Ciconia ciconia

Den hvide stork er en stor vade fugl stor, tilhører familien Ciconiidae. Dens fjerdragt er for det meste hvid med sort i kulissen, mens de voksne tager på en rød farve på benene og næb. Den måler et gennemsnit på 100 og 115 cm fra spidsen af ​​næbet til slutningen af ​​halen, vinger og kan have et vingefang mellem 155 og 215 cm. De to underarter, der afviger lidt i størrelse, yngler i Europa, nordøstlige og sydlige Afrika og sydvestlige Asien.

Den hvide stork er en trækfugl afstande. Vintre i Afrika syd for Sahara fra området syd i det indiske subkontinent og dele af den arabiske halvø. Når du overfører mellem Europa og Afrika på tværs af Middelhavet forhindret, så det gør en omvej gennem Levanten i øst, eller Gibraltarstrædet i Vesten, fordi de termiske kolonner, behøver ikke danner over vand.

At være en kødædende fugl, hvid stork feeds på en række dyr, herunder insekter, fisk, krybdyr og små pattedyr og fugle. Får de fleste af sine fødevarer fra jorden, i områder med lav vegetation eller vandkilder lavvandede. Han er en spiller, der monogame par for livet. De to partnere er ved at opbygge en stor rede, der kan bruges i flere år. Hvert år lægger hunnen omkring fire æg, som klækker asynkront 33 eller 34 dage efter at være blevet lagt. Både voksne skiftes inkubere æggene og begge skal fodre kyllinger. Den unge forlader reden efter 58 til 64 dage efter fødslen; efter denne periode, de skal være tændt for voksne over 7 til 20 dage.

Den hvide stork er blevet kodet som en "mindst vedrører arter" af World Conservation Union. Det nydt i middelalderen med visse menneskelige aktiviteter, såsom skæring og rydning af skovområder, men ændringer i landbrugsmetoder og industrialisering nøjedes falde deres befolkning og endda forårsaget deres forsvinden fra dele af Europa i det nittende og tyvende århundrede . Bevarelse programmer i Europa gjorde den hvide stork tilbagevenden at yngle i Holland, Belgien, Schweiz, Sverige og Portugal. Det har få naturlige rovdyr, men er vært for mange typer af parasitter. I sin fjerdragt lus og mider kan leve og i deres reden, diverse mesostigmatas.

Denne fugl har givet anledning til mange legender og historier i hele sit sortiment, hvoraf de mest kendte er historien, at babyer er anlagt af dem.

Beskrivelse

Det er en meget stor fugl; en voksen stork kan nå en længde på 100-115 cm og en højde på 100-125 cm stående. Det kan nå et vingefang på 155-215 cm og vejer 2,3 til 4,5 kg. Som alle storke, det har lange ben, en lang hals og en lang lige og spidse næb. Begge køn er identiske i udseende, selv om mænd har tendens til at være større end hunnerne. Det har en primært hvid fjerdragt, med sort på svingfjer og fløj pande; den sorte farve skyldes pigment melanin. Halsfjer er lange og behårede, danner en krave, der bruges i nogle kurtisering. Iris er brun eller grå, og peri-orbital hud er sort. Den voksne fugl har en lys rød næb og røde fødder, hvis farve stammer fra carotenoider i deres kost. Undersøgelser har vist, at i nogle dele af Spanien er baseret på pigmentet astaxanthin fra en indførte arter af floden krabber, og rødt næb lyse farver vises selv i de unge, i modsætning til de mere afdæmpede farver af toppene af hvide storke unge andetsteds.

Ligesom andre storke, vingerne er lange og brede, og lad fuglen til at planlægge. Finning er langsom og regelmæssig. Flyv med halsen strakt fremad og med sine lange ben strækker sig ud over kanten af ​​hans korte hale. Gå i et langsomt og støt tempo med fremstrakt hals. I modsætning hertil ofte han trækker sit hoved mellem hans skuldre, når hvile. Flytningen er ikke blevet undersøgt grundigt, men synes at forekomme hele året, selv om de primære svingfjer erstattes i yngletiden.

