Elephas maximus

Den asiatiske elefant er en art af pattedyr proboscidean familie Elephantidae. Det er den største pattedyr i Asien. Dens oprindelige interval udvidet fra det sydlige Kina og vestlige Indonesien til kysterne i Den Persiske Golf og det sydlige Mesopotamien, hvor den forsvandt allerede i yngre stenalder. På nuværende tidspunkt er begrænset til Sri Lanka, det sydlige og nordøstlige Indien, Bangladesh, Indokina, Malacca, Sumatra og Borneo nordøstlige. Det findes i både vilde og indenlandske, og er meget almindelig i zoologiske haver og cirkusser. Det anses for en truet art.

Beskrivelse

Ligesom sin slægtning den afrikanske elefant, er den asiatiske elefant er udstyret med stort hoved, lang, muskuløs rør, næsten ikke-eksisterende kort hals, store tøndeformede ben og kolonneformat krop. Forskellene mellem de to arter er rigelige: for startere, asiatiske elefanter er mindre, med 2,0-3,5 meter i forhold til 2,7 til 4,0 meter nåede afrikanske elefanter, hvælvet hoved, mindre og afrundede ikke dækker skuldre, ryg buet og hale forholdsmæssigt længere, men også kronet med en tot sort hår, den eneste betydelig længde i hans hud hårde, tykke og læderagtige ører. I modsætning til afrikanske elefanter, ikke alle indiske elefanter har stødtænder; De er lange og af betydelig størrelse i de fleste mænd, men kvinder ofte ikke. Længde hoved og krop foranstaltning fra 5,5 til 6,4 meter, halen når 1,2 til 1,5 meter. Som for de andre tænder, kindtænder har 4 store dimensioner og en lignende erstatning, der er nævnt i artiklen om den afrikanske elefant, selvom noget anderledes morfologi. Fødder forbenene har fem fingre i en klo, og bagbenene fire. Enden af ​​røret har kun én lap.

På trods af hans 5-ton indiske elefanter flytter med relativ smidighed og ganske sikkert, selv i bjergrigt terræn. Den gennemsnitlige ganghastighed er 5-6 mph, men kan køre over 40 km / t, hvis skræmt eller vred. Er gode og resistente svømmere, kvalitet, der tidligere tillod dem at kolonisere nogle øer i Indonesien, som ikke kunne nås til fods, selv under nedstigningen af ​​havene er typiske for pleistocæn.

De vilde individer lever i asiatiske tropiske skove, hvor de lever af en bred vifte af blade og frugt, i besætninger bestående af hundyr, deres unge og ofte en gammel mand, undertiden ledsaget af en anden ung mand. De fleste mænd, dog forlade gruppen, når de når puberteten og udføre et ensomt liv, nærmer sig kun flokke af hunner, når de opfatter infralyd, som man ønsker at reproducere. Så hannerne konkurrerer med hinanden, og de resulterende Vinder passer med den kvindelige, hvis hun accepterer det. Efter 22 måneder en enkelt kalv er født diende, nogle gange op til 5 år, men du kan følge besætningen på 3 eller 4 dage efter fødslen og efter 6 måneder og begynder at spise vegetabilsk materiale. De unge er sårbare over for angreb fra leoparder og tigre især, så medlemmer af besætningen samarbejder ikke at glemme de små.

Den must

Et af de mest spændende aspekter af asiatiske elefanter er en tilstand, der til tider ned på hanner af denne art, der er kendt i Indien som et must. Det er en "vanvid", som kan påvirke mandlige individer i en sæson, og uden synlig grund. For en variabel tid, bliver elefanten farlige og angreb næsten noget, der kommer tæt på. Også skubber en olieagtig sekretion okker glider kinder og har en større seksuel appetit, selv om det lader til, at kvinder har en tendens til at undgå mænd i staten af ​​most og sjældent adgang til at parre sig med dem, men foretrækker at uberørte individer . Elefanter påvirkes også urinere og defecate oftere, er træer markeret med hugtænder og håndhæves af hanner upåvirket. For at undgå ulykker, ejerne af elefanter i staten must kæde dem et ben til bunden af ​​en stærk træ, indtil de vender tilbage til "tilregnelighed".

