Falco sparverius

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
04-02-2018 Lone Pfaff F

Den amerikanske Kestrel, American Kestrel eller Cuyaya falconiforme er en slags fugl bebo Falconidae familien i store dele af Amerika, fra Canada til Ildlandet. Det er en fugl, der anvendes i falkejagt.

Egenskaber

Mænd er mindre end hunnerne og har en grålig hoved og kanter af vingerne.

Naturhistorie

Det er fortrinsvis fodres gnavere, små fugle, insekter og små krybdyr og padder. Generelt lever de i tempererede og tropiske områder og er stillesiddende. De behøver ikke gå i grupper, når de vandrer, som regel gå alene eller i par. Når de når modenhed nå en længde på 21 til 27 cm lang.

Underarter

Falco sparverius 17 underarter er kendt:

  • Sparverius American Kestrel - Nordamerika.
  • Falco sparverius Paulus - sydlige kyster i USA til Florida.
  • Falco sparverius peninsularis - vest for Mexico.
  • Falco sparverius tropicalis - fra det sydlige Mexico til det nordlige Honduras.
  • Falco sparverius nicaraguensis - ark Honduras og Nicaragua.
  • Falco sparverius caribaearum - Vestindien.
  • Falco sparverius brevipennis - Nederlandske Antiller.
  • Falco sparverius dominicensis - Den spanske.
  • Falco sparverius sparverioides - Bahamas, Cuba og Isla de la Juventud.
  • Falco sparverius ochraceus - bjerge i det østlige Colombia og nordvestlige Venezuela.
  • Falco sparverius caucae - bjergene i det vestlige Colombia.
  • Falco sparverius isabellinus - fra Venezuela til det nordlige Brasilien.
  • Falco sparverius aequatorialis - subtropiske nordlige Ecuador.
  • Falco sparverius peruvianus - subtropisk sydvestlige Ecuador, Peru og det nordlige Chile.
  • Fernandensis Falco sparverius - Robinson Crusoe Island.
  • Falco sparverius cinnamonimus - sydøstlige Peru, Chile, Uruguay og Argentina, til Ildlandet.
  • Falco sparverius cearae - plateauer af det nordøstlige Brasilien til den østlige del af Bolivia.
Forrige artikel Flødeost Cantabria
Næste artikel Federico Santander