Ved fødslen er de kyllinger delvis dækket med korte, hvidlige par markører. Inden for en uge disse tidlige markører er erstattet af et tæt lag af hvidt uldne ned. På tre uger, den unge fugl erhverver scapulars og sorte fjer flyrejse. Ved fødslen kyllingerne har lyserøde ben, som bliver sort-grå som de bliver ældre. Dens næb er sort med et strejf af brunt. For at forlade reden, den unge fugl fjerdragt ligner den voksne, selv om dens sorte fjer ofte blandet med brunt, og næb og ben er rødbrune eller orange mattere. Lovforslaget er normalt orange eller rød med en mørkere spids. Farven på toppene bliver rød af voksne i den følgende sommer, men sorte punkter kan vare i nogle enkelte fugle. Storkeungerne vedtage voksne fjerdragt i deres anden sommer.

Flight identifikation

Inden sit sortiment den hvide stork er karakteristisk, når de ses i jorden, men flyve på afstand kan forveksles med andre arter med lignende farver, ligesom den afrikanske tantal, fælles pelikan og den egyptiske grib. Den afrikanske tantal er kendetegnet ved sin lange sorte hale, gul næb, let buet og dens lidt mindre sammenlignet med den hvide stork. Fælles pelikan har korte ben, der ikke strækker sig ud over sin hale og flyver med tilbagetrukket hals, holde hovedet i nærheden af ​​hans firskåren krop, giver det en anden flyvning profil. Pelikaner også opfører sig anderledes i synkroniserede planlægning flokke og i stedet bestilt flokke af individuelle fugle uorganiserede som med hvide storke. Den egyptiske vulture er meget mindre end den hvide stork, og har en lang kileformet hale, kortere ben, en kort hals og et lille hoved farvet gul. Kranen kan også forekomme sort og hvidt, når du flyver med en baggrund af stærkt lys; Det udmærker sig ved at have længere ben og en lang hals.

Udbredelse og levesteder

De nominelle underarter, C. c. Ciconia, er udbredt, selv om disjunkte, i Europa, Nordafrika og dele af det vestlige Asien. I Europa er der koncentrationer i den iberiske halvø og meget af Central- og Østeuropa, med 25% af verdens befolkning er koncentreret i Polen, befolkningen i de asiatiske underart havde omkring 1.450 individuelle fugle og fordeles i en region i Asien Central blandt Aralsøen og Xinjiang i det vestlige Kina. Det menes, at befolkningen i Xinjiang uddøde omkring 1980. trækruter udvide rækkevidden af ​​denne type til mange dele af Afrika og Indien. Nogle mennesker vælger denne trækrute, der passerer gennem Mellemøsten mod øst og centrale Afrika.

Der er få registreringer af fugle, der yngler i Sydafrika; siden 1933 et par i Calitzdorp, og omkring 10 fugle blev gengivet fra 1990'erne omkring Bredasdorp. En lille bestand af hvide storke hovedsageligt C. c. asiatica - vintre i Indien, hvor flokke på op til 200 fugle krydser dalen Kurram under forårstrækket i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede blev observeret. Imidlertid har fugle der blev ringmærket i Tyskland blevet tilbagebetalt i det vestlige og sydlige Indien. En usædvanlig eksemplar med orbital hud-en karakteristisk rød Oriental- stork er blevet registreret i Indien og yderligere undersøgelse er nødvendig af befolkningen i Indien. Nord for legeplads, det er et skridt vandre i Finland, Storbritannien, Irland, Island, Norge og Sverige, og vest et trin vandre på Azorerne og Madeira. For nylig området blev udvidet til at omfatte det vestlige Rusland.

Foretrukne områder af hvid stork fodring består af grønne enge, landbrugsområder, vådområder og overfladisk. Undgå områder dækket med græs og buske. For eksempel i regionen Tjernobyl i det nordlige Ukraine, befolkningen i hvide storke faldt efter atomulykken i 1986, da dyrkede jorder blev opgivet og blev ledige med buske og højt græs. I nogle regioner i Polen, fattige i naturlige fourageringsområder de tvunget fuglene at finde føde i deponeringsanlæg siden 1999. Der er også rapporter om hvide storke på udkig efter mad i skraldespande i Mellemøsten, Nordafrika og Syd Østafrika udenfor af yngletiden.

Reder mere udbredt i områder med åbne græsarealer, våde eller periodisk oversvømmede grønne områder og mindre i områder med høj plantedække, såsom skove og krat. I de overvintringsområder i Afrika, bor i græsland, vådområder og landbrugsjord. Hvide storke formentlig udnyttede menneskelige aktiviteter i middelalderen, når skovarealet ryddet for at skabe nye græsgange og landbrugsjord. På det tidspunkt blev de fordelt så meget af Europa, avl langt mod nord som Sverige. Det er en sjælden gæst på de britiske øer, hvor nogle 20 fugle observeret hvert år, selv om der er ingen optegnelser om indlejring. I 1416 et par hvide storke byggede deres rede på toppen af ​​Saint Giles Cathedral i Edinburgh, Skotland.

