Foundation-Sen

Foundation-Sen var en fransk film skuespillerinde af indokinesisk oprindelse.

Biografi

Hans rigtige navn var Cecile-Tue Nguyen-Ngoc, født i Giap Bat, i dagens Vietnam, dengang en del af Fransk Indokina.

Vant til at spille biroller, eller endda tertiære, hun var kineserne franske filmproduktioner i 1930'erne På det tidspunkt filmen "forbruges" mange udenlandske aktører i hans film af eventyr og intriger, f.eks russere eller asiater. Stor efterspørgsel efter en tid, disse kunstnere, med værker til tider lidet flatterende, gradvist falder i glemmebogen sluttede.

Foundation-Sen rullede femten film, de fleste af dem mellem 1935 og 1940. Hans sidste optræden til filmen fandt sted i 1967 i Singapour hæld Cinq gars.

Hun var gift med filminstruktøren Léo Joannon og døde glemt i 1989 i Neuilly-sur-Seine, Frankrig.

Filmografi

  • 1935: Den Garçonne, Jean Limur
  • 1936: Samson, Maurice Tourneur
  • 1936: Les Loups entre EUX, Léon Mathot
  • 1936: Le Mioche af Léonide Moguy
  • 1936: Port Arthur, Nicolas Farkas
  • 1937: Monsieur Breloque en Disparu, Robert Péguy
  • 1937: Troika blanche sur la piste, Jean Dréville
  • 1937: Yoshiwara, Max Ophüls
  • 1937: La Dame de Malacca, Marc ALLEGRET
  • 1937: Drôle de Drame, Marcel Carné
  • 1937: L'Alibi, Pierre Chenal
  • 1938: Mollenard, Robert Siodmak
  • 1938: Le Drame Shanghai Georg Wilhelm Pabst
  • 1938: Den Cité des Lumieres, Jean Limur
  • 1939: L'Emigrant, Léo Joannon
  • 1943: Kollektionen Ménard, Roland Bernard
  • 1963: Fort-du-Fou, Léo Joannon
  • 1967: Cinq Gars pour Singapore, Toublanc-Michel Bernard
  • 1979: Le Kriminalitet des uskyldige, Roger Telefilm Dallier
Forrige artikel Forlængelse
Næste artikel Fyrre