Eurasiske brune bjørn

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
07-07-2017 Leo Budde E

Den europæiske brune bjørn er en underart af brun bære sig fra Europa, fra Den Iberiske Halvø til Skandinavien og Rusland.

Beskrivelse

Det er karakteristisk indbygger af modne skove i Europa, i skovklædte levesteder i vestlige og østlige tundra levesteder. Deres levetid er 25-30 år. Toppen 34 er kendt i naturen og 47 i fangenskab. Det blev i Pyrenæerne konstateret, at en bjørn, som blev omtalt som "Papillon" havde 29 år, da han døde. Selv om det har vist sig, at nogle prøver har nået 34 års alderen, man normalt bor mellem 20 og 25 år. Dens længde fra snude til hale bund på 1,60 til 2 m og en højde på korset på 90 cm til 1 m. Voksne hanner vejer 110 til 270 kg, og hunnerne kan veje op til 150 kg. Dens farve varierer fra individ til et andet. Det kan være lige fra meget mørk brun og lys guld, der passerer gennem forskellige nuancer af grå. Hatchlings normalt har en temmelig bred hvid krave om halsen, et mærke, der normalt forsvinder efter den første molt på et år, men kan være nogle andre voksne.

Pelsen fornys en gang om året, om sommeren, og dens tone spænder fra gulbrun til mørkebrun. De unger har ofte hvide pletter på halsen og brystet, ligesom en krave. Visionen har ikke meget udviklet i forhold til andre sanser, selv om det kan se i farver natten over. En lang afstand genkende former, men ingen detaljer, og bedre opdage bevægelige dyr eller genstande, der stadig. I nogle uheldige situationer, de kan stå op på bagbenene for at øge dit synsfelt. Hans hørelse er ekstremt akut og udviklet lignende lugt, som er fremragende, fint og helt sikkert deres følelse mere udviklet og mere det hjælper dem i deres dagligdag. Takket være det kan påvises langdistance mange af deres fødekilder og også den seksuelle status for andre enheder i parringstiden.

Deres kæber er af 36-38 tænder, hvoraf fire hjørnetænder eller hugtænder, skarpe og robuste som de andre rovdyr. Men tilstedeværelsen af ​​fortænder egnede til at slå græs og stængler og store molarer og fladtrykt stand til at knuse vegetabilske fødevarer, gør tænderne på denne kødædende er perfekt tilpasset en altædende kost.

Genetik

I Europa er der to genetiske linjer: østlige og vestlige. Sidstnævnte igen er opdelt i to genetisk forskellige subpopulationer ved at tage tilflugt under Würm istiden, en i den såkaldte "iberiske tilflugt", og den anden på "Balkan tilflugt."

Bare de har levedygtige bestande i området dets østlige genetiske linje: Rusland, Estland, Letland, Polen, Slovakiet, Rumænien og Ukraine og Skandinavien i Sverige, Finland og Rusland.

I vestlige befolkninger kun genetiske linje af Balkan tilflugt har levedygtighed på lang sigt og er beliggende i det tidligere Serbien og grænseområderne mellem Østrig og Italien. I Østrig og Italien blev udført to projekter for genindførelse af bjørnen genindførelse af bjørne i Central Østrig og Genindførelse af bjørnen i Trentino

Bestande, der tilhører den samme genetiske linje, men den iberiske tilflugt er placeret i Cantabriske Bjerge, Pyrenæerne og det sydlige Skandinavien og er i en meget prekær tilstand. Selv tak til Bjørn Foundation brun bjørn situationen er i bedring i Cantabriske Bjerge. Den pyrenæiske brune bjørn, men er blevet dømt til udslettelse af deres genetiske karakteristika kun ved eksistensen af ​​indfødte mandlige bjørne som bjørne Sydskandinavien, der er kommet i kontakt med østlige genetiske linje. Den franske regering har påtaget sig to projekter Genindførelse af bjørnen i Pyrenæerne i den hensigt at inddrive de arter, men deres indsats har hidtil undladt at nå frem til en levedygtig population.

Kønsdimorfisme

Denne underart er et klart eksempel på seksuel dimorfi i gennemsnit hanner nå en vægt på 115 kg og kan nå mere end 250 kg og hunner 85 kg og kan nå 150.

Reproduktion

Bears bliver kønsmodne mellem 3 og 5 år er polygame og iver finder sted mellem maj og juli. Hos kvinder ægløsning samleje forårsager i fagsprog kaldes "induceret ægløsning", som øger dine chancer for at blive gravid. Implantation forsinkes, det er, er det befrugtede æg flyder frit i livmoderen og ikke implanteret i efteråret; først derefter begynder den sande drægtighed, som varer omkring to måneder. I fuld dvale i januar og sikkerhed hulen, den kvindelige føder en til tre unger, undtagelsesvis fire. vejer omkring 350 g ved fødslen, og de unger nå 20 til 25 kg på at færdiggøre deres første leveår. De lever med mor omkring et år og en halv. Intervallet mellem to dele er mindst to år.

