Chaetura brachyura

Den Rabon Swift er en almindelig fugl, der bor og yngler i Trinidad, Tobago, Granada og San Vicente og i tropisk Sydamerika fra Panama, Colombia og Guyana syd for Ecuador, Peru og Brasilien; i Brasilien, hele Amazonas, til udelukkelse af en stor del af den sydøstlige bassin. Sjældent er mere end 800 m høj, selv i de varmeste dele af bjergkæden og i det bjergrige eller kuperet terræn, de bebor, men er blevet dokumenteret til en højde på 1300 m.

Beskrivelse

Den Rabon Swift har omkring 10,5 cm lang og vejer 20 g. Den har lange, smalle vinger, en robust krop og en kort hale. Kønnene er ens. Det er hovedsageligt sort med hvid gump og hale. Det kan skelnes fra andre arter af samme familie i sit sortiment, såsom lomiblanco Swift eller Swift askegrå af den manglende kontrast mellem krydset og hale, sidstnævnte meget mørkere i de andre arter er.

Flyvningen opkald er en hurtig kvidre sti-sti-gryderet-gryderet-gryderet.

Levesteder

Denne lille Swift er i en række habitater inklusive savanne, åben skov og afgrøder. Den lever i luften af ​​flyvende insekter, herunder myrer og bevingede termitter. Det er meget selskabelig og danne kommunale bosættelser, når de ikke yngler. Det har været mistænkt for prædation af flagermus, hvor reder er.

Reden er et medium grene og spyt niveau fad af 5 cm bred fastgjort til en lodret flade. Dette er ofte en kunstig struktur som en pejs eller mandehul, da han bruger sin slægtning, den Chimney Swift, men naturlige huler og hulrum i træer også bruges.

Op til syv hvide æg udklækkes af begge forældre i 17-18 dage. Den unge forlader reden efter to uger, men bo tæt på det, klamrede sig til væggen i hulrummet uden at flyve, for yderligere to uger.

Forrige artikel Chris Tolos
Næste artikel Claria Corporation