Capybara

Den Kapivar, Capincho, Kapivar, Kapivar, punch, kepiplörö, Kapivar og Kapivar, er en art af gnaver i familien cávidos. Det er den største levende gnaver og vægten af ​​verden. Den lever i besætninger i områder med tropiske og tempererede klimaer altid nær vandet i vådområder i det østlige Panama og Sydamerika, nord og øst for Andesbjergene, til centrum af Argentina. Det er relateret til agouti, chinchillaer, coypus og marsvin.

Det har en tung tøndeformet krop og et lille hoved, med en rødbrun pels i overkroppen, der forvandler gul brun på bunden. De kan vokse op til 130 cm lang og vejer 65 kg. De har lidt svømmehud fødder, næsten ingen hale og har 20 tænder. Bagbenene er lidt længere end før, og de er stumpe næser, øjne, næsebor og ører på toppen af ​​hovedet. Hunnerne er lidt tungere end mænd.

Navn

En af dens almindelige navne, Kapivar, kommer fra kapiÿva Guarani betyder 'Lord of the græsset', mens dens videnskabelige navn hydrochaeris, betyder 'vand gris' græsk. Selv om mange af de måder at navngive denne art tendens til at migrere mellem regioner, de mest almindelige er:

Morfologi

Krop og pels

Kroppen, som ikke har nogen hale, er solid og rundt, med tyk stamme og fire korte ben. De forreste poter har fire fingre og senere har tre radialt udsat for. De tykke fingre som kløer har en lille membraner, der forener interdigitally. Capybaras får en længde på 100-130 cm og en højde på bagsiden af ​​50-60 cm, og hunnerne er normalt en smule større end hanner. Den gennemsnitlige vægt er 50 kg for mænd og 61 for kvinder; dog kan den faktiske vægt varierer mellem 27 og 65 kg. De sene Neochoerus suicidens var betydeligt større.

Pelsen er lang og ujævn, men i nogle dele er så tynd, at du kan se huden igennem den. Det gør dem tilbøjelige til solskoldning om dyr, og for at undgå det, svælge i mudder for at beskytte huden mod solen. Farven varierer fra rødbrun til grå i toppen, mens den nederste har en gulbrun. Nogle eksempler har sorte pletter i ansigtet, på ydersiden af ​​benene og i ryggen, hårlængde 30-120 mm.

Hoved og tænder

De har en bemærkelsesværdig bred, stort hoved. I forbindelse med de nærmeste slægtninge til Kapivar, næsepartiet er større og mere afrundede, mens næseborene er små og langt fra hinanden. Hos mænd, spidsen af ​​snuden er skaldet og forsynet med et fremspring svarende til det olfaktoriske kirtel. Ørerne er små og runde, mens øjnene er placeret på siderne og er også små. Ligesom mange dyr, der har en delvis vandlevende stil, øjne, ører og næsebor Kapivar er placeret på toppen af ​​hovedet, således at når de forlader vandet for at trække vejret eller se omkring dem, knap rager frem fra overfladen.

Dental formel for dette dyr er 1-0-1-3; hvilket betyder, at hver halvdel har en kæbe fortand, præmolar og tre kindtænder, med i alt tyve tænder. De hvide fortænder er udstyret med en rille, som alle gnavere, de er udvidet og omdannet til rodløse fortænder. Bag fortænder et rum kaldet diastema åbnes. De bageste tænder har også rødder og har en kompleks morfologi; bestå emalje prismer hjerteformede eller bar, som er adskilt af lag af cement. Som i andre gnavere, de fortænder og kindtænder af capybaras vokser hele tiden for at kompensere for vedvarende slitage, der forårsager spiser så meget græs.

Udbredelse og levesteder

Din geonemia er opdelt i to disjunct områder.

  • Den nedre overflade strækker sig til øst for Panama, øst for Panamakanalen vandskellet, Darien, det nordlige Colombia og nordvestlige Venezuela.
  • Det største område omfatter de fleste af Sydamerika øst for Andesbjergene i Orinoco-floden, Amazonas og Rio de la Plata; dækker fra det østlige Venezuela og Guyana til Uruguay og nordlige og centrale Argentina.

Hver af de to regioner har en tilsvarende underart: Capybara isthmius, der bor i den nordvestlige del. Det har en mindre størrelse end Capybaren hydrochaeris, der bor i større område, øst for Andesbjergene.