I det nittende århundrede begyndte en tilbagegang i befolkningstallet på grund af industrialisering og ændringer i dyrkningsmetoder. Hvide storke ikke længere reden i mange lande, og de nuværende koncentrationer af vestlige populationer findes i Portugal, Spanien, Ukraine og Polen. På Den Iberiske Halvø, er befolkninger koncentreret i sydvest, og også oplevet et fald på grund af landbrugspraksis. I stedet var der en bemærkelsesværdig stigning i antallet af hvide storke i højlandet i Podhale i det sydlige Polen, hvor de rejste for første gang i 1931, og indlejret i stadig højere luftlag, op til 890 meter, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2005. Forfatterne foreslår, at dette er relateret til den globale opvarmning, der tillader tilstrømningen af ​​andre dyr og planter i de højere luftlag. Migrering hvide stork indlejring i provinsen Poznan i det vestlige Polen, gjorde omkring 10 dage før de sidste tyve år af det tyvende århundrede, end de gjorde i slutningen af ​​det nittende århundrede.

Migration

Den systematiske undersøgelse af migration begyndte med den tyske ornitolog Johannes Thienemann der begyndte at ringe i 1906 forskning i fugl observatorium Rossitten på kuriske, i det daværende Østpreussen. Selvom Rossitten ikke selv har en stor koncentration af storke, observatoriet koordinerede storstilet banding af arterne i hele Tyskland og andre steder i Europa. Mellem 1906 og Anden Verdenskrig omkring 100.000 hvide storke, hovedsageligt unge fugle, hvoraf over 2.000 blev inddrevet over lange afstande mellem 1908 og 1954 blev udglødet.

Ruter

I august og september Hvide Storke forlade deres redebygning i Europa og flyve sydpå mod Afrika. De tilbringer vinteren i savanne fra Kenya og Uganda syd til Cape-provinsen i Sydafrika. På disse områder, de samles i store flokke, der kan overstige tusind fugle. Nogle divergerer vestpå til det vestlige Sudan og Tchad, og selv Nigeria. I foråret fuglene vender tilbage nordpå gennem Sudan og Egypten mellem februar og april. De ankommer i Europa omkring slutningen af ​​marts og april, efter en tur, der varer i gennemsnit 49 dage. Til sammenligning er faldet turen afsluttet i omkring 26 dage. Tilstedeværelsen af ​​medvind og mangel på mad og vand langs ruten-fugle normalt flyve hurtigere regioner uden ressourcer-øge den gennemsnitlige hastighed på rejse.

For at undgå en lang rejse fra Middelhavet, fuglene i Centraleuropa eller østlige følge en migration sti ved hvilken krydser Bosporus i Tyrkiet, krydser Levante, og følg Nildalen mod syd, undgå ørkenen Sahara- eller følge en vestlig rute gennem Gibraltarstrædet. Disse vandrende korridorer maksimere brugen af ​​termisk og dermed spare energi. Den østlige rute er langt den vigtigste og bruges årligt af 530.000 hvide storke, hvilket gør det den anden mest almindelige vandrende arter på dette område. Flokke af trækfugle, såsom rovfugle, kan hvide storke og fælles pelikaner strække sig over 200 km. Den østlige rute er dobbelt længere end den vestlige, men begge ruter storke tage den samme tid til at nå de overvintringsområder.

Hvid stork unge, der gå i gang med deres første vandring syd, de løse en arvelig; men hvis de er fordrevet af ugunstige vejrforhold, de har evnen til at tilbagebetale og kan ende i en ny overvintring. I stedet kan voksne fugle kompensere for kraftige vinde og justere deres kursus til slut i deres traditionelle overvintringsområder, da de er fortrolige med dens placering. Af samme grund, alle de trækfugle vender tilbage i foråret, selv fuglene omdirigeres til nye overvintringsområder sites har evnen til at navigere til redebygning. Et eksperiment med unge fugle opdrættet i fangenskab i Kaliningrad og frigivet uden tilstedeværelsen af ​​vilde storke, viste, at der tilsyneladende havde instinkt til at flyve sydpå.

