Eduardo Mignogna

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
24-02-2018 Jytte Ahm E

Eduardo Mignogna var en filminstruktør, dramatiker, romanforfatter og argentinske forfatter. Vinder af flere Goya Award for bedste udenlandske film i spansk af: efterårssol, Fyret og lækage.

Biografi

Efter en ungdomsårene dedikeret til sport og undersøgelser, i 1964 besluttede at tage en tur til Europa i selskab med en ven. Han havde tidligere begyndt at arbejde på et reklamebureau, samtidig skrive en række tekster og digte. Det sætter til Madrid, hvor han arbejder sporadisk frequents litterære kredse og blev venner forskellige kunstneriske personligheder anti regime, kendte forfattere, digtere og kunstnere repressalier. I 1965 de to venner flyttede til Rom, der bor i nabolaget nær Piazza Navona, og derefter i Trastevere. Del ophold med sydamerikanske og italienske venner og argentinske kunstnere som maleren Hugo Pereyra. Ophold i Italien rejser rundt i landet at gøre småjobs. Retur til Argentina i 1966. Mignogna vendte tilbage for at arbejde i reklamer i begyndelsen af ​​1970'erne, mens hans litterære værk begyndte. I 1976 de tildelt Casa de las Américas-prisen for sit arbejde "fire huse" historiebog inspireret af det hårde liv på landet sydlige del af landet. Efterfølgende modtager han i marts Award for novellen "Halen af ​​krokodille". Med optrapningen af ​​trusler og angreb fra Triple-A, blev han forvist i 1975 til Sitges og derefter til Milano. Han vendte tilbage med sin familie i 1981 og genoptog sin reklame aktivitet. Han havde allerede arbejdet med film som manuskriptforfatter med Lautaro Murua for "Raulito II", men i 1983 havde sin første mulighed for som direktør med Evita, hvem at høre, at høre, at kombineret dokumentariske optagelser og interviews med fungerende unge rekreation Eva Peron, en nyskabelse for Argentina filmisk tradition. Mini-serien også rettet dokumentarfilm om sociale spørgsmål på tv af sit land, da prisen dedikeret til Horacio Quiroga og hans fortællinger om junglen, eller rettet at fortælle erfaringer fra handicappede.

Filmografi

  • Vind, 2005;
  • Kleopatra, 2003;
  • Cartoneros Villa Itati, 2003;
  • Utætte 2001, baseret på hans roman;
  • Adela, 2000;
  • Fyret, 1998;
  • Efterårssol, 1996;
  • Kysset af glemsel, 1991;
  • Flop, 1990 om skuespilleren Florencio Parravicini;
  • Evita, 1983.

Litterært værk

  • Signalet, roman, 2002;
  • Utætte, roman, 1999;
  • Cuatrocasas; historier, 1976 Casa de las Americas;
  • I alligator hale, roman, 1971 March Magazine Award.

Awards

  • Konex Award 2011 - Merit Diplom: Filmskaber / Obduktion
  • 2001 Konex Award - Certificate of Merit: Filmskaber
  • Konex Award 1991 - Merit Diplom: Direktør for Television


Forrige artikel El Chavo del 8
Næste artikel Emily Mortimer