Fodring

Bears er altædende: om foråret og efteråret deres kost hovedsageligt vegetabilsk, men også sætte pris på ådsler. Hans livret er honningtavler. Desuden de jager små hvirveldyr og insekter og, når liften af ​​laks i floder, fiskere gør, koncentrere nær bredden. Kun nogle personer er specialiserede i at fange store byttedyr, især indenlandske og vildt.

Mores

Bjørnene tilbringe vinteren i deres huler, hvor de sover med en pjaltet søvn, uden ændringer i deres kropstemperatur. Det er også i denne periode, hvor bjørnene begynder at stå op og hæve deres unger.

Hunnerne normalt bevæger sig med områder af snesevis af kvadratkilometer anvendes intensivt. Derimod hannerne har store fourageringsområder, der omfatter de forskellige hunner. En voksen mand i dag radioaktivt mærket Regional Park Riaño flyttede for fire år af en udvidelse af 2447 km². Habitat kvalitet har en betydelig indflydelse på omfanget af hjemmet rækkevidde. Prøver, der lever på mindre produktive boreale skov af nåletræer spanske tempererede løvskove har meget større områder mestre. For eksempel hanner undersøgt i Sverige og Norge spil fra forlængelser 5430 km² i gennemsnit, mens kvinder har områder på 345 km² halv mestre.

Som for de levesteder, de optager, de foretrækker eg, bøg og birk, men også bruge busk formationer, pletter af krat og stenede områder.

Sådan påvise deres tilstedeværelse

Spor af den brune bjørn, store, brede, og hvor er markeret tydeligt stærke negle og tæer og såler af fødder og hænder, er meget karakteristisk. Eksperter kan også påvise tilstedeværelsen af ​​bjørne ved klo mærker på Træstammer, tumlede sten, angreb nældefeber eller omstrejfende hår på bark og pigtråd.

Bestandene af underarten

Globalt arten er i en sårbar situation med delvis udslettelse hele sit sortiment sammenfaldende med de mest humaniserede områder og underarter større risiko for at uddø.

Tyskland Østrig Belgien Hviderusland Bulgarien Sardinien
Republik
Tjekkisk Cypern Korsika
Danmark Spanien Estland Finland Frankrig Grækenland Ungarn Irland Island Italien Kaliningrad
Kosovo Letland Litauen Malta Norge Holland Polen Portugal Kingdom
United Rumænien Rusland Serbien Sicilien
Sverige Schweiz Kalkun Ukraine Hav
Adriatic Arktiske Ocean Ocean
Atlantic
Nord Hav
Baltic Barentshavet Golfen
Cadiz Biscayabugten Hav
Celtic Gibraltarstrædet Grønland Hav Middelhavet Hav
Sort Hav
Nord Hav
Norge Skagerrak
  • Spanien. Historisk fordeling i Spanien
    • Cantabriske Bjerge: Vest 180, East 30
    • Pyrenæerne: Februar 25 til 30 i det vestlige område og omkring 25 i det centrale område
  • Frankrig
    • Pyrenæerne: 25 februar til 30 i den vestlige og 20-25 i det centrale område
    • Alpes: De, der kunne flytte fra Italien
  • Italien
    • Alpes: 25-30
    • Abruzzo: 40-70
  • Slovenien 350-450
  • Kroatien 400
  • Bosnien - Herzegovina 1195
  • Serbien 180
  • Montenegro 250
  • Makedonien 90
  • Albanien 500
  • Grækenland
    • Dette: 15-20
    • West: 95-110
  • Bulgarien 700
  • Rumænien 6000
  • Østrig

Central: denne population anses uddød South 10-12

  • Tjekkiet 2-3
  • Norge 20
  • Sverige 600
  • Finland 400
  • Estland 440-600
  • Letland 20-40
  • Polen 80
  • Hviderusland 120-250
  • Ukraine 400-900
  • Tyskland 1 lovligt jaget
  • Schweiz 2, en juridisk jages

Trusler

Truslerne er varierede og alle direkte eller indirekte er menneskeskabte klimaforandringer, ødelæggelse af levesteder, krybskytteri, utilsigtet jagt, øget pres på levesteder.

Angreb på mennesker

Ingen kendte på Den Iberiske Halvø fatale tilfælde siden middelalderen, men det er blevet klart, at en hændelse med kvinder med kalve og kantet eller skræmt kopier. For nylig et angreb på en jæger i Aran-dalen har udløst megen polemik om sin genindførelsen i de catalanske Pyrenæer.