Energi

Hvide storke er afhængige af termiske kolonner til at planlægge lange afstande fra deres årlige vandringer mellem Europa og Afrika syd for Sahara. For mange fugle den korteste rute ville tage dem på tværs af Middelhavet; men da varmen ikke dannes på vandet, som regel de foretrækker omvejen over land for at undgå trans-Middelhavs flyvninger, der kræver langvarig kraftig flagrende. Det anslås, at afstanden, flagrende metaboliseres 23 gange mere kropsfedt end planlagt. Så flokke roterer opad, løftet af kolonner af varm luft til en højde af 1200-1500 meter over jorden, selv i det vestlige Sudan en højde af 3300 meter blev observeret.

Indimellem kan de forekomme lange flyvninger over vand. For eksempel, en ung ringmærket hvide stork i en rede i Danmark, senere dukkede op i England, hvor han tilbragte et par dage, før du fortsætter deres rejse. Derefter blev han set flyver over øen Saint Marys, og tre dage senere til Madeira kom i forfald. Denne ø 500 km fra Afrika, og dobbelte afstand fra det europæiske kontinent. Migrationen gennem Mellemøsten kan hæmmet af chamsin, gusty vinde der bringer dage dækket, uanvendelige til flyvning. I denne situation, flokke af hvide storke venter på jorden, stående og vender vinden, indtil det er bare dårligt vejr.

Behavior

Det er en selskabelig fugl og sammensatte flokke af tusindvis af fugle blev optaget på trækruter og overvintringsområder i Afrika. Fugle, der ikke spiller, samles i grupper på 40 eller 50 i ynglesæsonen. Abdim Stork med sin mørke fjerdragt og mindre, ofte slutter flokke af hvide storke i Sydafrika. Par af hvide storke kan samles i små flokke til jagt og på nogle områder blev observeret yngler i kolonier. Men størrelsen af ​​grupperne varierer bredt og sociale struktur i kolonierne er vagt definerede; ofte unge storke reden i perifere lokaliteter, mens ældre storke opnå større reproduktiv succes at besætte reder af bedre kvalitet i midten af ​​kolonierne. Den sociale struktur og gruppen samhørighed opretholdes gennem altruistiske adfærd såsom grooming. Hvide storke udviser denne adfærd kun i reden webstedet. Bird stående brudgom siddende lederne af fugle, nogle gange det kommer til grooming unge forældre nogle gange er unge fugle blære sig hinanden. Modsætning til de fleste storke, hvide storke aldrig tager en stand med udstrakte vinger, men falder sine vinger bruges i road interaktioner med andre medlemmer af den samme art. Gentagne gange, hurtigt kaster hovedet tilbage, indtil kronen hviler på ryggen, og derefter flytte dit hoved og hals fremad. Denne adfærd bruges som en hilsen blandt fugle, efter coitus, og også som en udstilling af trussel. Ynglende par er territoriale i løbet af sommeren, og bruge denne adfærd samt krøb frem med bøjet hale og vinger spredt.

Fodring

Den lever på en bred vifte af byttedyr. Foretrækker at søge føde på enge findes inden ca. 5 km fra sin rede på steder med kort vegetation lette adgangen til deres bytte. Deres kost varierer efter sæsonen, placering og tilgængelighed af bytte. Fælles bytte omfatter insekter, primært biller, græshopper, græshopper og fårekyllinger orme, krybdyr, padder frøer-i særdeleshed, da den spiselige frø og fælles frøen. Pirateri mad blev observeret i Indien, hvor en hvid stork tilegnet en rørhøg fanget af en gnaver, og dele af Polen hedehøg blev set chikanerende hvide storke, som de jagede arvicolinos.

Reproduktion og levetid

Hvid stork yngler i åbne landbrugsområder med adgang til sumpede vådområder; bygger en stor rede på toppen af ​​træer, bygninger eller på kunstige platforme opført specielt til dette formål. Reden er bygget af kviste og pinde, og har en diameter på 0,8-1,5 m, en dybde på 1-2 meter, og vejer mellem 60 og 250 kg. Ofte reder er bygget i kolonier, hvis sammensætning kan variere i løbet af årene. Da de blev betragtet et godt tegn, blev storkene ikke forfulgt og ofte reden tæt på bebyggelser; i Sydeuropa, kan du se stork indlejring på klokketårne ​​af kirker og andre bygninger. Reden er normalt bruges år efter år, især af ældre mænd. Hannerne ankommer i begyndelsen af ​​yngletiden og vælge de reder. Større reder er forbundet med større succes i avlen, og tale søges. Ændring af reden er ofte relateret til en ændring i sammensætningen af ​​de par, og manglende ynglesucces i det foregående år; yngre fugle er mere tilbøjelige til at ændre deres redeplads. Sammensætningen af ​​parret kan ændre flere gange i løbet af første fase af yngletiden, og avl først begynde, efter at du har etableret en stabil parring.

