Elton John

Sir Elton John, CBE er en sanger, komponist og pianist af rock, glam rock og rock-klaver.

Det er en af ​​de bedst sælgende musikere gennem tiderne. I 2010, Rolling Stone Magazine tildelt 38. plads i sin liste over de 100 største sangere gennem tiderne, og den 49. i sin liste over 100 bedste kunstnere i historien. Hans mange priser inkluderer en ridder efter at være udnævnt til Order of the British Empire af dronning Elizabeth II. Ifølge Billboard magazine, det er den tredje største kunstner af hele tiden i USA. Han har også samarbejdet med musikalske kunstnere som Anastacia udgivelse.

Biografi

Født Reginald Dwight den 25. marts 1947 i den engelske by Pinner. Hans forældre var Stanley og Sheila Dwight Dwight Eileen. En dag moderen fandt drengen ved klaveret spille Elton hus, en melodi, han lige havde hørt i radioen. Siden da blev han opmuntret af sin bedstemor for at spille klaver og var en musiker; fire år gamle kunne allerede spille enkle melodier, og syv spillede musik på familiefester. I disse år beundrede Elvis Presley, Bill Haley & amp; Hans Comets, Little Richard, Jerry Lee Lewis, blandt andre. Han blev uddannet på Royal Academy of Music på et stipendium, der er opnået i 1958, i en alder af 11 år. Derefter begyndte han at deltage i denne virksomhed at tage klasser lørdag og slutte sig til koret. Over tid begyndte han at indse, at hans var ikke klassisk musik, så seks år senere, i 1964, besluttede at forlade denne institution til at engagere sig i rockmusik. På 15, arbejdede han som pianist i en nærliggende pub, hvor han blev kaldt "Reggie". Der ofte spillet sange af Ray Charles og Jim Reeves. I 1964 Reggie og nogle venner dannede bandet Bluesology, der trivedes som støtte bånd for andre kunstnere af tiden i tre år. Der mødte han sangerinden Long John Baldry. Som en hyldest til ham, og saxofonisten Elton Dean vedtaget scenen navn Elton John. I 1969 var han en del af Argosy-båndet, dannet af Roger Hodgson, Caleb Quaye og Nigel Olsson. Det eneste optagelse af gruppen var to sange, "Mr. Boyd "og" Imagine ", komponeret af Hodgson og udgivet som en single i 1969 af to uafhængige etiketter, DJM i UK og i den amerikanske kongres.

Første succes: fra "Empty Sky" til "Madman Across the Water"

I slutningen af ​​tresserne, Elton mødte digteren og tekstforfatter Bernie Taupin. Med det skrev han de fleste af hans musikalske arbejde. Begge kom til en reklame der søger unge talenter, som blev offentliggjort af Ray Williams. De mødtes i 1967 og den første sang de skrev sammen var "Scarecrow", frigive deres første album sammen i 1969, med titlen Empty Sky, der har undladt at lykkes, men nogle sange af det blev kendt bagefter som "Skyline Pigeon "eller" Lady Samantha ". Det var først i hans anden musikalsk udgivelse, albummet Elton John, som berygtet, arbejde omfattede produktionen af ​​Gus Dudgeon, der tidligere havde arbejdet på den vellykkede album David Bowie, Space Oddity 1969.

Elton Dette andet album omfattede singlen "Border Song", som blev den første single til at indtaste amerikanske hitlister, ranking 92. "Your Song" var den sang, der fik dette album, og dens skabere til berømmelse, derefter det hele begyndte. Sangen formået at integrere top 10 i USA Ved udgangen af ​​samme år Elton og Bernie skrev og udgav albummet Tumbleweed Connection, som var moderat succes, mens i 1971 udgav han sit tredje studie kaldet Madman Across the Water, som omfattede hits "Tiny Dancer" og "Levon". Også i samme Elton år begyndte han at udvikle alopeci, hvilket ville føre til anvendelse af en paryk år senere.

Goodbye Yellow Brick Road og indvielse

I 1970'erne var, at hans indvielse som stjerne; Han begyndte handler iført ekstravagante kostumer og andre dekorationsgenstande er karakteristiske for den æra af glamrock bruge dem i store koncerter. I 1972 udgav han et andet album kaldet Honky Château, som omfattede sangen "Rocket Man," en af ​​de største hits i hans karriere. Måneder senere scorede sit første No. 1 med albummet Do not Shoot Me Jeg er Only The Piano Player, hvis sange "Daniel" og "Crocodile Rock" scoret et kæmpehit verden over, den sidste er No 1 i Det Forenede Stater.