Tilstand af den iberiske befolkninger

Pyrenæiske brune bjørn

Det er næsten lig med brune bjørn, men med større skulderhøjden og tungere især i voksne mænd.

Den sidste mand "rent indfødte spansk" Pyrenæerne, Camille, omkring 21, formodes død. Dette indebærer udryddelsen af ​​den spanske pyrenæiske brune bjørn. En endelig kopi af franske Pyrenæerne brune bjørn, Aspe West sandsynligvis født i 1998 Cannelle avlshun jages i såkaldt "selvforsvar" af en jæger i Urdos er ikke desto mindre. På det tidspunkt, der blev givet jagten blev ledsaget af en mandlig kalv født den samme "hybrid" år som hans far, "Nere" kom fra genindførelse af slovenske bjørne udført i 1996/97 af den franske regering. En anden kvinde, kaldet "Francka" blev udgivet i Bagneres-de-Bigorre i april og er tæt på den lokale befolkning, selv om det ikke vides, hvem er kommet i kontakt med den.

I den centrale og østlige del af Pyrenæerne bjergene, og en befolkning på omkring 16 bjørne fra reintroductions gennemført i 1996 og 1997 og gennemføres i 2006 det er placeret.

Biometri

En række 80-230 kilo hos mænd blev opnået selv om de fleste ikke nåede de 180 kilo. For kvinder, der spænder fra 65-170 kilo blev opnået selv om de fleste ikke nåede de 130 kilo. Rekorden blev nået i 1848, da den blev jaget til en mandlig på 350 kilo.

Cantabriske brune bjørn

De er morfologisk ligner, men mindre Pyrenees. Det Cantabriske befolkning var fragmenteret, siden den første halvdel af det tyvende århundrede, befolkninger genetisk afskåret af manglende udveksling af individer. Blandt begge populationer, omkring Pajares en strimmel, at menneskelige aktiviteter koncentreret langs en 30 km fokus. Disse to befolkningscentre kaldes "vestlige" og "Eastern", og nærliggende Cantabriske bjerge og en lille asturiske sektor i Caso og Ponga. Det anslås, at denne kerne nuværende 25 til 30 overlevende kopier.

Også i denne population er kritiske problemer, der truer med at øge problemerne i forbindelse med processerne for isolation. Saw Curavacas, afgørende korridor mellem oseros cores Riano og skovklædte hovedvandmasser af Pisuerga, dale Grout, Vargas River Naranco tillader kommunikation mellem Cantabrien og Leon og Castilla og er truet af den fremtidige station San Glorio .

Vestlig kerne

Den vestlige befolkning er fordelt i cirka 2.600 kvadratkilometer og er den største med hensyn til antallet af personer, og det omfatter de fleste af de Cantabriske bjørn befolkning, med en aktuel optælling omkring 180 eksemplarer anslået 2012, observerede 33 i 2013 og 62 unge bjørne, det højeste tal siden de protektionistiske foranstaltninger af arten blev iværksat. Denne population er spredt over bjergene i Alto Sil Leon og lejlighedsvis fra de omkringliggende bjerge i Lugo, men i Asturien er der, hvor det optager større område. I Leon, er bjørnene ligger primært i kommunerne Laciana, Palacios del Sil og stoppede mens i Lugo normalt ses i byerne Cervantes og Navia. Den asturisk er fortrinsvis beboet Cangas del Narcea, Degaña, Somiedo og Belmonte de Miranda, som er hvor det største antal afspilninger hvert år tegnede sig for, selv om kopier også er placeret i rådene i Proaza, Allande, Ibias, Tineo, Salas , Yernes og Tameza, Quirós, Teverga, Lena, Grado og Santo Adriano.

Der er kritiske punkter, som er interesserede i at bevare som økologiske korridorer for at undgå de problemer, der er forbundet med de processer af isolation. Omkring havnen i Leitariegos en indsnævring af kun 10 km bred, forårsaget af minedrift og turistaktiviteter sker. En anden vigtig for fremtiden af ​​denne befolkning områder er de næste bjerge til havnen i Cienfuegos tillader passage af Degaña til Sierra de los Ancares, Sierra de Begega, kommunikationen mellem Somiedo og Sierra del Courio i råd og nævn Belmonte de Miranda, den smalle skov korridor mellem bjergene i Sierra de Ubiñas og Sobia, i asturiske råd Teverga og Quirós.

Men i august 2009, at der findes to kopier af grizzly bear-DNA af østlige og vestlige befolkninger blev bekræftet.

Biometri

Tretten mænd og femten hunner dræbt mellem 1957 og 1965 blev vejet strømper få 133 kilo for mænd og 85 for kvinder, med maksimum på 163 kilo og 140 kilo hanner hunner. To andre mænd målt af forskere målt 192 og 160 cm fra enden af ​​snuden til haleroden, som målte 7,5 og 8 cm hhv.