De kan leve i forskellige levesteder, men viser præference for nogle bestemte. Ofte nær søer, floder, moser og mangrover. De har også brug for en fast søvn, helst med en tyk vegetation, der fungerer som en beskyttende jord. At fodre har ikke noget problem, og indtaste savanne græsland. De fleste Kapivar befolkningstæthed er i de store vådområder i Sydamerika, som Pantanal, eller Llanos regionen i det nordlige Europa, badet af Orinoco. De lever for det meste i lavlandet, men også bebor højder op til 1300 meter over havets overflade. Sammenlignet med andre dyrearter i Sydamerika, capybaras temmelig veltolereret levesteder ændringer forårsaget af menneskelig aktivitet, og kan også overleve i plantager eller græsgange omdannet til zoner.

Behavior

Aktivitet

Capybaras er hovedsagelig crepuscular dyr. De tilbringer varmen i dag i huller i mudderet eller i vandet. Sleeping skjul blandt tykke vegetation; de behøver ikke nogen hule. Men i områder, hvor de er forstyrret af menneskelige aktiviteter, de ændre og vedtage en natlig livsstil.

Hvis en Kapivar advarer fare, advarer andre med en kort bark, og straks løb trav med en hastighed der kan sammenlignes med en hest nå i sikkerhed i vandet. De kan dykke og ophold under vandet i fem minutter, og er i stand til at svømme med hele kroppen nedsænket undtagen ører, næsebor og øjne. En anden ekspert Sydamerikansk svømmer, der tilhører en anden familie af gnavere, er nutria. Men nogle gange de skjule blandt tykke vegetabilske planter.

Charles Darwin beskrev adfærd denne art:

Det sociale liv

De lever i grupper, der kan bestå af et par og deres unge, eller af en større gruppe af voksne. Måling af grupper varierer mellem seks og tyve dyr. I sjældne tilfælde kan det også observere ensomme individer, for det meste voksne mænd.

Foranstaltningen grupper og deres livsform afhænger af sæsonen og levested. I regntiden, de spredes over et stort område, således at da gruppen falder. I løbet af denne sæson, de spiser en masse og opbygge en reserve af fedt. Raising nyfødte er også hovedsagelig i regntiden, i den tørre sæson, mange enkeltpersoner samles omkring de større floder og søer, der danner større grupper. I løbet af denne sæson, er dødeligheden betydeligt højere, øget sult og sygdom, og forsvinden af ​​planter, der tjener som beskyttelse, capybaras er mere sårbare over for angreb fra rovdyr. Forskere fra Venezuela indikerer et gennemsnit på 5,6 grupper af dyr under regntiden og 15,9 i den tørreste marts. I længere perioder med tørhed, kan de danne store grupper på op til hundrede eksemplarer, som opfylder nær vandet, der er tilbage. Selv om disse grupperinger er ustabile og ikke længe.

Hver velkendt og blandet gruppe ledes af en dominerende han, som normalt indtager denne holdning i mange år. Så er der en eller flere hunner med deres unge og til tider underordnede hanner også en del af gruppen. Reden er normalt stabilt og godt markeret både blandt mænd og blandt kvinder, og er etableret ved delvist aggressiv kampene.

Hver gruppe bor i et område på 5 til 17 hektar. Selv om dyrene har tendens til at holde sig inden for et område på omkring 10 hektar, forsvare mod indtrængen af ​​andre eksemplarer af samme art. Mark territorium gennem duft kirtler; hos mænd de er placeret på næsen, og begge køn har i området af anus.

De kommunikerer med hinanden via en række vokaliseringer. De omfatter en lyd som den spinder af katte, hvilket indikerer indsendelse, et skrig af som en gøende hund alarm, en måde at udtrykke glæde klikke, skingre fløjter og grynt.

Fodring

Den kost består hovedsageligt af græs jord og lejlighedsvis suppleret med vandplanter. Nogle gange indtastning plantager og foder, for eksempel, sukkerrør, vandmelon eller majs. Den udbredte tro på, at fisk er også en del af kost af Kapivar er falsk. De har en yderst effektiv fordøjelsessystem, der giver dem mulighed for at overleve på en diæt hvoraf 75% består af kun fire til seks arter af planter, og derefter stoppe med at spise et stykke tid, så de planter af denne art til at inddrive før tilbage til at spise det.

