Jimmy Scott

Jimmy Scott, også kendt som Lille Jimmy Scott, var en sanger, skuespiller og producent af jazz, pop og rhythm and blues.

Biografi

Han først sang i kirken. Hans mor døde i en bilulykke, da han var 13, hvilket betød, at han var rejst af plejeforældre. Jimmy lider af en sjælden arvelig sygdom kaldet Kallman forhindrede ham fra at opleve pubertet syndrom, som betød du stoppe voksende, når deres højde endnu ikke nået fem fødder, og at hans stemme ændrede sig ikke sammenlignes med situationen for hans barndom.

Han begyndte at synge professionelt i Fyrrerne, der deltager i flere rejser shows. I 1948 sluttede han sig til orkestret af Lionel Hampton og fik sin første indspilning med ham for firmaet Decca i januar 1950. En af sangene fra disse sessioner, "Alles Nogen Fool", trådte R & amp; B oktober 1950 og blev en Top Ti hit. Scott overladt til Hampton i 1951 og begyndte en solo karriere. En udseende med orkestret Paul Gayten i Rip s Playhouse i New Orleans samme år blev optaget af selskabet Regal.

Han boede i New Orleans mellem 1951 og 1955, hvor han indspillede sange til sælerne Royal Roost, Koraller og Roost Records. Så i 1955, flyttede han til Savoy Records, som producerede sin første LP, meget Sandelig Yours, det år. Blev vedtaget i 1957 til kong Records for en serie af enkle, men i 1959 vendte tilbage til Savoy, som udgav sin anden LP, The Fabulous lille Jimmy Scott, i 1960. I 1962 indgik selskabet med Ray Charles, Tangerine, og registreres deres tredje album, Falling in Love er vidunderligt, men måtte fjerne markedet disken fordømt som Savoyen var stadig under kontrakt med den. Dette problem førte ham til at forlade verden af ​​musik, og til sidst tog et job som en leverance på Sheraton Hotel i Cleveland. I 1969 indspillede hun sin fjerde album, The Source, for Atlantic Records, og i 1975 vendte en en Savoyen til femte, kan vi ikke begynde igen. Men ingen af ​​hans albums opnåede kommerciel succes, og fortsatte med at arbejde sig væk fra musikken.

Scott begyndte igen at synge i klubber i 1985. I 1990, ledsaget af Expressions Jazz, tilbage til lydstudier for J s Way Records. På død af en af ​​hans mangeårige samarbejdspartnere, komponisten Doc Pomus, Jimmy sang ved hendes begravelse, der blev afholdt den 14. marts 1991. Fortolkningen blev lyttet til af Seymour Stein, leder af et datterselskab etiket Warner Bros, Sire Records, der har underskrevet ham til en kontrakt Scott. Dette betød for sangeren en spektakulær tilbagevenden til showet. I juni 1991 Scott dukkede op i en episode af David Lynch-serien Twin Peaks. Han sang i skiven af ​​Lou Reed Magic og Tab.

Hans album All the Way blev realiseret af Sire / Blue Horizon / Warner Bros i slutningen af ​​1992 og nåede nummer fire på Billboard jazz, få en Grammy-nominering for bedste jazz vokale præstationer. Samme år, han sang på soundtracket til filmen Twin Peaks: Fire Walk med mig og Glengarry Glen Ross. I 1993 Rhino Records rodede i arkiverne i Atlantic Record til reedit Hittegods, tilføje nogle ikke-offentliggjort materiale; albummet nåede nummer 14 på listen over jazz.

Hans næste album, Dream, nåede nummer otte. Himlen, et album med evangeliet og åndelige, udkom i 1996 og blev nummer 19. Han sluttede sin kontrakt med Warner Bros, så det kunne optage Holding Back årene, at forsegle Artists Only! i 1998, nåede nummer 14 på hitlisterne. I 2000 flyttede han til Milestone Record, og Mood Indigo blev placeret som nummer 17. Trods tilbragt 75 år, fortsatte han optager ofte, hvilket gør Over the Rainbow i 2001, men smukke i 2002 og i 2003. Alle Moon Glow af Mig: Live in Tokyo optrådte han Savoy Jazz udgivet i 2004. Alle eller slet ingenting i 2005.

Han døde den 13. juni 2014 en alder 88.

Diskografi

  • 1955 Hvis du kun Knew
  • 1960 The Fabulous Songs of Jimmy Scott
  • 1963 Falling in Love Is Wonderful
  • 1969 The Soul Little Jimmy Scott
  • 1969 The Fabulous Voice of Jimmy Scott
  • 1970 The Source
  • 1990 Jimmy Scott
  • 1992 Regal Records Live in New Orleans
  • 1992 All the Way
  • 1994 Meget virkelig Deres
  • 1995 Drøm
  • 1996 Heaven
  • 1998 Holding Back årene
  • 1999 Lille Jimmy Scott
  • 2000 Mood Indigo
  • 2001 The Source
  • 2001 Over the Rainbow
  • 2002, men Beautiful
  • 2003 Jimmy Scott: Hvis du kun Knew
  • 2003 Moon Glow
  • 2004 Alle Mig: Live in Tokyo
  • 2008 Holding Back The Years
Forrige artikel Jesse Mere Greenman
Næste artikel James Guillaume