Blue-winged papegøje

Chrysostomos parakit er en fugleart endemisk psitaciforme familie psittaculidae sydøstlige Australien, herunder Tasmanien.

Beskrivelse

Den måler cirka 20 cm lang. Fjerdragten deres toppe, hoved og bryst er for det meste lysegrøn, bortset fra vingen pande er blå og primærfarver er sorte, mens bugen er gul. Toppen af ​​halen har blålig grå toner, mens fjerene på siderne og bunden er gule. Sit højdepunkt er smal, kort og bøjede sig ned grå. Hannerne har gullig pileus og blå i ansigtet listen. Hunnerne er mere dæmpede toner, med en liste i mindre fremtrædende pande, gullig pileus mindre og har mere grønt i kulissen.

Udbredelse og levesteder

Det er en fugl indfødte til det sydøstlige Australien. Det er beliggende i det skovklædte savanner, græsarealer, vådområder og andre åbne naturtyper, herunder områder på op til 1200 m over havets overflade. Mange migrerer til Tasmanien, hvor de yngler i foråret og sommeren, og vende tilbage til det australske fastland vinteren.

Normalt de lever på gulvet i frø, skud, frugter og insekter. De kan findes fra par i yngletiden i flokke på op til 2000 personer lige før efteråret migration.

Forrige artikel Bioterrorisme
Næste artikel Übermensch