Dit fordøjelsessystem har flere tilpasninger til deres kost, såsom en længere tarmen og blind som forstørrede ører. Ligner andre gnavere såsom marsvin, eller lagomorfas måde carpinchos praktiserer coprophagy eller lejlighedsvis indtagelse af afføring. Cecale afføring er bløde og klæbrige form for ekskrementer, som er gæret af særlige bakterier i coecum, og re-indtages umiddelbart efter udskillelse, og dermed kan udtrække de maksimale næringsstoffer fra sine rige fødevarer cellulose. Når fæces endelig udvises anden gang, de er ovale og tørre.

Capybaras, såsom marsvin kan ikke producere C-vitamin selv, så skal indhente det gennem maden. I nogle eksemplarer i fangenskab, som var blevet åbenbart underernærede, har der været tilfælde af skørbug.

Reproduktion

Hannen er den, der tager initiativet i koblingen, da det er ham, der forfølger den kvindelige, først af land og derefter i vandet. Parringen foregår i lavt vand, efter seks til otte hurtige fremstød, den seksuelle akt kommer til en ende. Samleje kan gentages efter et stykke tid, eller tyve gange med den samme partner eller flere partnere.

Den parring kan finde sted på ethvert tidspunkt af året, men de fleste fødsler er normalt i regntiden. Generelt hver hun føder en gang om året, men hvis vejrforholdene er gunstige kan gøre det to gange. Den drægtighedsperioden varer omkring 110 dage i de nordlige underarter og 150 i syd. Capybaras er multiparous, og hver leverance består af et gennemsnit af fire unger, men kan variere indtaste to otte. Kvinder har ti vin grene, der er placeret parvis i livmoderen.

De behøver ikke bygge reder, og kan føde overalt på sit område. De unge er markant tidligt, vejer ca 1500 g ved fødslen, har en fuld pels og blivende tænder. Kort efter fødslen, de unge er i stand til at spise græs og bliver uafhængige efter tre eller fire måneder. Hvalpene danner sin egen gruppe i hovedgruppen. Begge køn antager seksuel modenhed på omkring tyve måneder gammel.

Hans levetid i naturlig tilstand varierer mellem otte og ti år, mens det i fangenskab kan nå tolv.

Naturlige fjender

Dens vigtigste naturlige rovdyr er specielt kattefamilien som Jaguaren eller Ocelot, men også ræve og jungle alligatorer. Sommetider ofrene er unge rovfugle ligesom Harpies eller krybdyr såsom anacondas.

Forholdet til mennesker

Sydamerikanske oprindelige folk og jaget til at spise kød og hud behandling ved hjælp af fortænder til dekorative formål. De har også en rolle i mytologien af ​​disse mennesker. I de traditionelle overbevisning af Yanomamo, hver nyfødt har en dobbelt så Kapivar eller tapir, som giver livskraften: hvis den dobbelte dyr dør, vil personen dø.

Anvendelser og jagt

De jages for deres hud og kød. I mange regioner er der professionelle jægere navngivne "carpincheros", som praktiserer kommerciel hvalfangst, er også rigtig mange mennesker, der jager dem til eget brug. Den Kapivar læder, lys brun og små lysere pletter, er især populær i Argentina. Udover handsker, bælter og læder jakker, sadler og hovedtøj, de er også lavet. Spæk Carpincho en olie, der tjener som et naturligt middel opnås.

Dens kød er magert, stærkt duftende, og af god kvalitet, med lidt fedt, og byder på meget lav i kolesterol. Det forbruges især i Venezuela, hvor den tørre, sætte det i lage og spise de dage af afholdenhed. Det er en udbredt opfattelse i Sydamerika ville eksistere en tidligere tjenestemand kirke dokument, at hastigheden mellem "fisk" på grund af deres form for vandlevende organismer, fisk-lignende lugt og lidt behårede hud, selv om det er en legende, og der Lignende legenderne i andre religioner på jorden på andre hvirvelløse dyr såsom bævere.

