Brun spider monkey

Edderkoppen abe, edderkoppen monkey cupcake eller choibo platyrrhine neotropical primat er hjemmehørende i Colombia og Venezuela, der tilhører slægten Ateles. Arten er nu kritisk truet. Det er kendetegnet ved en ikke meget lille primat med en lang prehensile hale, der bruges som støtte til at flytte fra ét sted til et andet i trætoppene, nogle gange en tendens til at falde til jorden, er et dyr, der ikke flygter til menneskelig tilstedeværelse, hvis nogen aggression ikke vises. I Colombia er der nogle individer i fangenskab i forskellige zoologiske haver, såsom den zoologiske Ocarros i Villavicencio, Cali Zoo Cali, eller Santa Cruz Zoo i San Jose del Tequendama, alle i Colombia.

Taksonomisk historie er blevet forvirret, fordi der i fortiden er blevet klassificeret som en underart af Ateles Ateles geoffroyi eller belzebuth. Ligesom andre spider aber, han har meget lange tynde arme og en langstrakt, prehensile hale. Halen er meget fleksibel, med tværstribede hud til at give greb om de grene af træerne. De har udelukkende trælevende livsstil. Det har en hvidlig mave og et plaster på forsiden, og undertiden blå øjne, en meget usædvanlig karakter i spider aber.

Taksonomi og fylogeni

Det har to underarter Ateles hybridus hybridus og A. h. brunneus, som er defineret på grundlag af kladogram Froehlich & amp; et al, som udtrykt af Hernandez C. & amp; Cooper. Determinanter for særlig status har været morfometriske og mtdna analyse.

Anatomi og fysiologi

Kroppen af ​​denne art har en længde på mellem 45 og 50 cm, med en hale mellem 72 og 82 cm lang, og vejer mellem 4 og 8 kg. De står næsten blottet for hår, i lighed med Ateles belzebuth, men i modsætning til dette uden depigmented områder omkring øjne og laboca. Den submolære strimmel og den forreste trekant-formede plaster er variable, men ikke så stor som i A. belzebuth. Farven på ryggen varierer fra grålig til lys brun til brun. Hoved, hals, ansigt, bagben og bagsiden af ​​køen er så mørke som ryggen og i nogle individer farven nærmer sig sortbrun. Irisfarve er normalt lysebrun men nogle dyr viser en grå eller blå farvetone.

Bagbenene er normalt blegere farve og lignende til at bakke undtagen den typiske mørke farve på knæ. Bugen varierer fra hvid til brunlig nuancer til en lysegul, og ikke på siderne kontraster. Den ydre overflade af de bagben er relativt ensartet i farve mørkebrun tilbage og frem. Bugen varierer fra hvid til lys gullig og brunlig kontrast til siderne, ben, hale og hoved.

Geografisk område og levested

I Colombia, brun edderkop abe er fra den højre bred af Magdalenafloden i departementerne Magdalena, Cesar, en sydvestlige del af Guajira i den nordligste del af Serrania de Perija, midt dal Magdalenafloden i afdelingen Caldas og Cundinamarca. Denne art har to underarter én på skråningerne af den østlige grænse af Andesbjergene i Venezuela, og den anden er i Catatumbo vandløbsopland i departementet Santander i nord og nordøst i foden skove Arauca afdeling.

I Venezuela den underart A. h. hybridus har en afbrudt distribution. Det er beliggende i den nordlige del langs den østlige-syd for Central bjergkæde i staten Miranda del, og sandsynligvis staten Vargas. Også det ligger på begge sider af Andesbjergene i Venezuela. A. hybridus distribueres i skoven foothill skove og truede lavland San Camilo og Ticoporo. På den vestlige side, er det også distribueres ved foden af ​​Andesbjergene langs lavlandet i det sydlige Maracaibosøen til Perija bjergene langs grænsen til Colombia.

Den spider monkey fouragering i de øverste niveauer i skoven. De tilbringer meget tid i baldakin, men også bruge den midterste og nederste lag, men sjældent ses i skovbunden. Brachiation bruges til at mobilisere og arm swing, når du går ned underskoven eller bruger alle fire ben. Det blev rapporteret, at A. h. hybridus frekventerer evergreen skov, tropiske semi-løvskov, kystnære regnskov og tætte stedsegrønne skov, ikke meget høje stigninger i montane sæsonmæssige skov.

Økologi

De spiller en vigtig rolle som frø dispergatorer. Røde ansigter edderkop abe spredte frø mindst 138 arter gennem indtagelse og efter afføring. Yderligere 10 arter blev spredt af aber at gå på pension i en vis afstand fra træet, før det faldt på dem. På bare 23 frøarter de blev beskadiget eller blev fordøjet.

Behavior

Ateles ses sjældent i forbindelse med andre primater og de fleste er afslappet og flygtigt som følge af den samtidige besættelse af frutales.se træer generelt tror, ​​at andre arter, der ikke er forbundet som sådan, men nogle gange er disse tolereres og De fandt i skoven. Det eneste interaktion med Alouatta visning falder mens saltning og nogle gange, når de sover tæt voksne, børn leger virksomheden selv. Bernstein & amp; et al bemærke, at i løbet af de observerede 77 møder tæt churucos seks gange, med hvid-fronted capuchin to gange og tre gange Alouatta seniculus. Det er også kendt, som kan være forbundet med Cebus nigritus.

