Felis margarita

Kat eller ørkensand er en slags kødædende pattedyr af familien Felidae. Det er det mindste medlem af slægten Felis med Kentish kat. Knapt når 50 cm. længde hoved og krop, hvortil skal lægges yderligere 30 grand. De større hanner ikke når 3,5 kg.

Beskrivelse

Dette er mest sandsynligt katten bedre tilpasset livet i sandede ørkener såsom Sahara, Arabien, Iran, Afghanistan, Turkmenistan og Pakistan. På mindre tørre områder i disse regioner leve med den vilde kat, tilsyneladende uden problemer. Imidlertid har hans forsvinden blevet dokumenteret i nogle steder på grund af øget vildtlevende huskatte.

Hovedet er bemærkelsesværdig stor, hvilket gør det umiskendeligt med andre lignende arter, og ører, er meget store. Dette forbedrer både deres høretab som overskydende varme gennem dem. Pelsen er sandet med lidt mørkere farvet striber, som er mere udviklet i de afrikanske underarter, F. m. margarita og kun er let synlige på toppen af ​​forbenene. Spidsen af ​​halen er også mørke.

I modsætning til andre kattefamilien, er de fodsålerne hår dækket helt for at beskytte mod kontakt med de varme sand i ørkenen.

Dette dyr har foretrukket crepuscular eller natlige vaner, flytter de mest glødende dag mellem stenene beskytter timer. Den lever af gnavere, kaniner, fugle, slanger, øgler, edderkopper og insekter. Til gengæld lider hærgen sjakaler og ugler. Mennesker jage dem for at handle deres hud, eller fordi de betragtes skadedyr; dyr taget som kæledyr sælges også ulovligt. Men på nuværende tidspunkt kun de pakistanske underarter er under en eller anden form for trussel, i henhold til CITES-konventionen.

Reproduktion

Katte sand er hovedsagelig ensomt, men ikke territoriale. I virkeligheden er det almindeligt, at flere personer frekventere de samme krisecentre, men aldrig på samme tid aktie. I yngletiden, der varierer fra region til region, mænd tiltrække kvinder med en slags gøen at tilskynde dem til samleje.

Mellem 59 og 63 dage efter parring, hunner føder et kuld på en til otte unger, men normalt er de fire eller fem. De har en hurtig vækst og 6-8 måneder efter fødslen er uafhængige, men ikke kønsmodne indtil omkring alder. Den forventede levealder gratis ignoreret, selv i fangenskab kan nå tretten. Captive individer normalt parre mere end en gang om året, i modsætning til naturen.

Underarter

Følgende underarter er indregnet:

  • Felis margarita margarita, Sahara
  • Felis margarita airensis
  • Felis margarita harrisoni, Saudi
  • Felis margarita meinertzhageni
  • Felis margarita scheffeli, Pakistan
  • Thinobia Felis margarita, Iran

F. m. thinobia er undertiden betragtes en selvstændig art som Eremaelurus thinobia; F. m. scheffeli er klassificeret af CITES som eller truede.

Forrige artikel Fleetwood Mac Tour
Næste artikel Freemasons