Branford Marsalis

Branford Marsalis er en amerikansk saxofonist af jazz og klassisk musik.

Biografi

Branford Marsalis blev født den 26. august 1960 og er den ældste af fem søskende. Disse er. Wynton, Delfeayo og Jason er også jazzmusikere og Ellis er en digter, fotograf og ingeniør i Baltimore. Hans bror har autisme Mboya. Hans forældre er Delores Ferdinand Marsalis og den berømte pianist Ellis Marsalis, Branford Jr .. var også en del af gruppen af ​​opdagelsesrejsende Boy Scouts of America.

Efter sine studier ved Syddansk Universitet i Berklee, Branford begyndte sin karriere i begyndelsen af ​​80'erne, spiller baryton saxofon i Art Blakey Big Band, Clark Terry og alto saxofon i Blakey s Jazz Messengers. Fra 1982 til 1985 spillede han tenor og sopran saxofon med gruppen og hans bror Wynton band støtte Sting. Hans karriere kom oprindeligt præget af Wayne Shorter og senere, men mest fremtrædende af John Coltrane. I 1985 deltog han på Live Aid som en enkelt musiker Sting. I 1986 dannede han sit eget gruppe med Kenny Kirkland, Bob Hurst og Jeff Watts.

Fra 1992 til 1995 var han musikalsk leder af Tonight Show med Jay Leno. Buckshot LeFonque fulgte projektet til formål at fusionere jazz med R & B, hiphop og rock. Under 90 gæst samarbejdede Branford med Grateful Dead. Han deltog også i flere albums med Bruce Hornsby. Hornsby Branford og vandt en Grammy i 1993 for bedste pop instrument og dets sammensætning Barcelona Mona, komponeret til De Olympiske Lege i Barcelona. Han spillede selv med Miles Davis i de sidste dage af det.

I 2002 grundlagde han de uafhængige pladeselskab Marsalis Music albums udgivet af blandt andet Doug Wamble, Harry Connick Jr. og Miguel Zenon. Han skabte også bandet Branford Marsalis Quartet.

Diskografi

Albums

  • 2011 Songs of Mirth og Melancholy
  • 2006 Braggtown
  • 2004 A Love Supreme live
  • 2004 Eternal
  • 2003 Romare Bearden Revealed
  • 2002 Footsteps of Our Fathers
  • 2001 Skabelsen
  • 2000 Contemporary Jazz
  • 1999 Requiem
  • 1997 Music Evolution
  • 1996 Mørke Keys
  • 1996 Loved Ones
  • 1993 Bloomington
  • 1992 'Sneakers
  • 1992 Jeg hørte dig Twice The First Time
  • 1991 The Beautiful Ones endnu ikke født
  • 1990 Crazy People Music
  • 1990, »[Mo 'Better Blues
  • 1989 Do The Right Thing
  • 1989 Trio Jeepy
  • 1988 Tilfældig Abstrakt
  • 1987 renæssance
  • 1986 Romances for saxofon
  • 1985 Royal Garden Blues
  • 1984 scener i byen

Aktier

  • 2010, Sting live i Berlin - Sting
  • 2007 Marsalis Music Honors Serie: Bob Fransk - Bob French
  • 2006 Vejkryds - Bruce Hornsby
  • 2005 Anledning: Connick på klaver, bind 2 - duet med Harry Connick Jr.
  • 2003 Marsalis Familien: En Jazz Celebration -
  • 1999 Brand New Day - Sting
  • 1996 Mercury Falling - Sting
  • 1995 Hot House - Bruce Hornsby
  • 1994 Rob Wasserman: Trios med Bruce Hornsby på White-hjulede Limousine
  • 1994 JLW - Joe Louis Walker.
  • 1993 Harbor Lights - Bruce Hornsby
  • 1991 Karma - Robin Eubanks.
  • 1990 Du vil ikke Forget Me - Shirley Horn.
  • 1990 Uden en Net - Grateful Dead.
  • 1990 Sorte Koder - Wynton Marsalis
  • 1990 Vi er forelsket - Harry Connick Jr.
  • 1987 Intet Ligesom Solen - Sting
  • 1986 Bring om natten - Sting
  • 1986 Break Hver regel - Tina Turner.
  • 1985 Drømmen om den blå Turtles - Sting
Forrige artikel Blandt appelsin
Næste artikel Bollullos Par del Condado