Jeff Mills

Jeff Mills, født den 18. juni 1963 i Detroit, er en musiker og deejay techno.

Oprindelse og bidrag

I 1980 Mills begyndte sin musikalske karriere som DJ under pseudonymet "The Wizard", motiveret af sit store talent og dygtighed kaldenavn. Hans sessioner var en af ​​de største attraktioner i nat radioprogram The Electrifying Mojo, indflydelsesrige taler, der inspirerede den første generation af techno-producenter. Jeff Mills sessioner kombineret en banebrydende måde at blande, som bruges egne sædvanlige teknikker i hiphop turntablism sammen med mere avancerede teknikker, og kombinere alle genrer såsom Detroit techno og Chicago hus med emner lige fra kød beat Manifest op Nine Inch Nails.

Jeff Mills var en del af den "anden bølge" af Detroit techno. Møller begyndte at producere i Underground Resistance kollektiv, som han grundlagde med Mike Banks. Kort efter at han sluttede sig til dem Robert Hood. I lighed med rap-gruppen Public Enemy, Underground Resistance fra denne platform foreslog en militant og anti-kommercielle musikindustri står den musikalske diskurs. Dens tema også relateret til hans sorte rødder og en futuristisk æstetiske elementer. I album på UR Mills det giver en form for hård techno, som sammensmelter elementer af hardcore og industriel musik.

Møller forlod Underground Resistance til 1992. Han flyttede til New York, med det formål at forfølge en solokarriere. Han var en beboer i rampelyset klubben og underskrevet en pladekontrakt med det tyske label Tresor, afgørende alliancen mellem Detroit techno scene med tysk skridt. På dette tidspunkt skabte han med Robert Hood Axis pladeselskab, der udgav en slags techno udstyret med en stærk minimalistisk look. Senere skabte han nye etiketter som The Purpose Maker eller i morgen. Den har også gennemført en lang række samarbejder med M-Plant Robert Hood sæl.

I begyndelsen af ​​2000'erne udvidede han sin kreative sfære tage det ud over de klubber i dansemusik med oprettelsen af ​​et nyt soundtrack til 1926 filmen Metropolis, instrueret af Fritz Lang. Denne audiovisuelle projekt blev screenet på Museum of Music i Paris, på Royal Albert Hall i London og den internationale filmfestival i Wien.

Diskografi

  • 1992: Waveform Transmission - Bind 1
  • 1994: Waveform Transmission - bind 3
  • 1996: Bland-Up Volume 2 Live på Liquid Room
  • 1996: Formål Maker Compilation
  • 1997: Den anden dag
  • 1999: Fra 21.
  • 2000: Hver hund har sin dag
  • 2000: Metropolis
  • 2000: The Art of Tilslutning
  • 2000: Livagtig
  • 2002: Aktuel
  • 2002: At First Sight
  • 2004: Exhibitionist
  • 2004: Valg: En samling af klassikere
  • 2005: The Three Ages
  • 2005: Kontakt Special
  • 2005: The Mission Målsætning
  • 2006: Blå Potentiale
  • 2007: One Man rumskib
  • 2009: Sleeper vågner
  • 2010: Forekomst
  • 2011: The Power
  • 2011: 2087
  • 2011: Fantastic Voyage
  • 2012: Messenger
  • 2013: The Jungle Planet
  • 2013: Hvor Light Ends
  • 2014: Chronicles af mulige verdener

Axis

  • AX-001 - beroligende
  • AX-003 - En mand rumskib
  • AX-004 - Mekka
  • AX-006 - Mere Drama
  • AX-008 - cyklus 30
  • AX-009 - AX-009 serien
  • AX-010 - Vækst
  • AX-011 - Formål Maker
  • AX-012 - Menneske
  • AX-015 - Andre Day EP
  • AX-016 - Meget
  • AX-018 - Tomorrow EP
  • AX-019 - Apollo
  • AX-020 - Hver hund har sin dag
  • AX-021 - Livagtig EP
  • AX-022 - Metropolis
  • AX-023 - Hver hund har sin dag Vol 2.
  • AX-024 - UFO / 4 Art
  • AX-026 - Hver hund har sin dag Vol 3.
  • AX-030 - Hver hund har sin dag Vol 4.
  • AX-035 - Condor til Mallorca
  • AX-036 - se lyset Del 1
  • AX-037 - se lyset Del 2
  • AX-038 - se lyset del 3
  • AX-040 - Den morgen Time Forgot
  • AX-043 - Time Mechanic
  • AX-044 - Blade Runner
  • AX-103 - EP Thera

Formål Maker

  • PM-001 - Java
  • PM-002 - Kat Mode
  • PM-003 - force Universelle
  • PM-004 - Vores mand i Havanna
  • PM-005 - Steampit
  • PM-006 - Vanishing Act
  • PM-007 - Levende Series
  • PM-008 - Skin Deep
  • PM-009 - Hvis / Tango
  • PM-010 - Cirkus
  • PM-012 - Jetset
  • PM-014 - El-oplevelse
  • PM-015 - Divine
  • PM-016 - Kana
  • PM-020 - The Bells
  • PM-021 - Natural World
  • PMWCD9601 - Formål Maker Compilation
  • PMWLP9601 - Formål Maker Compilation

I morgen

  • TW-001 - EP Eksempel
  • TW-300 - Skulpturer 1-3 CD
  • TW-400 - Europa-cd
  • TW-800 - CD Time Machines

6277

  • MISSION 01 Elektrabel - Elektrabel EP 2003
  • MISSION 02 Hieroglyphic Being - A L'Eternit Du Ikrafttræden 2004
  • MISSION 03 Elektrabel - Crocks EP 2005
  • MISSION 04 Elektrabel - forskellige grunde til 2005
  • MISSION 05 Sub Space - First Step EP 2005
  • MISSION 06 Zachary Lubin - Styrbarhed 2005
  • MISSION 07 forskellige kunstnere - Målsætningen Mission 2005
  • MISSION 08 Trefa - Elektrabel 2006
  • MISSION 09 Ben Gibson - Ingen Signify EP 2006
  • Modstykke MISSION 10 - Martian Mystique 2006
  • MISSION 11 Johannes Volk - Mysterier Tharsis Montes 2006

Tresor Records

  • Waveform Transmission Vol. 1
  • Den ekstremistiske
  • Waveform Transmission Vol. 3
  • Waveform Transmission Vol. 3
  • Atlantis
Forrige artikel John Edgar Hoover
Næste artikel Joe Chen