Flere arter af fugle som regel reden i store hvide stork reder. Regelmæssige personer inklusive gråspurv, skovspurv og stær; Mindre almindelige beboere omfatter tårnfalk, lille ugle, europæisk Roller, Hvid vipstjert, Rødstjert, Jackdaw og mauriske orrión. Matchede hvide storke hilse med et display op-ned adfærd, han ryster på hovedet ducking og crotoreando mens kaster hovedet tilbage. Par parre sig ofte i løbet af måneden forud for starten. I dyrenes verden, er en høj frekvens kobling mellem par normalt forbundet med sperm konkurrence og en høj frekvens af ekstra-pair samleje; Men den ekstra-pair samleje er ikke en almindelig adfærd af hvide storke.

Et par har et sæt årligt. Den kvindelige typisk lægger fire æg, selv om de blev optaget også indstille til 1-7 æg. Æggene er hvide, men ofte har et gulligt udseende på grund af en glutinous lag. Målt 72,58 x 51,86 mm og vejer mellem 96 og 129 g, hvoraf 10,76 g repræsenterer vægten af ​​skallen. Inkubation starter med det første æg, og æggene klækkes asynkront efter 33-34 dage. Den første avl normalt har en konkurrencemæssig fordel i forhold til andre. Selv de stærkeste kyllinger ikke er aggressive over for deres svagere brødre, som det ofte sker med nogle andre arter, svage eller små kyllinger undertiden dræbt af deres egne forældre. Dette problem opstår i perioder med mangel på fødevarer; reducere antallet af afkom øger muligheden for overlevelse af de resterende kalve. Da kyllingerne ikke angribe hinanden, og fordi metoden til fodring forældrene betyder, at den stærkeste afkom ikke direkte kan forhindre adgang til mad til svagere afkom, forældrenes barnemord er en effektiv måde at reducere størrelsen af Covey. Imidlertid er denne adfærd ikke almindeligt set.

Foråret Temperaturen spiller en vigtig rolle omkring tidspunktet for eksplosionen; kølige temperaturer og høj nedbør stigning dødelighed blandt spædbørn og reducere succesraten for de koblinger. Overraskende undersøgelser tyder på, at børn født senere tendens til at producere mere afkom, når de når voksenalderen, at første reden hjælpere født. Vægten af ​​kyllingerne stiger hurtigt i løbet af de første uger og når et niveau på ca. 3.4 kg i 45 dage. Næb længde vokser lineært i ca. 50 dage. De unge fugle fodres orme og insekter, forældre gylpe på gulvet af reden. Ældre kyllinger udkig efter mad i munden på deres forældre. Kyllingerne forlader reden inden 58-64 dage efter klækning.

Den hvide stork som regel begynder at spille, når du har fire år, selv om der var også første reproduktioner så unge som to år, og så sent som syv år. Den længste kendte vilde hvide stork levede i 39 år efter at være blevet ringmærket i Schweiz, i fangenskab kan have mere end 35 år.

Skadedyr og sygdomme

Reder af hvide storke er levested for en række små leddyr, især i sommermånederne, når fuglene bor på reden for at yngle. I løbet af de år, storke bringe yderligere materiale til linje deres reder og lag af organisk stof ophobes inde. Ligene af fuglene har tendens til at regulere temperaturen inde i reden, og afføring, uspist mad og fjer, og hud fragmenter fodret til en stor og forskelligartet population af mider mesostigmaticos. Tolv undersøgelse viste 13,352 mider reder af 34 arter, de mest almindelige Macrocheles merdarius, M. robustulus, uroobovella pyriformis og trichouropoda orbicularis, som tilsammen tegner sig for næsten 85% af alle prøver indsamlet. De lever af æg og larver af insekter og nematoder, der vrimler i kuldet af reden. Disse mider er spredt coprophilous biller, ofte Scarabaeidae, gødning eller anlagt af storke under reden bygning. Parasitiske mider ikke forekommer, måske for at blive kontrolleret af rovdyr. Den samlede virkning af mide befolkning er uklar; mider kan have en rolle i undertrykkelsen af ​​skadegørere, eller kan, selv, have en negativ effekt på kyllinger.

