Fælles pipistrelle

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
27-02-2018 Erik Budde F

Den fælles bat eller dværg bat er en art af flagermus meget udvidet i hele Europa, Nordafrika, Sydvestasien og sandsynligvis Korea, Japan og Taiwan. Det er de mindste europæiske flagermus og kolonier af mere end 1.000 eksemplarer er kendt. I ekstraordinære tilfælde af Central- og Østeuropa, de er kommet til at finde mere end 10.000 dyr i kirker og underjordiske hulrum. Igennem 90'erne har det spredt sig til de fælles pipistrelle Mediterraneus underarter i egne arter, Pipistrellus mediterraneus.

Du kan leve fra havoverfladen til 2.000 meter. Det er meget almindeligt forekommende i områder beboet af mand, der bor i hjørner eller forladte huse og haver og byens parker. De kan bruges som ly træ lavninger og sten samt revner i bygninger. De lever omkring 5 år i gennemsnit, selv om der har været tilfælde af dyr med 15 år af livet. Dødeligheden er meget høj i det første år af livet, nåede 80%.

Fysisk beskrivelse

Den måler 3,5 til 5 cm, afstanden mellem deres vinger til at flytte tilbagegående varierer mellem 19 og 25 cm, og er smalle. Det vejer 3,5-8 g. Deres ører er korte, trekantede med afrundede hjørner. Ligesom andre hunde af familien Vespertilionidae, fælles pipistrelle drik har en nyre-formet, afrundet spids og særlig lang og udvikles.

Den premaxillary knogle er fusioneret til kæbebenet og tandlæge formel er 2/3, 1/1, 2/2, 3/3. Dens snude er kort og har glandulær hævelser på begge sider, som er udviklet specielt i efteråret, med labial kirtler. Sidstnævnte kaldes forkølelsessår, hvidlig.

Hans hud er brun, varierende nuancer, men som regel mørkere end dværgflagermus. Membraner i vinger og hale er mørkere og hårløs. Ansigtshuden er mørkere end resten af ​​kroppen, til tider fører til sort.

Behavior

De er som regel stillesiddende dyr, selv om der har været tilfælde af personer, der har rejst flere hundrede km. Hunnerne er mere tilbageholdende med at ændre deres territorium.

Det er ofte fundet i nærheden af ​​lys og kunstigt lys, jagt insekter, der er tiltrukket af dem. De er ikke særligt hurtig eller manøvredygtig under flyvning, men viser strømper kapaciteter, der tillader dem nogle alsidighed i både åbne marker og i skoven.

Selv om der normalt dvale, kan de ses i de varmeste dage om vinteren drikker eller jagter de varmeste timer.

Fælles pipistrelle udsender to typer ekkolokation opkald: kort af 4 ms med en række 80-56 kHz, og en lang på 51 kHz, som når 10 ms. Opkald bruges til at lokalisere og jage deres bytte, og hendes øjne er underudviklede.

De er meget restless og ophidsede dyr. Hans hjerte slår 700 gange i minuttet.

Reproduktion

Yngletiden forekommer mellem sensommeren og det tidlige efterår, i slutningen af ​​august til slutningen af ​​september. Hannerne forsvarer territorier med haremmer på op til 10 hunner. De udfører frieri flyvninger omkring kvinder og udsender en stærk lugt af moskus. Hvis der opstår samleje på det forkerte tidspunkt, kan hunner forsinke befrugtning af æg, som er typisk for de medlemmer af familien Vespertilionidae.

Drægtige hunner føder en eller to unge i slutningen af ​​foråret eller først på sommeren. Ved tre eller fire uger er gamle spædbørn allerede er i stand til at flyve, og en uge efter sin første flyvning er allerede i stand til husly flere kilometer væk. Hunnerne bliver kønsmodne ved et år og mænd på to år.

Distribution

Europa, Nordafrika, Den arabiske Halvø og indiske subkontinent. I Europa er det fundet fra det sydlige Spanien til Danmark, residualt nå det sydlige Sverige. I Spanien er det findes i hele det område, med undtagelse af De Kanariske Øer. Dens rækkevidde overlapper bat Cabrera.

Forrige artikel Flucloxacillin
Næste artikel Friedrich von Wieser