James Frain

James Dominic Frain er en britisk skuespiller på scenen og skærmen bedst kendt for sin rolle i The Tudors serie, hvor han repræsenterede Thomas Cromwell, for sin rolle som vampyren Franklin Mott i den tredje sæson af True Blood og dens rolle som Chief Justice Gerard de Villefort i Greven af ​​Monte Cristo.

Biografi

Det er den ældste af otte børn af en lærer mor og en børsmægler far, en bror er skuespilleren Ben Frain. Han blev født i Leeds og opvokset i Stansted Mountfitchet.

Han studerede ved Newport Gratis Grammar School, studerede engelsk, film og teater på University of East Anglia og uddannet som skuespiller på Central School of Speech og Drama i London.

I 2004 Frain giftede amerikansk skuespiller og manuskriptforfatter Marta Cunningham, parret har to børn. I sin fritid er han en amatør maler.

Løb

Mens han studerede på Central School of Speech og Drama fik sin filmdebut i Shadowlands, opdaget af Richard Attenborough, og har siden haft en succesfuld filmkarriere på begge sider af Atlanten.

Ekspert om accenter og i stand til at spille en række forskellige roller, blev nomineret til bedste skuespiller ved filmfestivalen i Venedig 1995 for hendes skildring af en nordirsk terrorist i filmen Nothing Personal som bedste mandlige birolle i Geniès Awards i Toronto Sunshine for sin præstation i István Szabó.

Han har arbejdet meget i teatret i England, optrådte med Royal Shakespeare Company og Royal Court Theatre og i West End. Han har også optrådt på Broadway. Han blev tildelt i 2008 Drama Desk Award for de mest fremragende præstationer sammen med resten af ​​cast af The Homecoming.

Han har optrådt i flere tv-serier, såsom Armadillo, 24, Invasion og The Closer. Hans seneste roller omfatter Thomas Cromwell i Showtime 's The Tudors, skurken Chess milliardær superhelt dramaserie The Cape, Sir Gregory heroiske Templar i tv-filmen Mørk Relic og vampyr Franklin Mott i HBO dramaserier Sand Blood. I anden sæson af Grimm, Frain tiltrådte støbt som en mystisk tilbagevendende karakter ved navn Eric Renard.

Filmografi

  • 1993: Shadowlands, da Peter Whistler
  • 1993: Prime Suspect, da Jason Baldwin
  • 1995: Den Buccaneers, som Folyat Julius, hertug af Trevenick
  • 1995: Ingenting Personlig, da Kenny
  • 1995: En Awfully store eventyr, som John Havn
  • 1996: Rasputin: Dark Servant of Destiny, da Prins Felix Jusupov
  • 1996: Tales fra Crypt, da Elliot, Rapport fra Grave
  • 1996: Loch Ness, som Adrian Foote
  • 1997: Robinson Crusoe, ukrediteret
  • 1997: Macbeth: On The Estate, som Macbeth
  • 1997: Rød Kød, ligesom Victor
  • 1998: Elizabeth, som den spanske ambassadør Alvaro de la Quadra
  • 1998: Hilary og Jackie, som Daniel Barenboim
  • 1998: Hvad Rotter Vil ikke gøre, da Jack Sullivan
  • 1999: Sunshine, som Gustave Sonnenschein
  • 1999 Titus, som Bassianus
  • 2000 Arabian Nights, som Schahzenan / Harun al-Rashid
  • 2000: hvor hjertet er, som Forney Hull
  • 2000: Rensdyr Games, som Nick
  • 2001 bæltedyr, som Lorimer Black
  • 2002: Greven af ​​Monte Cristo, som J. F. Villefort
  • 2003: Leonardo, som Cesare Borgia
  • 2004: Spartacus, som David
  • 2005: Empire, da Marcus Junius Brutus
  • 2005: 24, da Paul Raines
  • 2005: Into the Blue, som Reyes
  • 2006: The Front Line, Eddie Gilroy
  • 2006: Invasion, som Eli Szura
  • 2006: The Closer, som Paul Andrews
  • 2007-2009: The Tudors, som Thomas Cromwell
  • 2008: Lov og orden: Criminal Intent, som Dean Holiday.
  • 2008: Fringe.
  • 2009: I Plain Sight, da Philip Ashmore / Roy Murray.
  • 2009: Greys Hvide Verden, som Tom.
  • 2009: lyve for mig, da Lance McClellan.
  • 2009: Law & amp; Rækkefølge: SVU, som Martin Gold.
  • 2009: Alle er Fin, da Tom
  • 2009: Californication episoden "min skyld", som Paulus.
  • 2009: FlashForward, som Dr. Gordon Myhill
  • 2010: Gearing, da John Douglas Keller)
  • 2010: Tron: Evolution, som Zuse.
  • 2010: Tron: Legacy, som Jarvis.
  • 2010: CSI: Crime Scene Investigation, som Jeffrey Hughes.
  • 2010: CSI: Miami, som Richard Ellison.
  • 2010: True Blood, som Franklin Mott
  • 2011: Kap, da Peter Fleming / skak.
  • 2011: Burn Notice, som James Forte.
  • 2011: Vand til elefanterne, da Rosie s Vicevært
  • 2012: The Mentalist.
  • 2012: Grimm, Eric Renard
  • 2012: Transit som Marek
  • 2013: Den hvide dronning, som Lord Warwick, "den Kingmaker".
  • 2013: The Lone Ranger jeg gerne pistolmand

Priser og nomineringer

Forrige artikel Jessica Williams
Næste artikel James Genus