Fernando Soler

Fernando Soler er pseudonymet Fernando Diaz Pavia. Han var en mexicansk skuespiller, radio og tv; manuskriptforfatter, filminstruktør og teater producent tilhører guldalder mexicanske biograf og dynasti Los Hermanos Soler, betragtes som en af ​​de vigtigste herligheder vis dramatisk, i Mexico, over hele verden.

Oprindelse og tidlige

Destacadísimo skuespiller født i Saltillo, Mexico, den 24. maj 1895. Hans rigtige navn var Fernando Diaz Pavia. Hans forældre var skuespilleren Domingo Diaz Garcia og skuespiller Irene Pavia Soler, to spanske skuespillere, der kom til Mexico i et teater selskab i 1895. Under den mexicanske revolution, Diaz Pavia ægteskab emigrerede til USA, hvor de startede et teater selskab hjælp talent af deres børn, "Børn Soler Quartet"

Familien bestod af otte børn, der er født i forskellige tilstande af den mexicanske republik på grund af de konstante kunstneriske ture, der gjorde deres forældre.

Fernando var en del af en fungerende dynasti af guldalder mexicanske biograf, familien af ​​skuespillere kendt som "Hermanos Soler". Hans yngre brødre, Domingo og Andrew, handlede i filmen markant, i nogle tilfælde med Fernando. Hans bror Julian, også en skuespiller, er mere hengiven til retningen scenen, der har en produktiv karriere på dette område. Hans karriere begyndte, da han optrådte for første gang på scenen i 1916, i Los Angeles, Californien, med teater selskab med deres forældre.

Hans brødre, 3 mænd, Andres, Domingo og Julian og 4 kvinder, Irene, Gloria, Elvira og Mercedes; sidstnævnte deltog også i mexicanske biograf, selvom hans film var få, blandt dem lander!, Det er min side af Mario Moreno Cantinflas og Burlada med skuespilleren Jorge Mistral der indgået ægteskab med argentinsk skuespiller, baseret i Mexico Alejandro Ciangherotti,).

Personlighed

Fernando Soler repræsenterede en bred vifte af typiske tegn af mexicanske samfund midten og overklasse af tiden, såsom moralistisk og autoritær far, svindleren af ​​aristokratiske manerer osv Hans vigtigste rolle var at karakterisere den autoritære rancher: Cruz Martinez de la Garza Trevino i Den sorte får og dens efterfølger, skal du ikke begære hustru dit barn, hans handler tolkning topmøde, som indbragte ham vinde Ariel for bedste mandlige hovedrolle.

Han arbejdede med de fleste af aktørerne i den mexicanske film af tiden, blandt hvilke er Maria Felix, Pedro Infante, Marquita Rivera, Sara Garcia, Joaquin Pardavé, Ninon Sevilla, Andrea Palma, Gloria Marin, Roberto Canedo, Arturo de Cordova og naturligvis med sine brødre.

Hun indgået ægteskab i 1946 med skuespillerinden Seco Sagrario Gómez, som ikke havde nogen sønner.

Han var formand for Academy of Motion Picture Arts and Sciences fra 1946 til 1950. hædret med bøger og biografiske studier, at Wax Museum i byen Mexico præsenterer sin figur i Hall of legendariske aktører.

Hans film kan nævnes: En familie af mange, til lyden af ​​den marimba, Mexico af mine erindringer, dronningen af ​​operette ,, Great Skull, Susana, når børnene forlader, Etc.

Han døde den 24 Oktober 1979 på grund af komplikationer fra et slagtilfælde.

