationer rundt om i verden præsenterer dette album.

Deres album Rio blev valgt af Rolling Stone som et af de 10 vigtigste albums i historien om latin musik af Cafe Tacuba, og Julieta Venegas Stero Soda.

Den August 18, 2014, blev præsenteret på den 20. udgave af festivalen Rock Park foran over 120.000 mennesker, der bekræfter dens betydning i musik af Colombia og Latinamerika.

Diskografi

  • 1993 - med hjerte i hånden
  • 1995 - El Dorado
  • 1996 - Den fred rør
  • 1998 - Atomic Caribien
  • 2000 - Kraftfuld Gozo
  • 2002 - Evolution
  • 2006 - Hey
  • 2008 - Rio

Awards

  • 2013 Latin Grammy Awards - Nomineret solo Andrea Echeverri Best Singer-Songwriter album.
  • 2012 Rolling Stone Magazine Norteametica - Position 6 i Top Latinoer i historien: "Rio"
  • 2011 Vejret - colombiansk kultur "En af de 10 kunstnere i kultur i Colombia"
  • 2010 Grammy Awards - nominerede for bedste alternativ Rock Album.
  • Vores Earth Awards 2010 - Bedste alternativ rock
  • MTV Latin America Awards 2009 - Nominerede til Best Artist center
  • Shock Awards 2009 - Bedste Rock Kunstner eller gruppe
  • BIT ALO Kvinder Awards 2009 - Woman of the Year øko Andrea Echeverri
  • 2008 Premio Lo Nuestro - Rock Album of the Year Vindere
  • Vores Earth Awards 2008 - Bedste Rock Song of the Year
  • Vores Earth Awards 2008 - Bedste alternativ rock kunstner af året
  • MTV Latin America Awards 2007 - Nominerede til Best Artist center
  • 2007 Latin Grammy Awards - Vindere Best Alternative Music Album.
  • 2007 Latin Grammy Awards - nominerede Best Alternative sang.
  • Vores Earth Awards 2007 - Producer of the Year Hector Buitrago
  • 2006 Grammy Awards - Nomineret solo Andrea Echeverri bedst latin pop album.
  • MTV Latin America Awards 2006 - Nomineret for bedste kunstner Andrea Echeverri center
  • Premio Lo Nuestro 2006 - Nomineret som Andrea Echeverri Rock Album of the Year
  • Premio Lo Nuestro 2006 - Nomineret som Andrea Echeverri Rock Song of the Year
  • Shock Awards 2006 - Video of the Year "Damaquiel" Hector Buitrago
  • 2005 Latin Grammy Awards - Nomineret Solist Andrea Echeverri Bedste Kvindelige Pop Vocal Album
  • MTV Latin America Awards 2005 - Vinder Bedste Andrea Echeverri Artist center
  • 2005 MTV Awards - Andrea Echeverri Nomninada Bedste Kvindelige Kunstner
  • 2005 MTV Awards - Andrea Echeverri Nomineret til bedste alternativ kunstner
  • 2005 MTV Awards - Andrea Echeverri Nomineret for bedste nye kunstner center
  • Shock Awards 2005 - Vinder Andrea Echeverri Video of the Year "stødpude" Andrea Echeverri
  • Shock Awards 2004 - Vinder Andrea Echeverri Andrea Echeverri Bedste Kvindelige Kunstner
  • MTV Latin America Awards 2003 - Nominerede til Best Artist center
  • TIME Magazine 2002 - Den tredje bedste gruppe i verden
  • MTV Latin America Awards 2002 - Nominerede til Best Rock Kunstner
  • 2002 Grammy Awards - nominerede Bedste Rock / Alternative Album Latino
  • 2001 Latin Grammy Awards - Vindere Best Rock Album Vocal Group eller Duo.
  • 2001 Latin Grammy Awards - Nominees Record of the Year kategori
  • 2001 Latin Grammy Awards - nominerede for bedste Rock Song
  • 1999 E! Entertainment Television - Andrea Echeverri Celebrity Årets
  • 1999 Grammy Awards - nominerede Best Alternative Rock Album.
  • 1998 Grammy Awards - nominerede for bedste latin / Alternative Album.
  • 1998 MTV Video Music Awards 1998 - Bedste Alternative Video - "The Case"
  • 1995 MTV Awards - Latina Årets
Forrige artikel Ain
Næste artikel Afdelingerne Assembly