I 1973 nåede han toppen af ​​sin karriere med udgivelsen af ​​sin vigtigste og mest værdsatte arbejde, Goodbye Yellow Brick Road, en dobbelt album med sange "Bennie og Jets", No. 1 i USA, "Candle in the Wind" dedikeret til Marilyn Monroe, "Goodbye Yellow Brick Road", "Saturday Night s Alright" og "Funeral for a Friend / Kærlighed Lies Bleeding". Albummet har solgt over 30 millioner eksemplarer til dato og er blevet betragtet som en af ​​de 100 bedste albums i historien om pop musik fra forskellige kilder. Fra denne tid Elton John begyndte at blive anerkendt verden over, og mellem 1972 og 1975 7 album formået at placere i toppen stedet i de amerikanske hitlister. I 1974 samarbejdede han med John Lennon på "Uanset hvad får du thru natten" soloalbum Vægge og broer Lennon, under forudsætning af et hit med dette emne i USA. I samme år Elton John og Bernie Taupin skrev og udgav Kaptajn Fantastisk og Brown Dirt Cowboy et musikalsk forskellig fra de andre, med stor deltagelse af klaver og slagtøj, plus den fantastiske vokal Elton sætte selvbiografiske album. Det var det første album til debut No. 1 i historien. Sit forspring single, "Nogen Saved My Life Tonight" har en episode poetisk Elton levede før han bliver berømt. 1975 var sandsynligvis årets største globale forekomst af Elton John; Han formåede at placere to albums i toppen af ​​hitlisterne og tre singler. Han samarbejdede også med andre kunstnere på succesfulde værker som Neil Sedaka i "Bad Blood". Også for de gange, han arbejdede i Tommy film, instrueret af Ken Russell og skrevet af Pete Townshend, guitarist i The Who. Andre bemærkelsesværdige album i den æra er Rensdyr og rock of the westies, både no.1.

I 1976 mødte han en ven, der arbejdede i hans produktion The Rocket Record Company, Kiki Dee, til at registrere, hvad der ville være endnu en succes for den britiske single: "Do not Go Breaking My Heart". Det var No. 1 i mange lande, og blev en af ​​hans mest succesfulde sange. Ved den tid, chokerede han offentligheden udsagn om sin biseksualitet, selvom senere skulle hun gifte sig med en kvinde.

Siden 1976 hans musik ville være mindre mærkbar, mislykkedes. John tilbragte sin værste år personligt for hans stofmisbrug. Efter udgivelsen af ​​Blå Moves, under en koncert på Wembley Stadium, annoncerede han sin pensionering fra musik, som aldrig sket. I 1978 vendte han tilbage med et album, der var præget af at præsentere musik af en anden stil end normalt: A Single Man, nogle sange på dette album havde berygtet i England, men stoppede kort igen, undtagen for hittet enkelt "Song for Guy" . I 1979 John, ledsaget af perkussionist Ray Cooper, spillede i Sovjetunionen, bliver den første vestlige popmusik kunstner til at blive vist i et kommunistisk land under den kolde krig, mens samme år, 1979, udgav sit seneste album 70'erne, den dårligt modtaget Victim of Love.

80

Ved slutningen af ​​1970'erne, havde Elton John midlertidigt skrinlagt sit forhold til Taupin, men vendte tilbage til arbejde sammen med ham i begyndelsen af ​​det nye årti, men ikke skrive et album sammen indtil 1983. 21 på 33 var navnet på din 21. album, udgivet i 1980. Den indeholdt singlen "Lille Jeannie", den mest succesfulde sang fra musiker duet med Kiki Dee, men den 80 ville bringe nye hits som "Jeg Still Standing", herunder på hit album for lavt for Zero 1983 "Sacrifice" fra albummet Sleeping With The Past 1989 "Sad Songs", Breaking Hearts 1984 eller "Nikita" fra albummet Is on Fire, 1985, blandt andre. Den 14 februar 1984 blev hun gift lydtekniker Renate Blauel.

I juli 1985, Elton John deltog i den massive koncert Live Aid, der blev afholdt på Wembley Stadium i London, som også omfattede store navne som David Bowie, Sting, Eric Clapton, Phil Collins, Black Sabbath og dronning, blandt mange andre. I 1986 arbejdede han med Dionne Warwick i sangen "Det er hvad venner er for" sammen med andre venner af sangeren, herunder Stevie Wonder. Sangen blev et øjeblikkeligt hit og vandt Grammy for registrering af året og vokalgruppe udtryk. Dette var den første af seks Grammy vundet af briterne. I januar 1987 efter koncerterne med Melbourne Symphony Elton blev drevet i Australien af ​​stemmebånd grund knuder, typisk problem i folk, der synger uden teknik, under forudsætning af en ændring, men ikke så radikalt i timbre, som viser i albummet Reg Strikes Back 1988.