Sociale dynamikker

Spider aber er daglige og bor i grupper på op til 20 eller 30 personer. Men de er sjældent set sammen, og næsten altid er på udkig efter mad, fodring eller hvile i små grupper mere eller mindre i størrelse og sammensætning. Sammenhængen mellem en kvindelig og hendes afkom er vedvarende. Gruppemedlemmer også rejse på egen hånd. Hver kvinde i gruppen har en "kerneområde" som soveværelse og resten center, som bruger mest tid. Hernandez skønnede omfang af 259-388 hektar med 20-30% overlap belzebuth co Ateles arter i La Macarena National Park, Colombia.

Kommunikation

Lugten er et vigtigt middel til kommunikation i Ateles. Urin aflejres direkte på substratet; Det har secernerende kirtler, der gnider mod overflader. Også det udsender akustiske signaler, som omfatter høje lyde, lav intensitet squeals, fløjter eller triller, som anvendes af voksne i fjendtlige møder. De højfrekvente lyde, herunder bark og growl er blevet observeret i aggressive interaktioner. Ikke meget skarpe mest melodiske lyde, såsom fløjter, støn og råb, tilsyneladende arbejder på at stoppe fjendtlighed, for sex og til venlige møder.

Diæt

Den kost af en population af brun edderkop abe i bjergene i Las Quinchas beskrevet af Marquez og Diaz, baseret på over 200 timers observation under fodring begivenheder konkluderede, at denne art er primært frugivorous og supplere deres kost med unge blade, blomster og små insekter. De har en meget forskelligartet kost, der indeholder mere end 100 plantearter selvom kun 5 af disse udgør halvdelen af ​​deres kost. Brun spider monkey forbruger også jord saltning og rådnende træ af nogle døde træer. Selvom det brugte direkte på forbruget af disse elementer er det lidt tid har været foreslået, kan det være af stor betydning for deres kost.

Reproduktion

Ateles kan leve omkring 20 år. Mor og avl Ateles belzebuth forhold strækker sig et år. Tilsyneladende spider aber bliver kønsmodne ved 4-5 års alderen 17,5. De føder et barn efter en lang drægtighedsperiode på 226-232 dage samleje står overfor. Hans sene modning og lang fødsel tidsintervaller gøre det vanskeligt at inddrive på grund af jagt og andre trusler. Størrelsen tendens til ikke at variere meget mellem kønnene: Voksne hanner vejer 7,9 til 8,6 kg og hunnerne vejer 7,5-10,5 kg.

Trusler

I Colombia, både som brun edderkop abe Ateles hybridus hybridus brunneus er underlagt tab af levesteder og jagt. Levested for A. h. hybridus er meget fragmenteret, og der kan være nogle populationer af en passende størrelse til at være levedygtig på mellemlang og lang sigt.

Levested ændring synes at være vigtigst for den venezuelanske befolkning A. h trussel. hybridus. Lavlandet skove i Zulia stat og ved foden af ​​Serrania de Perija er meget forringet ved udvidelse af husdyrbrug. Gap analyse udføres efter denne art i Cordillera de Perija og fandt, at, selv om det samlede omfang af skove er stadig meget store i IUCN rødliste. Edderkoppen abe blev medtaget i den halvårlige publikation verdens 25 mest truede primater, 2008-2010. Hybridus brun edderkop abe er fundet i forskellige beskyttede områder i Colombia, herunder: Catatumbo-Bari National Natural Reserve, Tama National Natural Park, El Coco Natural National Park og Sierra Nevada de Santa Marta Nationalpark. Det kan også forekomme i Natural National Park Hingaza.

I Venezuela er arter findes i Guatopo National Park, som er af særlig betydning, fordi det er en af ​​de vigtigste vandreservoirer for hovedstaden Caracas. Serrania de Perija nationalparken er en anden stor fredet område brun spider aber. I disse nationalparker, er det nødvendigt aktiviteter mod jagt og skovhugst. Ingen organisationer, der aktivt med brun spider abe hybridus målarter, og regeringskontorer bør forbedre deres bevarelse indsats. Men der er interesse i at fortsætte studier af disse primater, især i det centrale Venezuela samt en bevidsthed program på lokalt plan. Det er også vigtigt at øge antallet af rangers og forbedre deres økonomiske status. De er også til stede i Caparo Forest Reserve.

Bernstein viste virkningen af ​​forstyrrelse af skove, især i A. h. brunneus og opfordrede til etablering af reserver til denne og andre truede arter af primater. Heldigvis Serrania de San Lucas i det sydlige Bolivar indeholder stadig store skove, der er blevet identificeret som et område af eventuel nationalpark. Etablering San Lucas hvordan Nationalpark Colombia ville bevare mange elementer i tilflugt Nechí, herunder hvid-footed tamarin og Lagothrix lugens. Tilstedeværelsen af ​​politiske oprørere, militær og nogle minefelter gør regionen meget vanskeligt at arbejde. Barbacoas sump repræsenterer et andet prioriteret område, der skal tages i betragtning som et beskyttet område.

Forrige artikel Ben Rich
Næste artikel Brood parasit