Fish Market

The Fish Market er forlængelsen af ​​Metropolitan Design Center i byen Buenos Aires, Argentina. Det er et projekt af arkitekt Gaston Paulo Flores, hvor det genanvendes den gamle Fish Market Supply.

Arbejdet er i nabolaget af kasernen, i blokken afgrænset af Algarrobo, Villarino, Santa Maria del Buen Aire og San Ricardo gader. På nuværende tidspunkt har fiskemarked bliver hovedbygning Metropolitan Design Center.

Metropolitan Design Center er det største designcenter i Latinamerika og den største i byen Buenos Aires siden oprettelsen af ​​Recoleta Cultural Center i firserne nye kulturinstitution. I øjeblikket har et areal på 15.300 m2

Bygningen har været vært større nationale og internationale udstillinger såsom Den Internationale Festival of Design. Endvidere har CMD blevet udvalgt til at integrere Åbent Hus Buenos Aires 2013.

Metropolitan Design Center modtog i 2010 prisen for Arkitektur Biennalen CPAU-SCA.

Baggrund

Fra 1934-1983 arbejdede han i bydelen hytter de "engrosmarkedet Koncentration fisk", kendt som "Fish Market" bliver med tiden i en urban kvarter sluttede den imaginære reference. Ental byområde, hvor det er placeret begynder at tage på sit nuværende udseende i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede, hvor det engelske firma Southern Railway byggede kasernen nord jernbanestation og de storslåede broer, der forbinder byen med Avellaneda. "Beliggende i blokken afgrænset af gaderne Algarrobo, Villarino, Santa Maria del Buen Aire og San Ricardo, nær Riachuelo og Hipolito Yrigoyen Station FC Gral. Roca, integrerer markedet i dag, langs området af stationen og viadukten jernbaneområde af kulturarv interesse, som har modtaget flere priser for sit vidnesbyrd, bymæssige og arkitektoniske værdier "

Siden starten, blev markedets faciliteter udstyret med henblik på deres primære formål, det vil sige, at koncentrationen af ​​fisk og skaldyr. Vintage billeder viser den oprindelige udseende af markedet af stande, forskellige interne ordninger og tidspunktet for åbningen. "Endelig, ophørte El Mercado de Abasto del Sud eller Fish Market endeligt sine aktiviteter fra 28 Februar 1983, som oplyst af Municipal Ordinance nr 37608, fra sit hverv på det centrale marked"


Indkaldelse af bud for genbrug

I slutningen af ​​2001, SCA kalder nationale konkurrencemyndigheder for genbrug af tidligere Fish Market bestilt af regeringen i byen Buenos Aires. Projektet er valgt i marts 2002 mellem firs seks andre forslag.

Projekt

Vandtårne, store skibe, kraner og jernbaner bygninger udgør imaginære Kaserne. Interventionen i bygningen manifesterer gennem passende former for det omgivende bybillede. Tårnene af faciliteter, mængder og de indvendige gader omdannes til plast og symbolske elementer i rummet.

For at gøre den eksisterende arkitektoniske indgreb blev forbedret rumlig struktur. Dette er en to-delt perimeter krop med planter i et 'U' omkring en overdækket central plads, der består af parallelle gangene. En indvendig gade nedskæringer vinkelrette sidstnævnte.

Main Street, ældre skibe og mindre bugter: er rum af forskellige hierarkier og skalaer bestemmes. De generelle kriterier for fordeling af programmet genkender to typer af rum: kanten og midten. Den første er mere passende for et program af gentagne enheder, hvor den rumlige struktur og program hænger sammen. Centret dog får karakter af fælles rum, som omfatter programmer for anvendelse af offentlige. De -offices væksthuse og arbejdsområder, hvor de udvikler virksomhederne i deres første år, er placeret i den eksisterende grænse, mens der inde i administrative, uddannelsesmæssige programmer, udstilling, auditorium og bibliotek er til rådighed, alt overvejende kollektive karakter . En ny flag for at fuldføre blokken tilsættes også. Den inderste bane er den længste plads og højde, hvor fleksible og dynamiske påtænkte anvendelsesformål. Det er et åbent og flydende rum, reel social hjerte af bygningen.

I håndværk programmer, der er indeholdt i lukkede, kompakte stykker, kaldet 'skibe' er arrangeret. Dens form er bestemt ved ekstrudering af et afsnit, der fører til en stærk sammenhæng mellem beholderens rum og tilbageholdenhed. Den systematisering af de generelle detaljer og løsningen af ​​særlige mulige tilpasning af en grundlæggende type til at tilpasse sig ændringer i programmet. De er en familie af tilsvarende størrelse mega objekter på hvor forskellige operationer udføres, samtidig med at den karakter og forsøger at blive anerkendt som en del af en helhed. Standard dele anvendes: alle profiler, paneler, glas og fittings er "katalog". Disse både er placeret på begge sider af hovedgaden. Dens forældede 17 meter brede fronter lave en profil af 'både fortøjet ", med henvisning til den urbane struktur.

For at gøre publikum behovet for at spare en stor lys uden støtte og særlige funktionelle / symbolsk belastning, hvilket skaber et unikt stykke i sættet, er hvile efter relaterede materialer og skala antaget. De mindre bugter tjener de større skibe som kilder til indirekte belysning, cirkulation og klima. De service-tårne, hvor vandtanke, brand reserven og aircondition er placeret er arrangeret. Skibe, der står på gaden San Ricardo skåret i diagonale trommehinder. I denne grænseområderne justeringer, der absorberer uregelmæssigheden af ​​parcel indkøb og tjenesteydelser programmer de er placeret.

Miljøkriterier

Interiør klimatilpasning er baseret på tilstrækkelig ventilation og sollys. Det store tag, der dækker bygningen og interiøret er organiseret til gengæld sol og termisk beskyttelse, skaber rum for dobbelt og tredobbelt højde i et lyst rum. Det indre af skibene har et snit, der forårsager luftcirkulation naturligt: ​​Solen opvarmer luften i de mindre bugter, med glastag. Skorstenseffekt, luften stiger og udgange gennem højderyggen af ​​de største skibe. På hovedgaden, behandling af lys er det vigtigste element. De forskellige tidspunkter af dagen er dokumenteret ved at skære skyggen af ​​tagene på gulvet og på fronter af skibene. Tilføjelsen af ​​to gårde forbedrer iltning hjælp vegetation. Klimaanlægget gøres med lufttilførsel og udvinding behandlet kun i lukkede rum. De interstitielle rum behøver ikke aircondition mekaniker. På den nordlige side af væksthuse sluttede ét Recova for at begrænse de mest intense solstråling Denne "Produktive Machine City" forsøger at fastholde den historiske essensen af ​​den sydlige del af byen, traditionen med rustikke og moderne er blevet indarbejdet i bybillede interiør.


Forrige artikel Federico Vidiella