Filmografi

Skuespiller

  • 1915 - Det spanske Jade
  • 1925 - Sandheden af ​​livet
  • 1931 - Når du dræber?
  • 1934 - Chucho "The Broken"
  • 1935 - Jalousi
  • 1937 - abnegation
  • 1938 - Flygtninge i Madrid
  • 1938 - Ved mine pistoler
  • 1938 - To kadetter
  • 1938 - Den sorte bæst
  • 1938 - Huset Ogre
  • 1938 - tragiske Verbena
  • 1939 - Børnene sende / Strømmen af ​​børn
  • 1939 - Hate
  • 1939 - Papacito søde / Grøn gammel!
  • 1939 - I tider Porfirio / melodier Gårsdagens
  • 1940 - Stakkels fyr
  • 1940 - Jeg tror på Gud
  • 1940 - Med din slags tilladelse
  • 1940 - Til lyden af ​​marimba
  • 1941 - Den uhyre barber
  • 1941 - Når børnene går
  • 1942 - Den bøddel i Sevilla
  • 1942 - Det flink mand!
  • 1943 - Mexico af mine erindringer
  • 1943 - Temptation
  • 1943 - Sort øjne
  • 1943 - Kvinder uden en sjæl
  • 1944 - Som alle mødre
  • 1944 - Den kvinde, som bedrager
  • 1944 - King Sport
  • 1944 - Capullito bænkevarmer
  • 1945 - Dronningen af ​​operette
  • 1945 - Peach Blossom
  • 1945 - De fem advarsler Satans
  • 1945 - Mama Ines
  • 1946 - De tømmer i San Juan
  • 1946 - en gentleman
  • 1947 - Gud forlade mig!
  • 1948 - En familie af mange
  • 1948 - Rosenda
  • 1948 - Smerten af ​​børn
  • 1948 - Når forældre bliver ladt alene
  • 1949 - De vigtigste partier
  • 1949 - De juveler syndens
  • 1949 - Den Store Skull
  • 1949 - Pas på sin mand
  • 1949 - Den sorte får
  • 1949 - må ikke begære hustru til din søn
  • 1950 - Råbet af kødet
  • 1950 - Susana / Demon og kød
  • 1950 - Jeg ønsker at være fjollet / Stjerner
  • 1950 - Sensualitet
  • 1950 - Den kærlighedsliv
  • 1950 - Orange blomster til dit bryllup
  • 1950 - Min kone er ikke min
  • 1950 - Min kære kaptajn
  • 1951 - Mama tager væk brud og brudgom
  • 1951 - Datter af bedrag
  • 1952 - Jeg foretrækker din far
  • 1952 - Ved dem selv dårligt betalt
  • 1952 - Den store bedrager / Kunstige børn
  • 1952 - Kun for ægtemænd
  • 1953 - Rapport
  • 1954 - Den indiske
  • 1954 - Raising Dad
  • 1954 - Damn by / A tegneserie drama
  • 1956 - Når Mexico synger
  • 1960 - Minderne om min generelle
  • 1961 - Pueblito
  • 1961 - Sol i flammer
  • 1961 - kærlighed elsker
  • 1962 - Mary "Guns"
  • 1962 - Balladen om Mary "Guns"
  • 1963 - Mexico af mine erindringer
  • 1963 - Historien om en slyngel
  • 1963 - Teen Kærlighed
  • 1963 - Jeg dræbte en mand
  • 1963 - Alder for vold
  • 1964 - Champion af distriktet / Hendes seneste sang
  • 1964 - Den sådant hvorved
  • 1964 - Så vores forældre elskede
  • 1964 - Den brødre Død
  • 1965 - kom fra Vienna Waltzes og børn i Paris
  • 1966 - Retten til fødsel
  • 1966 - House of Women
  • 1966 - Seks dage til at dø / Rabies
  • 1966 - Jeg ønsker at gifte sig
  • 1966 - Amaneci i dine arme
  • 1966 - Angels of Puebla
  • 1967 - Ingen overfarter til søs
  • 1968 - Romeo mod Julieta
  • 1968 - Missionen fuldført
  • 1968 - Når børnene går
  • 1968 - Mødre Day
  • 1969 - Anita de Montemar / fugl uden reden
  • 1969 - Frygten maker / maker af frygt
  • 1971 - I dag har jeg drømt om Gud
  • 1971 - Yesenia
  • 1972 - Fattige, men ærlig
  • 1972 - The Lord of Osanto
  • 1975 - Den comadrita
  • 1976 - Pedro Páramo / Man Half Moon
  • 1977 - Stedet uden grænser
  • 1978 - Den store død hund

Dokumentarfilm

  • 1940 - Husk det er levende
  • 1955 - Den udødelige Charro
  • 1963 - Det var Pedro Infante
  • 1976 - Mexico af mine elsker

Sæbeopera

  • 1973 - Les Miserables


Direktør

  • 1939 - Hate
  • 1940 - Med din tilladelse amble
  • 1941 - Den uhyre barber
  • 1942 - Den bøddel i Sevilla
  • 1942 - Det flink mand!
  • 1943 - Temptation
  • 1943 - Sort øjne
  • 1944 - Som alle mødre
  • 1944 - Capullito bænkevarmer
  • 1945 - Mama Ines
  • 1946 - Erobreren
  • 1946 - Mig jagter en kvinde
  • 1949 - Datter af den kriminelle
  • 1949 - Pas på sin mand
  • 1950 - Råbet af kødet
  • 1950 - Min kone er ikke min
  • 1951 - De snørklede af en galicisk
  • 1952 - Maria del Mar
  • 1952 - Den store bedrager / Kunstige børn
  • 1952 - Kun for ægtemænd
  • 1954 - Raising Dad
  • 1954 - Den indiske
  • 1954 - El Coyote


Producer

  • 1940 - Stakkels fyr
  • 1944 - Capullito bænkevarmer
  • 1949 - Datter af den kriminelle
  • 1949 - Kraniet GRAN


Writer og Manuskriptforfatter

  • 1939 - Cute Papacito
  • 1939 - Hate
  • 1942 - Det flink mand!
  • 1943 - Temptation
  • 1943 - Sort øjne
  • 1945 - Mama Ines
  • 1946 - Mig jagter en kvinde
  • 1949 - Pas på sin mand
  • 1950 - Min kone er ikke min
  • 1952 - Maria del Mar
  • 1952 - Den store løgner
  • 1952 - Kun for ægtemænd
  • 1954 - Raising Dad
  • 1954 - Den indiske
  • 1969 - Dæk mig med dig
Forrige artikel Fordi
Næste artikel Fritz Weaver