Fennec Fox

Den fenec, FENECO eller Desert Fox er en art af kødædende pattedyr af Canidae familie, der bor i Sahara og Arabien. Med sine ører funktioner, det er det mindste af sin slags familie. Dens pels, ører og nyrefunktion er tilpasset de fysiske forhold i ørkenen: ekstreme temperaturer og vandmangel. Ørerne vil fungere som ventilation og køling af blodet, der hjælper til at modstå høje temperaturer og ekstreme ørkenklima. Fenec Udtrykket stammer fra det arabiske, hvilket betyder, ræv, og den specifikke tilnavn, zerda, fra det græske, det henviser til sin tørre levested.

Beskrivelse

Det er den mindste canid der, fordi kun har en højde på 21 cm på korset og mellem 35 og 41 cm lange, mere end 18-30 cm hale, og vejer mellem 1 og 1,5 kg. Dens mest karakteristiske træk er dens pels sandfarve, lettere i ansigtet og maven, lange og uldne hale, der ombrydes, når sove, meget kort næse, behårede pads og især dens enorme ører, der hjælper dig Så for at høre den mindste lyd som at udstråle overskydende varme til ydersiden, og derfor ofte valgt som et eksempel på tilpasning til ørkenen miljø i modsætning til små ører ræv, der lever i polarcirklen. Dens pels hjælper afspejler den intense stråling dagtimerne og om natten, for at holde din krop varme.

Normalt fylder 10-12 år i naturen. Deres vigtigste rovdyr er caracal og Den Afrikanske arter af slægten Bubo sp.

Behavior

Det er en natlig dyr, der lever af insekter, krybdyr, gnavere, fugle og æg. Din følelse af hørelse er så fint, du kan endda lytte til deres bytte i deres huler. Supplere din kost med frugter i oasen, som også er stablet vand, men kan leve uden det. De kan hoppe op til 60 cm i højden og 120 i længden, hvilket hjælper dem til at jage og flygte fra deres fjender.

Ved daggry han vender tilbage til sin hule, nogle gange op til 10 meter dybe og 120 m², at bruge timer på den hede varme sikker. De kan være forbundet med gange af andre grupper.

Hunnerne grave sig ned deler med deres unge, mens mænd er ensomme, men nogle gange hjælpe din partner i løbet af graviditet og amning.

Den fenec er overraskende nemt at tæmme dyr, som let bliver brugt til at leve med mennesker. Dog anses det for en sjælden art, og derfor har dem som kæledyr er ulovligt i mange dele af sit sortiment.

Reproduktion

De fénecs er sociale dyr, der parrer sig for livet og forsvare deres eget område. Seksuel modenhed nås ved 9 måneders alderen. I sin naturlige habitat, parring finder sted mellem januar og februar, og kun en gang om året. Den knapning kan vare mere end to timer. Pup, med en drægtighedsperiode på omkring 50 dage normalt de er født i marts og april.

Udbredelse og levesteder

Arten er fordelt mellem Afrika og Asien, fra Marokko til Sinai-halvøen og ikke ud over det nordlige Niger.

Fenec typisk hule er gravet i sandet, både i åbne områder og beskyttede områder af vegetation, og ofte har flere poster, hvis underlaget tillader.

Befolkning

Betingelsen for fenec ikke er bekymrende, ifølge IUCN. og som truede, men hvor handelen skal reguleres i henhold til CITES. Det er ofte forfulgt og jaget for deres pels, men forårsager ingen skade på menneskers interesser. Der er ingen præcise skøn over befolkningens størrelse, men det antages, at ingen fare på grund af observationer af pelsjægere, der sælger til turister eller til udstillinger.

Klassifikation

Den fenec blev for nylig rangeret som Fennec Fox nogle kontroverser på grund af forskellen i kromosom nummer og etologi med hensyn til køn Vulpes; dog ofte han fortsætter denominere med sin gamle køn Vulpes zerda; Den findes som en åben diskussion om dens taksonomiske klassifikation.

Anatomisk, ingen moskus kirtel og har 32 par af kromosomer, i modsætning til andre arter af ræve, som er mellem 35 og 39 par.

Forrige artikel Fysisk styrke
Næste artikel Fremspirende teknologier