Fuglene selv er vært for arter af fjer mider, der tilhører mere end fire genrer. Disse mider, herunder Freyanopterolichus pelargicus og Pelargolichus didactylus, foder på svampe vokser på stierne. Det er muligt, at svampe findes i fjerdragt fodring på keratin af den ydre fjer, olie eller fjer. Tygge lus som Colpocephalum zebra tendens til at være i kulissen, og Neophilopterus incompletus i andre dele af kroppen.

Hvid Stork også bærer forskellige typer af interne parasitter, herunder Toxoplasma gondii og tarmparasitter af slægten Giardia. En undersøgelse af 120 organer hvide storke i Brandenburg og Sachsen-Anhalt i Tyskland gav otte arter af trematoder, fire arter af bændelorm, og mindst tre arter af nematoder. En art af trematode, Chaunocephalus ferox, sårede væggen af ​​tyndtarmen i en række optages til to rehabiliteringscentre i det centrale Spanien fugle, og var forbundet med en reduceret vægt. Det er en patogen årsag til sygelighed og indregnes i den asiatiske picotenaza.

West Nile virus er primært en infektion af fugle, der overføres mellem fugle af myg. Trækfugle synes at have en vigtig rolle i at sprede virus, hvis økologi stadig dårligt forstået. Den August 26, 1998, en flok hvide storke omkring 1200 indvandrere havde afveget fra deres trækrute syd og landede i Eilat, det sydlige Israel. Flokken var under stress, fordi han måtte ty til blafre at vende tilbage til deres trækrute, og en række fugle døde senere. En virulent stamme af West Nile-virus blev isoleret fra hjernerne af elleve unge døde fugle. I andre hvide storke, som efterfølgende blev evalueret i Israel, antistoffer mod West Nile-virus fundet. I 2008 tre unge hvide storke fra en Wildlife Refuge i Polen testet positiv, hvilket indikerer udsættelse for West Nile-virus, men sammenhæng eller eksistensen af ​​virus i landet er uklar.

Taksonomi

Den hvide stork er en af ​​mange fuglearter oprindeligt beskrevet af Linné i det 10. udgave af Systema Naturae, som fik binomiale navn Ardea Ciconia. Det blev i 1760 omklassificeret som typen arter af den nye slægt Ciconia ved den franske zoolog Mathurin Jacques Brisson. Både slægten navn og den specifikke tilnavn, ciconia, er det latinske ord for "Storken", der oprindeligt indspillet i værker af Horats og Ovid. Det latinske ord overlever i mange romanske sprog.

To underarter indregnes:

  • C. c. Ciconia, de nominere underarter beskrevet af Linné i 1758, strækker yngleområde fra Europa til det nordvestlige Afrika og det vestlige Asien, og i Sydafrika, hovedsageligt overvintrer i Afrika syd for Sahara-ørkenen, selv om nogle fugle vinter i Indien.
  • C. c. Asian, beskrevet af den russiske naturforsker Nikolai Severtzov i 1873, hvilket reder i Turkestan og vintre fra Iran til Indien. Det er lidt større end de nominelle underarter.

Storken familie består af seks slægter opdelt i tre grupper: træ storke, kæmpe storke og "typiske" storke, Ciconia. Gruppen omfatter den typiske hvide storke stork og seks eksisterende arter, der er karakteriseret ved lige og skarpe tinder og hovedsagelig sort og hvid fjerdragt. Dens nærmeste slægtninge er de østlige storke Østasien, tidligere klassificeret som en underart af den hvide stork, stork maguari og Sydamerika. Lighederne i adfærd og resultaterne af biokemiske undersøgelser, ved at analysere sekvenser af mitokondrie cytochrom b gener og DNA-DNA-hybridisering foreslår en tæt evolutionær sammenhæng inden for slægten Ciconia.

Bevarelse

Begyndte Reduktionen i antallet af hvide storke ved industrialisering og landbrug ændringer i det fjortende århundrede, blev den sidste vilde stork i Belgien i 1895 registreret i Sverige i 1955, i Schweiz i 1950 og Holland i 1991. Men Arten er blevet genindført i mange regioner. I 1988 IUCN klassificeret det som en slags cnær truet og siden 1994 som et mindst vedrører arter. Det er også en af ​​de arter, som aftalen om beskyttelse af migrerende vandfugle i Afrika og Eurasien finder anvendelse. Parterne i aftalen bør inddrages i en bred vifte af bevaringsstrategier beskrevet i en detaljeret handlingsplan. Planen har til formål at tage fat på centrale spørgsmål som bevarelse af arter og levesteder, forvaltning af menneskelige aktiviteter, forskning og uddannelse. Trusler omfatter den fortsatte reduktion af vådområder, kollisioner med luftledninger, brugen af ​​persistente pesticider til bekæmpelse af græshopper i Afrika, samt ulovlig jagt, især i trækruter og overvintringsområder.