90 år

I 1990 blev han optaget på rehabilitere deres forbrug af alkohol og stoffer. Han vendte tilbage forynget og meget stærke til undersøgelser og scenarier. I marts 1991 indspillede han leve med George Michael sang "Lad ikke solen gå ned på mig" i en koncert på Wembley Stadium i London, hvor Elton John var overraskelsen gæst. Duoen blev et stort hit på begge sider af Atlanten. Den blev udgivet mindre end et år senere og nåede nummer et i England i to uger i december 1991 stilling, og er også nummer et på Billboard Hot 100 i en uge i februar 1992. Sangen er det unikke nummer en af ​​den moderne æra, der skal optages udendørs uden et studie.

Også i dette år, han udgav sit album The One, der også omfattede hittet titelnummeret, sangen "The Last Song", dedikeret til sin ven Ryan White, der var døde af AIDS. April 20, 1992 har han delte scenen med Brian May, Roger Taylor, John Deacon og Axl Rose, sammen med andre figurer som Metallica, David Bowie, Robert Plant og Roger Daltrey, bl.a. under Freddie Mercury Tribute Concert, der udfører "Bohemian Rhapsody" og "The Show Must Go On" i sidstnævnte delte scenen med Black Sabbath guitarist Tony Iommi og dronning medlemmer.

Elton John allerede fornyet og mere ædru, scorede en ny succes i 1994 med deres deltagelse i soundtracket til The Lion King, i samarbejde med Tim Rice, med oprettelsen af ​​fem sange til filmen. Dette arbejde produceret to hit singler: "Kan du mærke kærlighed Tonight" og "Circle of Life". Dette samarbejde indbragte ham en Grammy og en Oscar, mens i 1995 deres album Made in England tilbage at høste nye succeser takket være sangene "tror", "velsignet« og eponyme "Made in England".

Mordet på hans ven Gianni Versace og død i trafikulykke med hans ven Diana også tegnede sig for Johannes et slag i 1997. Han fik en bragende succes med sin hyldest til Prinsesse Diana, med temaet "Candle in the Wind "1973 original, som blev ændret i sin skrivelse at afsætte til hendes ven, Lady Di. Sangen blev den hurtigst sælgende single i historien, og det andet solgt. Det var No. 1 i næsten alle. Elton John spillede den samme dybe og følelsesmæssige ved begravelsen af ​​prinsesse måde, da han blev set af millioner af mennesker. Af den måde, Elton John aldrig igen røre emnet, selv om det er forpligtet til at spille det fra medlemmer af den britiske kongefamilie, han ville, men kun hvis de anmoder herom. Året efter blev han en Ridder af Ordenen af ​​det britiske imperium, og senere fik en honorær Grammy af hans musikalske karriere. I 1999 sammen med Tim Rice, arbejdede han på en tilpasning af Verdis opera Aida, genererer en musical med nye sange. Det var meget godt modtaget af kritikerne og offentligheden. Ud kom den moderat succesfulde "skrevet i stjernerne". Hans arbejde indbragte ham en Tony.

2000

I 2000 arbejdede han som gæst musiker med det amerikanske band Collective Soul, sangen "Perfect Day". I samme år samarbejdede han på filmen Vejen til El Dorado giver musik. Sangen "Someday Out of the Blue" var den sidste af sin single indtastet Billboard Hot 100. I 2001 indspillede han igen med tekstforfatter hoved Bernie Taupin: Sange fra Vestkysten, som indeholder den berømte sang "Jeg Ønsker Love "og" Dette Train Do not Stop der længere ". For videoklip af disse sange Elton fortalte hovedrollen Robert Downey Jr. og Justin Timberlake hhv. Dette album blev fulgt i 2004 albummet nummer 43 i sin karriere Peachtree Road, også begyndt sin række koncerter The Red Piano i Las Vegas, der varede indtil 2009.

I december 2005 Elton John formaliseret hans forhold til sin partner på over 12 år, den canadiske filmskaber David Furnish, når de ankommer bruge den nye britiske lovgivning i homoseksuelle civile fagforeninger.

I september 2006 offentliggjorde sin 44. album kaldet The Captain og Kid, der sker for at være efterfølgeren titlen 1975 album Kaptajn Fantastisk og Brown Dirt Cowboy, både selvbiografisk og kritikerroste albums.