I Argentina og Uruguay kødet hovedsageligt anvendes til fremstilling af pølser. I Colombia og Venezuela, især i sletterne regionen, og på grund af de mange anvendelser af dette dyr, der er forsøg på at hæve capybaras på gårde til kommercielle formål. Ejerne også søge græsgange, især i den tørre sæson, da de føler, at de capybaras hærge mad til deres dyr.

Der er mennesker, der tror, ​​det er godt jagt dem for påståede skader på landbruget; især i plantager, kan de forårsage betydelige ødelæggelser, og nogle steder de betragtes et skadedyr.

Hans produktion som en kommerciel fangenskab dyr

I Argentina er der kommerciel opdræt af arterne i nogle provinser i den flodbund kyst.

Bevarelse og trusler

Mange af de egnede levesteder for denne art er i regioner stærkt anvendes til græsning. Ligesom mennesker forbereder kilder til vand til deres dyr, minimere antallet af rovdyr ved jagt og kvæg og holde græsset kort i mange områder har der været en stigning i befolkningen. Census kvæg godser i området ved Llanos afslørede Capybara en massefylde på mellem 50 og 300 / km².

I regioner, der er jages i kommercielle mængder, såsom i mange regioner i Venezuela, og som anses for sjældne. I andre regioner, såsom dele af Peru, har de forsvandt eller deres antal er faldet drastisk. Mens generelt de er rigelige og har en bred fordeling, så de ikke betragtes som en truede arter. Men mange mennesker mener, at det grusomme slagtning af dyret, da det sker med klubber, skydning eller jagthunde.

Systematik og taksonomi

Capybara er den eneste levende repræsentant for familien af ​​Hydrochoerinae. Mens genetisk forskning har vist, at gnavere Kerodon køn er mere tæt forbundet med Capybara med marsvin, så Hydrochoeridae resulterede paraphyletic. Moderne systematisk, da Wilson & amp; Reeder, klassificere Capybara inden for gruppen og gruppen med cávidos Kerodon Hydrochoeridae inden for underfamilien. I gnavere, de hører til superfamilien af ​​cavioïdeus, ligesom agutíes og pacaranas baller.

Fossile forfædre Capybaren, er repræsenteret ved forskellige genrer fra den øverste Miocæn. De mest primitive former er klassificeret i underfamilien af ​​cardiaterinos, som selv om parafilética seneste repræsentanter for gruppen voksede ud af dem. Den underfamilie af Pliocæn protohidroquerinos kendte, med den eneste slægt Chapalmatherium. Kraniet af disse dyr var dobbelt så stor som den nuværende H. hydrochaeris, og dens medlemmer var også betydeligt længere. Hidroquerinos subfamilien, som H. hydrochaeris tilhører, dukkede op i Pliocæn. Alle fossiler af gigantiske gnavere kommer fra Amerika.

I nogle systematiske de ovenfor beskrevne to underarter, H. h. isthmius og H. h. hydrochaeris, de er klassificeret som forskellige arter.

Som for den korrekte videnskabelige navn af slægten, der er en lang tvist mellem navnet Hydrochoerus, skabt af Brisson i 1762, og navnet Hydrochaeris, oprettet ved Brünnich i 1772. Begge navne kommer fra det græske ord Hydros og choiros. Navnet givet af Brisson var længe afvist, da det ikke var i overensstemmelse med reglerne for videnskabeligt artsnavn. Selv International Commission on Zoological nomenklatur sagde Hydrochoerus gyldigt navn på grund af sin omfattende brug, så Capybara er det korrekte videnskabelige navn.

Pet

Nogle mennesker har eksemplarer af denne art som et kæledyr. På trods af sin store størrelse og eksotisme, kan de være blide kammerater. Det er nødvendigt at sterilisere mandlige i en alder mellem 6 og 9 måneder at undgå at blive aggressiv og territorial. Ligesom andre gnavere, kan du tæmme dem til at lære at gøre visse tricks, såsom at sidde eller bestille mad. Company capybaras betragtes varm og rene dyr.

Som et kæledyr, er det nødvendigt at opfylde alle de behov, et dyr, såsom et krisecenter over deres hoveder, ordentlig mad, græs og halm, samt en vand rum, hvor han kan spille. I tilfælde af private huse, kan sidstnævnte krav opnås med en stor præfabrikeret pulje.

Forrige artikel CTpedia
Næste artikel Carlos Duplat