Enrique Llopis

Enrique Llopis er en argentinsk folkemusik sanger født i Rosario, Santa Fe på November 17, 1952.

Ejer af en personlig og umiskendelig stil, har formået at kombinere en udvidet repertoire af Folklore på Urban Music. Sangtekster af deres sange er sande til en linje, som vurderingen af ​​ordet er en konstant, idet der som varierede rytmer ligesom sangen, tango, milonga, Chamame, samba, chamarrita, Candombe, polka Den huayno og loncomeo, blandt andre.

Det er lavet med Rafael Alberti, Armando Tejada Gómez, Elvio Romero, Hamlet Lima Quintana, Juan Carlos Muniz, Jorge Boccanera, Cristina Fabiano, Gloria Geberovich, Rafael Oscar Ielpi og Teresa Parodi.

Han har indspillet 21 albums blandt hvilke er The Forest, Vinden, der kommer og går, af den spanske digter Rafael Alberti og Philharmonic Orchestra i Prag, Hyldest til Horacio Guarany og Cielito Paraguay med Symfonisk Ensemble Assumption og stemme paraguayanske digter Elvio Romero.

I 1977 vandt han 1 Grand Prix på V International Politisk Song Festival afholdes i Sochi.

I 1988 grundlagde han og har siden instrueret, Editions Fra rundt om hjørnet.

I 1989 modtog han sammen med Osvaldo Pugliese og Carlos Carella, bekendtgørelse af Hope, distinión ydet af regeringen i provinsen Santa Fe.

I 1990 modtog han Discepolín Award fra regeringen i provinsen Buenos Aires.

I 1991 blev han erklæret Illustrious statsborger i byen Rosario.

I 1995 modtog han en Certificate of Merit af Konex Awards som et af de øverste 5 mandlige sangere i Folklore af årtiet i Argentina.

Han har skrevet fire bøger: krønike af EN LIGNENDE. En profil af Hamlet Lima Quintana; CIELITO PARAGUAY. En profil af Elvio Romero; Portræt af en CANTOR. Personlig Anthology; Rafael Alberti. Forskydningen af ​​en sømand i Argentina jord.

Diskografi

  • For at forstå mit folk - 1975
  • I min by husker I - 1981
  • Her er vi synger - 1981
  • Jeg stiger - 1983
  • Skovbrug - 1984
  • Rejser og forvist - 1986
  • De er historier - 1987
  • Gentlemen Quique Llopis - 1988
  • Vi er fra syd - 1989
  • Hvis jeg skal vælge - 1990
  • Sjælen synger - 1994
  • Enrique Llopis med guitar akkompagnement - 1997
  • Cantor Enamorado - 1999
  • Rafael Alberti - Enrique Llopis: Vinden, der kommer og går - 2002
  • Historier rundt om hjørnet - 2005
  • Cinch - 2006
  • Cielito Paraguay - 2006
  • Anthology - 2010
  • Guarani Aquifer - 2011

Shows

  • 2013 - CIELITO PARAGUAY
  • 2013 - Alto Parana
  • 2012 - Forestry CHRONICLE Cantada
  • 2009 - Gomez Farias - Llopis
  • 2002 - vinden kommer og går
  • 2000 - Hyldest til Horacio Guarany
  • 1997 - Med sjælen
  • 1993 - Forestry CHRONICLE Cantada
  • 1992 - vinden kommer og går
  • 1988 - Landet Interiør
  • 1985 - Fra kærlighed, fugle og mennesker
  • 1984 - Forestry CHRONICLE Cantada
  • 1981 - TUPAC: Sang og Destruction
  • 1978 - Hyldest til livet
  • 1976 - Enkel og populære
  • 1974 - Den pind af ajuera er
  • 1973 - Partner land

Bøger

  • Krønike af EN LIGNENDE. En profil af Hamlet Lima Quintana
  • CIELITO PARAGUAY. En profil af Elvio Romero
  • Portræt af en CANTOR. Personlig Anthology
  • Rafael Alberti. Forskydningen af ​​en sømand i Argentina land
Forrige artikel Etienne Jean Duby
Næste artikel Elena Espinosa