Bayreuth Festspielhaus

Den Bayreuther Festspielhaus er et operahus i Bayreuth i Bayern, Tyskland, dedikeret udelukkende til repræsentationen af ​​operaer komponeret af Richard Wagner. Det er sæde for den Bayreuth Festival, for hvilke det er specielt designet og bygget af Wagner selv. Det var stedet, hvor Parsifal, Wagners sidste opera og Siegfried og Götterdämmerung, de to sidste dele af cyklen Nibelungens Ring, som også var den første omfattende repræsentation premiere her.

Design

Wagner tilpassede design uden tilladelse fra arkitekten, et projekt af Gottfried Semper til et teater i München, der aldrig blev gennemført, og Semper ejerskab til genbruges senere til Burgtheater i Wien. Bygning af arkitekt Otto Brückwald blev udført under tilsyn af Wagner og med økonomisk støtte af kong Ludwig II af Bayern. Den første sten blev lagt på Wagners fødselsdag, 22. maj 1872. Indvielsen blev gjort med den første fulde repræsentation af de fire operaer, der udgør cyklen Nibelungens Ring fra 13 til 17 august 1876.

Hoveddelen af ​​bygningen med træstruktur har en lille ornamentik, med murstensvægge, som undertiden tjente ham nedsættende tilnavnet "Laden". Hovedindgangen ,, bygget i 1882 som en privat indgang til kong Ludwig II af Bayern, for at markere det andet Festival og premieren på Parsifal, har derimod den typiske udsmykning af slutningen af ​​det nittende århundrede, med stensøjler og vægge . Interiøret er konstrueret hovedsagelig af træ. I modsætning til traditionen, publikum trådte ventilator formet, uden gallerier eller kasser, med perfekt udsyn af scenen fra 1925 lokationer.

Munden har en dobbelt proscenium scene, som giver offentligheden det indtryk, at scenen er længere væk end den egentlig er. Denne dobbelte proscenium, med arrangementet af orkestergraven og blackout i rummet under forestillingen, skaber, med ordene fra Wagner selv, en mystisk kløft mellem publikum og scenen, som giver det et specialtegn repræsentationer og give fysisk forstærkning til den mytiske indhold af de fleste af operaer af Wagner.

Teatret har holdt det samme udseende gennem hele sin historie, primært i den del tilgængelige for offentligheden. Den naturskønne del, dog har gennemgået flere reformer for at tilpasse sig udviklingen af ​​de udøvende teknologier. De første reformer blev foretaget i 1920'erne, hvilket faldt sammen med fornyelsen af ​​den oprindelige natur i de første festivaler, som blev indarbejdet tredimensionelle scener, snarere end de primitive malede baggrunde. Mellem 1958 og 1968 en gradvis reform af hele strukturen af ​​bygningen, som erstattede den oprindelige bindingsværkshus med en ny stål og beton blev foretaget.

I øjeblikket er foran scenen er 11,8 m høj og 13 m bred, mens fase har en maksimal bredde på 27 m og en dybde på 22 m. Den naturskønne tårn har en maksimal højde på 30 m. Hallen har 1925 pladser fordelt på 30 rækker af boder og de nederste tre etager i rummet.

Orkestergraven

Et væsentligt træk ved de Festspielhaus er usædvanligt layout af orkestergraven, som strækker sig under scenegulvet er dækket af et tag, således at orkestret er helt usynlig for offentligheden. Denne bestemmelse bekymret Wagner, som ønskede at få publikum til at koncentrere sig om, hvad der foregik på scenen, uden at blive distraheret af bevægelser af hovedet eller musikere. Dette design korrigerer også lydstyrken balance mellem sangere og orkester, skaber de ideelle akustiske Wagners operaer. Desuden arrangement gør det meget vanskeligt at gennemføre orkestret, selv de bedste instruktører i verden, ikke kun af det mørke, som hersker i pit, men fordi den akustiske efterklangstid inden vanskeligt synkronisering mellem orkester og sangere .

Arrangementet af orkestret i pit er også enestående, hovedsageligt i tre aspekter:

  • De første violiner er placeret på højre side af hovedet, ikke på den sædvanlige plads på venstre side. På denne måde, lyden af ​​violiner ikke direkte til offentligheden, men på bagsiden af ​​scenen, hvor det reflekteres tilbage til publikum.
  • Basser, celloer og harper er opdelt i to grupper på hver side af graven.
  • Resten af ​​orkestret er placeret direkte under scenen. Visuel kommunikation med lederen er afgørende, fordi de fleste musikere ikke kan se eller høre sangerne, men denne bestemmelse skaber den karakteristiske orkestrale lyd designet af Wagner.

I dag afstanden er 14 m bred og 11,5 lang. Dens gulv nedstammer i etaper fra 1,5 meter under scenen niveau op til 5 m under det, i sin dybeste del.

Forrige artikel Botillo
Næste artikel Babyloniske Rige