Ernst Lubitsch


Ernst Lubitsch var direktør for den jødiske-tyske film, tyskfødte naturaliseret amerikansk i 1933, hvor han var emigreret. Det var skrevet, at takket være dens alsidighed dominerede komedie, drama, tragedie, farce eller vise en unik måde.

Biografi

Lubitsch blev født i 1892 i Berlin .. Han var søn af Simon Lubitsch, ejer af en velstående skrædder, hvis familie havde Ashkenazi jødiske rødder, og han blev født i Grodno; hans mor blev født i Wriezen, uden for Berlin; Ernst Simon ønskede at lede familievirksomheden.

Han studerede Lubitsch i Berlin Sophien skole, men som teenager gjort teaterforestillinger. I en alder af 16 begyndte han at arbejde som skuespiller. Desuden uden at nå tyve, begyndte han handler i teater Max Reinhardt i 1911; og det gjorde med dette selskab rolle Wagners Faust, cirkulerede i firmaet i London, Paris og Wien. I 1912 trådte han i biografen som propmaster af Bioscope.

I 1913 skabte han en komisk jødiske karakter til forskellige film, som han skrev og instruerede. Fra 1914-1922, rullede han omkring halvtreds film af forskellig optagelser. Han fik sin første rejse til Amerika i 1921, og deltog i optagelserne af Griffith s forældreløse.

I USA så fortsatte han en strålende karriere i stumfilm og lyd, siden 1922. Jeg vil gerne understrege især i genren, og det bedste af hans arbejde vil være komedie film.

Han var vejleder på Paramount, der benyttede sig af sin første mulighed for at tilbyde unge talenter, der flygtede Europa før den nazistiske antisemitisme, som Billy Wilder og Otto Preminger.

Arbejde

Han havde allerede med succes filmet i 1918, Mummy øjne, og Carmen Meyer Berlin; i 1919, The Oyster Princess, Madame du Barry og håndled; i 1920, Romeo og Julie, døtre bryggeren, Sumurun og Anne Boleyn. Det følgende år, han rullede vildkat og hustru Farao hvis succes tjente ham gå til Californien. Det blev interviewet og talte meget af Chaplin .. Efter vender tilbage til Berlin, og træt af den historiske film, gjorde han et kammer drama Montmartre.

Han flyttede til USA i en alder af 30, som en dygtig lærer. Hans fire første film var meget vellykket, så skuespillerinden Mary Pickford foreslog en kontrakt i Hollywood. Den første fremhævet i 1923 Rosita; i 1924, The ægteskab og frivolitet af en dame; Divorciémonos i 1925 og især et mesterværk for sin underfundighed, Lady Windemere s Fan. I 1928, han skød Patriot og gjorde hans sidste stumfilm i 1929: evig, romantisk og visuelt smuk kærlighed.

Så indtil nationaliseringen i 1933, gjorde han Montecarlo, The Smiling Lieutenant; en anti-krigs drama, Beklagelse, hvilket betragtes som et mesterværk; og andre komedier som en time med dig, Trouble in Paradise, Hvis jeg havde en million, alt i 1932, og året efter for Living.

Det var en del af stjerne-systemet model af Hollywood. Når du er i Amerika, helligede han sig med såkaldt "sofistikeret komedie", som han betragtes som grundlæggeren. I denne undergenre, den berømte satire rettet mod den sovjetiske absurde stivhed Ninotchka, og senere den nazistiske sønderlemmende satire være eller ikke være, men snoet hans plan for vildledning kærlige ægteskab, var hans vejledning. Så rullede han Heaven Can Wait, Cluny Brown og [[Damen med hermelinen, som ikke længere kunne konkludere.

Hans arbejde var præget af en særlig ironisk, kaldet "Lubitsch touch", som ikke kun bruges til at omgå censur, men at komplicere plottet, for sjov, for tvetydige situationer. Ingen har defineret en meget konkret måde, fordi der, sagde han. Et eksempel på denne fremgangsmåde ville være i Den glade enke, hvor vi får lov til at fornemme en affære med døre, der åbner og lukker. Det er blevet sagt, at touch er en måde at fortælle, hvem der ejer "de subtile bestanddele af ironi, patos, bitterhed og latter, alt i én, meget ofte er den visuelle stemning sarkasme, der kommer fra en umulig situation Det kan forringe helten eller diskvalificere geni. "

Filmografi

  • 1914 - Fräulein Seifenschaum
  • 1915 - Eis Aufs geführt
  • 1915 - Zucker Und Zimt
  • 1915 - Blindekuh
  • 1915 - Der Gemischte Frauenchor
  • 1915 - Sein Einziger Patient
  • 1915 - Der Kraftmeyer
  • 1915 - Der Letzte Anzug
  • 1915 - Als Ich Tot krig
  • 1916 - Wo Ist Mein Schatz?
  • 1916 - Schuhpalast Pinkus
  • 1916 - Das Geschenk Schönste
  • 1916 - Moderen af ​​hvalpene
  • 1916 - Neue Seine Nase
  • 1916 - Von Keiner beiden
  • 1917 - Käsekönig Holländer
  • 1917 - Der Blusenkönig
  • 1917 - Ossi s Tagebuch
  • 1917 - Pigen af ​​de millioner
  • 1917 - Das Fidele Gefängnis
  • 1917 - Prinz Sami
  • 1918 - Passager uden billet
  • 1918 - Masken danser
  • 1918 - Ikke for at være en mand
  • 1918 - Der Fall Rosentopf
  • 1918 - for øjnene af Mummy
  • 1918 - Meyer Aus Berlin
  • 1918 - Carmen
  • 1919 - Min kone, filmstjerne
  • 1919 - The Oyster prinsesse
  • 1919 - Rausch
  • 1919 - Madame du Barry
  • 1919 - Dukken
  • 1920 - Romeo og Julie
  • 1920 - De døtre øl
  • 1920 - Sumurun
  • 1920 - Anne Boleyn
  • 1921 - Den vilde kat
  • 1921 - Hustruen til Farao
  • 1922 - Montmartre
  • 1923 - Rosita, en gade sanger
  • 1924 - Den Ægteskab
  • 1924 - Kvinder Hold dit hjerte
  • 1924 - Den letsindighed af en dame
  • 1925 - Divorciémonos
  • 1925 - Lady Windemere Fan
  • 1926 - så dette er Paris
  • 1927 - The Student Prince
  • 1928 - The Patriot
  • 1929 - Eternal Love
  • 1929 - The Love Parade
  • 1930 - Galas Paramount
  • 1930 - Monte Carlo
  • 1931 - The Smiling Lieutenant
  • 1932 - Remorse
  • 1932 - One Hour med dig
  • 1932 - Trouble in Paradise
  • 1932 - Hvis jeg havde en million
  • 1933 - Design for Living
  • 1934 - Den glade enke
  • 1937 - Angel
  • 1938 - Blåskægs Ottende Wife
  • 1939 - Ninotchka
  • 1940 - Den shop rundt om hjørnet
  • 1941 - hvad kvinder vil have
  • 1942 - At være eller ikke at være
  • 1943 - Heaven Can Wait
  • 1946 - Cluny Brown
  • 1948 - Damen med hermelinen