Trusler

Selvom befolkningen er stigende Cantabriske stadig har trusler mod deres overlevelse, adskillelse af de to kerner, dødsfald forårsaget af mennesket.

I perioden 1980-1994 54 unaturlige dødsfald i de Cantabriske Bjerge. Af disse 36 i vest og 18 i øst.

Mellem 1980 og 1990 er det blevet opdaget død 35 bjørne, 29 af dem jaget af krybskytter to forgiftet og fire andre ukendte årsager.

  • I november 1980 Aguasmestas, aprecen resterne af en bjørn er fanget i en løkke, sandsynligvis i sommeren før.
  • I foråret 1980 blev de dræbte en bjørn med tre unger i bjergene i Genestoso.
  • Det blev i de første måneder af 1981 udstillet til salg et bjørneskind marked Cangas de Narcea.
  • Det blev i efteråret 1981 fanget en bjørn med en bue i bjergene i Viliella.
  • I efteråret 1981 en bjørn blev skudt i Fuentes Carrionas.
  • I 1982 er han en beruset kvinde i Casasuertes og ved obduktion er en post, der ikke vil producere cystisk død.
  • I 1984 blev han fundet i skoven HORMAS en bjørn forgiftet med stryknin.
  • I slutningen af ​​1988 jagt i Brañosera til 200 kg storslåede eksempel kaldet "El Rubio".
  • I juni 1990 er han hårdt såret en mandlig, der blev nomineret som Lazarus, nær reservoir af Riano, Riaflo. Hans skade, irreversibel, eventuelt provokeret til en hofte fra et fald forårsaget af en kugle skudt i en klo af en snigende, motiveret, der havde til at ofre dette problem, efter først at forsøge at skaffe sæd at inseminere electroejaculation og så to Cantabriske hunner, genvundet ved tidspunktet for et bestemt Asturien. Efter eutanasi blev prøver af organer Lazarus en genbank for arten fordelt.
  • I juni 2006 Valdeprado blev fundet i en baby dræbt af en voksen mand.
  • I juli 1997 en ung mand frigives fra snare, der var faldet.

Ti voksne bjørne er blevet dræbt siden 1998: seks af gift, to skud og en af ​​ukendt årsag. Kun i naturparken Fuentes Carrionas de fandt fire, og tre i Polentinos. Hertil skal føjes unger, som ikke er blevet indberettet.

  • I marts 1998, er en ung kvindelig forgiftet med carbofuran bliver placeret i Cangas del Narcea.
  • I foråret 1999 en cub døde af underernæring i Somiedo er placeret.
  • I maj og juni 2000 blev carbofuran fundet i resterne af 2 bjørne.
  • Den voksne kvinde fundet i juni 2001 for at Triollo forgiftet med aldicarb.
  • En ung bjørn, findes den 3. september 2005 i Resoba forgiftet med aldicarb.
  • Den September 25, 2005 i Polentinos bliver fundet død en bjørn over 15 år coaching skudt.
  • Den 15 Maj, 2006 ligger liget af en mand omkring fire år i landsbyen Burbia, i kommunen Vega de Valcarce offer for en skydning.
  • I november 2006, kroppen af ​​en bjørn forgiftet fem år blev fundet i Somiedo.
  • Den August 12, 2007 blev fundet i kommunen Polentinos en voksen bjørn over 20 år forgiftet af carbofuran.

Bjørne i bymiljøer

Ofte Cantabrianske bjørne forlade stedet i ofte bor og tilgang steder befolket af mennesker. Nogle gange er det kommer til kvinder med kalve forsøger at beskytte ungerne i raseri af en mand, der ønsker at komme i brunst. Voksne hanner ikke Soler tilgang til humaniserede områder ikke mærke deres tilstedeværelse og gør unger er sikre. Andre gange de bliver bevæget af deres gastronomiske smager som bjørnen, der kom til i nærheden af ​​et nærliggende indkøbscenter at fodre Leon bistader.

  • En midten af ​​juni 80 en bjørn kommer til at spise staderne beliggende i gården af ​​et beboelseshus, og gentage det følgende år, efter at ejeren lagt et elektrisk hegn. Tro mod det årlige møde i stand til at brødføde nældefeber stedet for at gå tilbage gennem den landlige by bjørn.
  • I maj 1996 blev påvist tilstedeværelsen af ​​en kvinde med en cub ved 150 m i en landsby.
  • I september 1993 spor af en kvindelig med to unger 10 m fra husene i en landsby Somiedo er.
Forrige artikel Emilio Cao
Næste artikel Eupatorium