James Moody

James Moody var en amerikansk jazzmusiker, saxofonist, fløjtenist og sanger.

Biografi

Født i Savannah, blev James Moody barndom tilbragt i Newark, hvor han opdagede sin interesse for musik og saxofon som 16-årig. Under Anden Verdenskrig han deltager i bandet af US Air Force, dannet udelukkende af mennesker af farve. I 1946 blev han indkaldt til en høring Dizzy Gillespie, der førte på det tidspunkt en af ​​de første store bands, der udførte den nye musik kaldet bebop, men ikke passere. Gillespie Moody contratanto blot et par måneder senere og saxofonist er snart tiltrække sig opmærksomhed fra publikum og kritikere med en kort, men energisk solo på "Emanon", en komposition af Gillespie.

Alkoholisme afbrød for første gang Moodys karriere i 1948, og han flyttede til Paris for at afgifte. I 1951 vendte han tilbage til sit hjemland med hans succes Moodys Mood for Love, men når i 1958 en brand ødelagde udstyr og instrumenter i sit band og alle dens scoringer, vender tilbage til drikken og indlagt på et psykiatrisk hospital i New York.

I 1963 vender han tilbage med Dizzy Gillespie, denne gang i en kvintet. Moody forbliver trompetist i bandet indtil 1969, da forsøger sig som leder, men er mislykket, og i 1973 helt opgivet jazz verden til at arbejde i dans bånd af de hoteller i Las Vegas. Efter syv år i anonymitet, James Moody får sin skilsmisse og vender tilbage til østkysten for at genoptage sin karriere som jazzmusiker, nogle gange så lille combos leder, nogle gange som sideman, at få til at blive vist i Clint Eastwood filmen Midnight i haven om godt og ondt, 1997 og blive anerkendt et år senere af National Endowment for the Arts som en Jazz Master.

Moody 4B, indspillet deres sidste album i 2008 modtog en nominering til Grammy Awards, og efter at Moody falder alvorligt syg. Den 9. december 2010, døde af komplikationer fra kræft i bugspytkirtlen, der forårsager opsigt i verden af ​​jazz.

Stil og værdi

James Moody var en institution i verden af ​​jazz fra slutningen af ​​1940'erne til begyndelsen af ​​århundredet, både som saxofonist og fløjtenist eller en unik showman foran din succes Moodys Mood for Love. Besidder en omfattende og omhyggeligt udvalgte diskografi, blandt hvilke nogle kritikere påpeger titler som "Moodys Mood for Love" og "Do not Look Away Ikke" James Moody er også kendt for den oprindelige form for humor, der viste på scenen en særegenhed han lært af Dizzy Gillespie og at med hans talent, for hans holdkammerater og vandt kritisk. Deres lyd saxofon, oprindeligt inspireret af Lester Young, gik hærdning over tid som reaktion på fremkomsten af ​​nye talenter, og nu James Moody huskes ikke kun for hans bidrag som en musiker, men også for hans store hit "Moodys Mood for Kærlighed ", en af ​​toppene af vocalese kunst, der ville inspirere senere kunstnere.

Delvis diskografi

  • 1949: James Moody s Greatest Hits
  • 1951: Mere af James Moody s Greatest Hits
  • 1955 Wail, Moody, Wail Prestige Records
  • 1955: Moodys Mood For Blues
  • 1956: Moodys Mood for Love
  • 1956: Hey Det er James Moody
  • 1959: James Moody
  • 1959: Fløjte 'n' Blues
  • 1962: Endnu en taske
  • 1963: Comin 'On Strong
  • 1965: Cookin 'Blues
  • 1969: The Blues og andre farver
  • 1969: Du må ikke kigge væk nu
  • 1973: Feelin 'Det Together
  • 1997 Moody spil Mancini
  • 1999: James Moody og den svenske All-Stars Concord
  • 2004: Homage
  • 2005: Verden er en ghetto
Forrige artikel Julius Scriba
Næste artikel Jalisco High School