I 2007, det år han vendte 60 år og 40 års kunstneriske karriere var han i det sjette stedet for "Kunstnerisk Character Verdenskrigs indflydelse", multimedie Forbes. I år blev en særlig DVD med dets udseende også offentliggjort i levende marts samme år i Madison Square Garden i New York.

I september 2008 annoncerede han i starten af ​​en rundvisning i Latinamerika i januar 2009 til velgørenhed.

I slutningen af ​​2008 John spillede sammen The Killers julesang for Product Red velgørenhed kampagne kaldet "Josef, bedre dig end mig".

I januar 2009 gav han en fordel koncert for uddannelse i Mexico, og andre personer i Argentina, Venezuela, Brasilien og Chile.

I 2010 mødte han en gammel ven, Leon Russell, at indspille en duet album, som havde titlen EU. Albummet opnåede et salg i forhold til de albums i begyndelsen af ​​1970'erne, som Goodbye Yellow Brick Road.

I september 2011 annoncerede Elton John hans tilbagevenden til auditoriet Colosseum på Caesars Palace i Las Vegas for at tilbyde en ny serie af koncerter med titlen Million Dollar Piano, som startede den 28. september samme år.

I 2012 Elton John lavet en ny koncert turné i Latinamerika. I løbet af februar og marts spillede han i Panama, Venezuela og Mexico, som en del af denne tur besøgte for første gang i historien til Costa Rica. Blandt hans senere arbejder hans samarbejde med Pnau, en australsk elektronisk musik duo, som blandede sangene John 70'erne skaber flere nye singler til dansestil. I juli endelig udgav de deres album Good Morning til Night der nåede No. 1 på de britiske diagrammer, 22 år efter den sidste gang, du havde. Blandt højdepunkterne simpel "Sad". I februar 2013 optrådte han på LIV Viña del Mar International Song Festival, hvor han vandt store priser. Senere samarbejdede han med bandet Fall Out Boy på hit album Gem Rock and Roll. Til gengæld i samme år han udgav studiealbum Den vippe, som blev godt modtaget af kritikerne.

Diskografi

Studiealbum

  • 1969 Empty Sky
  • 1970 Elton John
  • 1971 Tumbleweed Connection
  • 1971 Madman Across the Water
  • 1972 Honky Château
  • 1973 Må ikke skyde mig jeg er kun The Piano Player
  • 1973 Goodbye Yellow Brick Road
  • 1974 Caribou
  • 1975 Kaptajn Fantastisk og Brown Dirt Cowboy
  • 1975 rock of the westies
  • 1976 Blå Moves
  • 1978 A Single Man
  • 1979 Victim of Love
  • 1980 21 ved 33
  • 1981 Fox
  • 1982 Jump Up!
  • 1983 for lavt for Zero
  • 1984 Breaking Hearts
  • 1985 is i brand
  • 1986 Læderjakker
  • 1988 Reg Strikes Back
  • 1989 Sovende med fortiden
  • 1992 The One
  • 1995 Made in England
  • 1997 The Big Picture
  • 2001 Songs From The West Coast
  • 2004 Peachtree Road
  • 2006 Kaptajn & amp; Kid
  • 2013 Diving Board

Collaborative album

  • Duetter med 1993 V / A
  • 2010 Union med Leon Russell

Levende albums

  • 11-17-70 1971
  • 1976 Her og der
  • 1987 Elton John live i Australien med The Melbourne Symphony Orchestra
  • 2000 Elton John One Night Only - The Greatest Hits

Soundtracks

  • Venner 1971
  • 1994 The Lion King
  • 1999 Elton John og Tim Rices Aida
  • 1999 Muse
  • 2000 Vejen til El Dorado
  • 2006 Billy Elliot the Musical
  • 2011 Gnomeo & amp; Juliet

EP'er & amp; remixes

  • Den Thom Bell Sessions 1979
  • 1989 Complete Thom Bell Sessions
  • Remixet 2003
  • 2012 God morgen til nat - Elton John vs Pnau

Kompilationsalbummer

  • Greatest Hits 1974
  • 1977 Greatest Hits Volume II
  • 1980 Lady Samantha
  • 1982 Love Songs
  • 1984 Superior Sound of Elton John
  • Dine sange 1985
  • 1987 Greatest Hits Bind III
  • 1990 The Very Best af Elton John
  • 1990 Fortsættes ...
  • Sjældne Masters 1992
  • 1992 Greatest Hits 1976-1986
  • 1995 Love Songs
  • 2002 Greatest Hits 1970-2002
  • 2007 Rocket Man: The Definitive Hits

Awards

Oscars

Forrige artikel Ensilage
Næste artikel Edgardo Minond