En stor bestand af hvide storke reden i Central- og Østeuropa. I en undersøgelse foretaget i 2004/05, var der 52.500 par i Polen, 30.000 par i Ukraine, 20.000 par i Belarus, 13.000 par i Litauen, 10.700 par i Letland og 10.200 i Rusland. Der var omkring 5.500 par i Rumænien, 5300 i Ungarn, og en anslået 4.956 ynglende par i Bulgarien. Tyskland havde 4.482 par, hvoraf de fleste var i den østlige region, især i staterne Brandenburg og Mecklenburg-Vorpommern.

Med undtagelse af Spanien og Portugal, folk i det sydlige og vestlige Europa er generelt meget mindre stabile; for eksempel, blev den danske befolkning reduceret til kun tre par i 2005. I Vesteuropa, den hvide stork er stadig en sjælden fugl på trods bevarelse indsats. I 2004 Frankrig havde kun 973 par og 528 par i Holland. I det østlige Middelhav Tyrkiet det havde en betydelig befolkning på 6195 par, 2139 par og Grækenland.

I begyndelsen af ​​1980'erne, havde befolkningen svundet ind til mindre end ni par i den øvre Rhin-dalen, et nært beslægtet Hvid Stork region i århundreder. Bevarelse aktiviteter var i stand til at øge befolkningen til 270 par, skyldes i vid udstrækning til den indsats, foreningen til beskyttelse og Genindførelse af Storke i Alsace og Lorraine. Genindførelsen af ​​fugle opdrættet i zoologiske haver har standset fald i Italien, Nederlandene og Schweiz. I 2008 var der 601 ynglende par i Armenien, og omkring 700 par i Holland. Nogle par reden i Sydafrika, hvor de seneste bosættere, der stammer fra normal overvintring befolkning i Polen, elektriske pæle blev modificeret med tilføjelse af en platform på toppen for at forhindre store reder af hvid stork årsag strømafbrydelse, og nogle gange bevæger reder elektriske pol til kunstig nesting platform. I Holland indførelsen af ​​fugle opdrættet i zoologiske haver, blev efterfulgt af fodring programmer og opbygge reder af frivillige. Tilsvarende genindførelse programmer blev gennemført i Sverige og Schweiz, hvor 175 ynglepar blev registreret i 2000. levedygtighed af befolkningen i Schweiz på lang sigt er usikker på grund af reproduktive succesrater er lav, og supplerende fodring Det synes at have bemærkelsesværdige fordele.

Kulturelle betydning

Den hvide stork har haft en bemærkelsesværdig indvirkning på menneskers kultur og folklore på grund af deres redebygningsadfærd nær eller inde bosættelser, dets størrelse, og prædation af skadedyr. I det gamle Egypten var den hieroglyf forbundet med Ba, eller "sjæl". Det hebraiske ord for hvid stork er chasidah, som betyder "barmhjertig" eller "god". Græske og romerske mytologi skildre hvide storke som modeller af faderlig hengivenhed, og mentes at ikke dø af alderdom, men som fløj til øerne og tog udseendet af mennesker. Fuglen ser i to af Æsops fabler: The Fox og Stork og The Farmer og Stork. Det blev også ment, at passet sine ældre forældre, hvilket giver dem at spise og transportere dem og børnebøger præsenterede dem som en model af værdier datterselskaber. En græsk lov kaldet pelargonia, afledt af det græske ord for storken Pelargos, tvang borgerne til at passe deres gamle forældre. Grækerne også dekreteret, at død af en stork kunne straffes med dødsstraf. Angiveligt blev han beskyttet i oldtidens Thessalien, at jage slanger og den fælles tro på, at det var den "hvide fugl" af Virgil. Romerske forfattere nævnes, at ankomsten af ​​den hvide stork i foråret var signalet for landmændene til at plante deres vinstokke.

Tilhængere af islam æret storke, der syntes at gøre en årlig pilgrimsfærd til Mekka under deres migration. Nogle af de tidligste forskning om fugletrækket blev igangsat efter opdagelsen i Europa Pfeilstorch blev dvs. hvide storke såret af pile i Afrika og det lykkedes at migrere til Europa med pilene i deres krop. Et velkendt eksempel er, at en stork blev fundet i sommeren 1822 i den tyske by Klütz i Mecklenburg og blev omdannet til en prøve af udstoppede dyr monteret sammen med den afrikanske pil, som nu er på University of Rostock.