Domesticering og relation til mennesket

Den indiske elefant er blevet tæmmet siden oldtiden i Sydøstasien med henblik på at rejse tiltale, hjælpe med byggeriet eller transport mennesker. I krigstid, har det også brugt den til at bære våben og artilleri og bekæmpe, giver det ofte armor og lægge torne i benene og "sværd" i hugtænder og bueskytter bærer på ryggen. Asiatiske elefanter har været en del af tropperne fra Kyros den Store, Alexander den Store og Pyrrhus af Epirus, blandt andre konger gamle. I dag er kongerne af cirkus og en af ​​de største turistattraktioner i Sydøstasien, hvor de besøgende bærer på ryggen mens spadseretur gennem junglen.

Elefanter sjældent yngler i fangenskab, så det store flertal af indenlandske personer og voksne er blevet fanget i naturen. Den traditionelle metode er at Kedah, af indisk oprindelse, hvor mænd omgiver en besætning, og presser mod en træ fold, som adskiller de mest interessante personer og resten vendte tilbage til skoven. De udvalgte personer er lænket til et træ og isoleret, mens folk vænne sig til. Et par dage efter at have modtaget besøg af mahout eller mahout, i første omgang siddende på en anden domesticerede elefant, der begynder sin træning. Det vil være en vis tid, før elefanterne tillader mahout sidder på ryggen og så på hans hals, på hvilket tidspunkt de allerede helt føjelige og lydige.

For sin nytte siden oldtiden, er indiske elefanter dybt respekteret i øst og ofte en del af religiøse historier. For eksempel, den hinduistiske gud Ganesh har en elefant hoved; i buddhismen, de hvide elefanter er hellig, fordi det siges, at Buddhas mor, Maya, var gravid med ham efter at drømme, at en albino elefant ind i hendes livmoder. Denne respekt er forøget med det faktum, at de indiske elefanter kan fange infralyd og vibrationer i jorden, så de kan advare en af ​​de hyppige jordskælv, der går ned på sit sortiment før mennesker selv har mistanke om du går at forekomme. For eksempel, før den store tsunami i julen 2004 styrtede ned i kyster Thailand, elefanter var en del af en turist udflugt "græd" som deres pårørende og sensationsprægede turister med sin kuffert rosen én én på ryggen, og derefter flygtede i landet, redde deres liv.

Indiske elefanter jages af lyssky meget mere sjældent end afrikanske elefanter, som den lethed, hvormed lever vilde capture enkeltpersoner gøre deres elfenben er ikke alt for svært at få ret. Men til ødelæggelse af deres naturlige levesteder gøre plads til landbrug og det faktum, at husdyr næppe reproducere har placeret de arter også på randen af ​​udryddelse.

Underarter

I øjeblikket er tre eller fire underarter af asiatiske elefanter er forskellige:

  • Elephas maximus maximus - Elephant Sri Lanka
  • Indisk elefant - indiske elefant
  • Elephas maximus sumatrensis - Sumatra elefant
  • Elephas maximus borneensis - Borneo Elephant

Wilson & amp; Reeder ikke anerkender som underarter Borneo elefanter og indiske elefanter overvejes.

Desuden er det muligt, at de nuværende Mellemøsten og Kina befolkninger, nu uddøde, tilhørte forskellige underarter end de ovennævnte. Den første, Elephas maximus asurus var store, større end selv de underarter af Sri Lanka i henhold til de klassiske kilder, og blev ofte brugt i krigen; Han forsvandt omkring år 100. C. Med hensyn til det andet, er kendt som Elephas maximus rubridens og er beskrevet i kinesiske kilder som meget mørk og hugtænder svagt lyserødt; Han døde i det femtende århundrede.

Forrige artikel Eduard Toll
Næste artikel Edda Moser