Equus quagga

Zebra sletter af savanne, eller bare almindelig sund, er den mest almindelige og udbredte type zebra. Det er typisk for sletterne og savanner fra det sydlige Etiopien langs Østafrika og så langt sydpå som Angola og det østlige Sydafrika. Zebra sletten er mindre talrige i dag, end det var før i tiden på grund af menneskelige aktiviteter som jagt og reduktion af levesteder, men det er stadig udbredt i visse reserver.

Egenskaber

Sletterne zebra er medium i størrelse, bred krop og relativt korte ben. Voksne af begge køn har en højde på 1,5 meter og en længde på omkring 2,5 meter lang; De vejer omkring 385 kg. Ligesom andre zebraer, er deres kroppe dækket med sorte og hvide striber, og to personer aldrig se identisk lige. I øjeblikket seks underarter, en anerkendt udryddet. Alle har lodrette striber på forsiden af ​​kroppen, som derefter bliver vandret så tæt på bagsiden. De nordlige arter har smallere og defineret striber; sydlige populationer har et lavere antal varierede, men i striber på nederste del af kroppen, ben og ryg. De første underarter, der skal beskrives, quagga, som allerede er udryddet, havde bagsiden brun uden striber.

Behavior

Plains zebraer er meget omgængelig og normalt bor i små grupper bestående af en han og en, to eller flere hunner og deres afkom. Disse grupper er permanent, og har tendens til at variere i henhold til habitat: i fattige områder, grupper er ofte små. Lejlighedsvis, er familier plains zebraer grupperet i store flokke af zebraer og andre arter, især gnuer og andre antilope.

Fodring

I modsætning til de fleste afrikanske hovdyr, de plains zebraer foretrækkes, men ikke påkrævet, lav stigning græs til græsning. Derfor er de udvides til andre arter, selv i skovområder regioner. Ofte de er de første arter vises i områder med rigelig vegetation. Først efter at zebraer har indtaget og højt græs trampet, antiloper og gazeller vises. Men for at beskytte sig mod rovdyr, zebraer almindeligt tilbagetog til at åbne områder, hvor de har god sigtbarhed om natten, og skiftes på vagt tid. Zebras lever af en bred vifte af urter, selv om de foretrækker buddet og unge hvis tilgængelig; også de spiser blade og stængler lejlighedsvis.

Underarter

Følgende indregnes:

  • Quagga Boddaert, 1785
  • Equus quagga burchelli Gray, 1824
  • Grants zebra Matschie 1892
  • Chapmans Zebra Layard 1865
  • Equus quagga borensis Lönnberg 1921
  • Crawshay s zebra De Winton, 1896
Forrige artikel Ernesto Guevara Lynch
Næste artikel Esteban Serrador