Hvis de ikke bliver forstyrret, storke har ringe frygt for mennesker, og i Europa ofte reden på toppen af ​​bygninger. I Tyskland blev det mente, at tilstedeværelsen af ​​en storkerede på toppen af ​​et hus var brand. Det blev også troede, at deres sjæle var menneske. I Holland og Tyskland rugende platforme tæt boliger at tiltrække storke, og held og lykke med dem blev bygget. I Polen, Litauen og Ukraine, mente, at storke bringe harmoni til en familie på hvis ejendom, som de reden.

Portrættet af den hvide stork er en populær motiv i frimærker, og indgår i mere end 120 frimærker udstedt af 60 forskellige udstedere. Det er den nationale fugl Litauen, og var en polsk maskot på Expo 2000 i Hannover messen. Hans portræt blev også medtaget i de skjolde af flere byer i Holland, herunder Haag, og er symbolet på den selvstyrende region Extremadura i det sydvestlige Spanien. Den polske digter Cyprian Kamil Norwid Storks nævnt i sit digt Moja piosnka ("My sangen").

Storke og fødsel

Ifølge europæisk folklore, storken er ansvarlig for at levere babyer til deres nye forældre fugl. Legenden er meget gammel, men blev udbredt i det nittende århundrede af en historie af HC Andersen kaldte Storkene. I tysk folklore storke fundet babyer i huler eller sumpe og taget til husholdninger i deres højdepunkt eller i en kurv på ryggen. I disse huler de havde adebarsteine ​​eller "sten storke". Efter babyerne blev leveret til moderen eller trækkes ved pejsen. Når de ønskede børn, husholdninger sætte slik i vindueskarmen til at anmelde storken. Fra Europa han folklore spreads hele verden, til Sydamerika og lande som Filippinerne.

I slavisk mytologi og religion, troede man, at storkene bragte ufødte sjæle fra Iriy til Jorden i løbet af foråret og sommeren. Denne tro fortsætter i moderne populærkultur mange slaviske lande i eventyret forenklede "storke bringe babyer til verden." Slaverne mente, at storkene bragte held og lykke, og du dræber dem ville bringe uheld. En langsigtet undersøgelse, som viste en falsk sammenhæng mellem antallet af stork reder i en region og menneskelige fødsler, er meget udbredt i undervisningen af ​​statistikker som et eksempel til at fremhæve, at en korrelation ikke nødvendigvis indikerer kausalitet. Myten om levering af børn optrådte på forskellige måder gennem historien. Børn af slaver i USA undertiden vide, at hvide babyer blev anlagt af storke, mens babyer af slaver født af æg gribbe.

Analytikeren Marvin Margolis tyder på, at varig karakter af fabel af storken og nyfødte luftfartsselskab er knyttet til en psykologisk behov, da det letter ubehaget ved at tale om sex og reproduktion med deres børn. Gennem historien fuglene var forbundet med maternelle symboler på guddomme, såsom Juno, at udjævne den Hellige Ånd, og storken kan have været valgt på grund af sin hvide fjerdragt, størrelse og højtliggende flyvning. Den fabel og dets forhold til den indre verden af ​​barnet er blevet diskuteret af Sigmund Freud og Carl Jung. Faktisk Jung mindede om, at han fortalte historien til den samme fødsel hans søster. Den traditionelle forbindelse til nyfødte fortsætter sin anvendelse i reklamer for produkter som bleer og fødsel kort.

Der var negativer i folklore storken; for eksempel en polsk folkemusik fortælling fortæller os, at Gud skabte den hvide stork fjerdragt, mens Djævelen gav sorte vinger, som giver gode og dårlige egenskaber. I Tyskland storken var også forbundet med de handicappede eller dødfødte babyer, der blev forklaret som en ulykke, hvor storken droppede barnet på vej til dit hjem, eller som hævn eller straf for enhver skade, der administreres i fortiden. I Danmark blev det sagt, at storkene smide i på hinanden følgende år eller en due reden æg. I middelalderens England, blev storkene også forbundet med utroskab adfærd, muligvis inspireret af deres frieri ritualer. Endvidere blev grooming og kropsholdning undertiden forbundet med formodningen.

Forrige artikel Club Basketball Hoops
Næste artikel Cubesat