Jardel Filho

Jardel Filho var en skuespiller af brasiliansk statsborger, der var en del af hans karriere i Spanien og Argentina.

Løb

Født ind i en traditionel familie af kunstnere, hans far var en teaterchef Jercolis Jardel og hans mor skuespiller Lydia Boscoli. Som teenager ville han engagere sig i militante men vendte teater med "Dulcina og Odilon Company", senere arbejde med senere arbejde med Bibi Ferreira og Henriette Morineau.

Hans første film var i 1959 i Argentina med Mine elsker i Rio. Han vendte tilbage et år senere at skyde filmen Plaza Huincul, stjernespækket Duilio Marzio, Nelly Meden, Juan Jose Miguez og Maria Aurelia Bisutti.

Han spillede sammen aktører sådanne notabiliteter Alberto Olmedo, Enzo Wien, Ubaldo Martinez, Pablito Calvo, Isabel Sarli, Nelly Prono, blandt andre.

I sit hjemland optrådte hun i en lang række teater magasiner, sæbeoperaer og mere end 40 blockbuster film. Alsidig, arbejdede han 17 telenovelas og miniserie som O Bofe, Bráulio Pedroso, Verão Vermelh, O Bem-Amado, manden der Deve morrer, Fogo På Terra, Coração Alado; Brilhante, O espantalho og Minder fra kærlighed.

Filmografi

  • 1948: Boa pra
  • 1950: Domino sort
  • 1953: Santa um Louco
  • 1953: Stormy Paixao
  • 1953: Alt liv em femten minutter
  • 1954: Du Floradas na serra
  • 1955: Leonora to have sete
  • 1959: Mine elsker i Rio
  • 1960: Plaza Huincul
  • 1962 Seventy Times Seven
  • 1962: Leder du efter Monica
  • 1962 Partner alkove
  • 1963: Papir både
  • 1963: Racconto
  • 1966: Terra em Transe
  • 1968: Manden der Comprou eller verden
  • 1968: Tre kvinder casanova
  • 1968: Sete ou homens levende Mortos
  • 1969: En polsk um da Morte
  • 1969: Macunaíma
  • 1971: Vi devasos
  • 1972: En Viúva Virgem
  • 1973: Tredje Verden
  • 1975: Tangarella, et glas rem
  • 1976: En mindre krænket
  • 1977- 1981: O Segredo Mumia
  • 1978: Batalha dos Guararapes
  • 1980: Pixote en lei gøre mais frisk
  • 1982: En BOM Burgues
  • 1982: Rio Babylon

Døden

Den 20 Februar 1983, den første lørdag efter karneval, mens på toppen af ​​popularitet takket være succesen af ​​den karakter i den brasilianske sæbeopera Hector sommersol, han døde af et hjerteanfald og lungeødem. Begravelsen fandt sted på Municipal Theatre. Filho var 55 år.

Han blev tildelt i året for hans død af guvernøren af ​​Chagas Freitas, der hedder den nybyggede gaden med dit navn Soares Cabral.

Forrige artikel Jenaro Villamil
Næste artikel Jack Garfinkel