Costaricanske Cougar

Den costaricanske mellemamerikanske puma eller puma er en underart i arten Puma concolor, kaldes ofte "Cougar" eller "puma" delt.

Udbredelse og levesteder

Puma concolor costaricensis, men blev udslettet i meget af sin oprindelige rækkevidde, stadig indtager en område, der går fra centrum af Nicaragua, gennem Costa Rica til Panama.

Mod nord er befolkningerne i underarten kendt som den nordamerikanske cougar, med hvilke kontakt mellem centret og den nordlige del af Nicaragua. Mod syd er befolkningerne i underarten kendt som puma nordlige Sydamerika, med hvilke kontakt mellem det sydlige Panama og nordvestlige Colombia.

Lever tør skove, regnskove og galleri skove, men deres foretrukne levesteder er bjerge, klippefyldte kløfter og tætte skove. Det kan findes fra havniveau til 3.300 meter. Det har høj tilpasningsevne til næsten alle typer af levesteder, både lave og bakkede jorder, og fra løvskove i Stillehavet til det Caribiske Hav nær junglen formationer, selv om den foretrækker områder med tæt vegetation, men også kan leve med lidt vegetation i åbne områder. I Costa Rica kan du finde ham i steder som La Amistad International Park, North Huetar regionen, Arenal, Cordillera Central, Guanacaste Conservation Area, Osa-halvøen, Central Pacific-regionen, dalen Tempisque floden og Tortuguero National Park.

Egenskaber

Samlet set er det mindre og lettere end nordamerikanske Cougar og Puma concolor concolor. Det er en stor kat med et lille hoved og lange ben, ryg intens rødlig eller gullig brun. Den voksne har et lag af pels i tonen tan uden pletter. I maven er hvidligt creme. Ørerne er lange og spidse. Dens størrelse varierer fra 860-1219 mm, herunder hovedet. Halen er 610-737 mm lang og tynd med en sort spids. De vejer mellem 24 og 65 kg. Hans øjne er lyse og gule til den lyse refleksion. Hvalpe er født med gule pels og sorte pletter tabt i seks måneder.

Opførsel og reproduktion

De er ensomme, tavse og territoriale. Hans gennemsnitlige kuldstørrelse er 3 hvalpe, og deres drægtighedsperioden varer 13 uger. Mew beskrevet, at som en kat i parringsperioden.

Fodring

Normalt jager om natten. De kan rejse over lange afstande i deres søgen efter føde. De lever hovedsageligt af pattedyr og lejlighedsvis kommer til at angribe husdyr. Deres primære bytte er rådyr, men også spiser opossum, brøleaber, spider aber, hvid-konfronteret abe, hulepindsvin, agouti, vilde rotte, iguana og oliven Ridley.

De foretrækker at leve i vilde steder; undtagelsesvis de kommer til bycentre. Voksne individer, især ældre, kan komme til at tage mennesker som bytte, især børn, selv om der normalt foretrækker at flygte tilstedeværelsen af ​​mennesker på sit område.

Taksonomi

Indtil slutningen af ​​det tyvende århundrede havde registreret 32 ​​underarter af puma, men en genetisk undersøgelse af mitokondrie-DNA viste, at mange af dem er for ens til at blive anerkendt som forskellige taxa. Efter undersøgelse, 3. udgave af "Pattedyr Arter af verden" anerkender kun 6 underarter.

Betingelse

Cougar befolkninger, der tilhører denne underart har lidt en reduktion i deres geonemia, men stadig bor i regelmæssig problem i mange områder af sin tidligere territorium, så IUCN kategoriseret som "Least Concern", selv om nogle eksperter mener det ville være bedre at ændre kategorien "sårbare".

I Costa Rica, er denne art anses truet. Det er beskyttet og reguleret ved lov af Bevarelse af Wildlife No. 7317, Organic Environmental Law No. 7554 og dekret nr 26435-MINAE.

Forrige artikel Castillo de la Monclova
Næste artikel Coca Guazzini