Joe Bataan

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
21-10-2017 Ruth Budde J

Joe Bataan. Mestizo afro-amerikanske og filippinske afstamning, voksede op i gaderne i Harlem og blev en del af en puertoricanske band. Med 15 år blev han anholdt for biltyveri, så trådte en opdragelsesanstalt

I den tid han tilbragte i fængsel, studerede han musik og lærte at spille klaver. Lige ud begyndte han sin karriere og dannede sin første gruppe Joe Bataan og de latinske Swingers. På det tidspunkt var Bataan påvirket af to stilarter af musik spilles i radioen: Latinamerikansk Boogaloo Doo-wop og African American.

Selvom det ikke er den første eller den eneste kunstner at blande Doo-wop sang stil med latinske rytmer, deres særlige talent fangede de nyoprettede Fania Records. Han underskrev med Fania i 1966 og offentliggjort "Gypsy Woman" i 1967, en version af Temptations. Sangen var en succes i den latinske markedet i New York og lagde grunden til det latinske sjæl. Han udgav otte originale albums for Fania herunder den berømte "Riot!". ". Disse diske sindrigt kombineret det hektiske tempo Latino sange sunget i castiliansk Soul engelske ballader sunget af Bataan. Som sanger, var Joe omdømme i den latinske scene dengang kun matches af den af ​​Ralfi Pagan eller Averne Harvey.

Han forlod Fania Records efter flere uoverensstemmelser med hans manager Jerry Masucci, primært på aflønning af kunstneren. Bataan derefter udnyttede hans succes at lancere sin egen rekord på latin musik, Ghetto Records. Det producerede flere albums for forskellige kunstnere i samme stil som Papo Felix, Paul Ortiz og Eddie Lebron.

I 1973, han deltager i skabelsen af ​​udtrykket "SALSOUL" forlænger blanding og gav navn til hans første indlæg Fania rekord. Det er forbundet med Cayre brødre og smeltede etiketten SALSOUL etiketten. Han indspillede tre albums og flere singler for SALSOUL som "Rap-O Clap-O", udgivet i 1979, den første vellykkede hiphop.

Efter hans 1981 album, "Bataan II", han trak sig tilbage fra musikken og brugte tid med sin familie til at ende sidst arbejdet som pædagog i midten, hvor han blev optaget som teenager. Efter nogle sundhedsmæssige problemer, han havde på randen af ​​døden i slutningen af ​​90'erne, Joe Bataan i 2005 ud af en lang tavshed og tager "Call My Name", et meget godt modtaget af kritikerne for den spanske label VAMPISOUL disk. Disse otte sange af latin sjæl viser, at hr New York har mistet sit talent.

I februar 2008 gav han to koncerter af den spanske gruppe Boogaloo, Los Fulanos, på El Sol i Madrid og Barcelona Apolo, der materialiserede et år senere i et cover album af hans mest berømte sange og nogle sjældenhed kaldet "King of Latin Soul" også med VAMPISOUL segl.

Diskografi

  • 1967 Gypsy Woman
  • 1968 Subway Joe
  • 1968 Riot!
  • 1969 Poor Boy
  • 1970 Singin 'nogle sjæl
  • 1971 Mr. New York & amp; Den østlige side Kids
  • Søde Soul 1972
  • 1972 Sankt latin Dag massakren
  • 1972 Levende Fra San Frantasia
  • 1973 SALSOUL
  • 1975 afro-Filipino
  • 1980 Blandet
  • 1981 Joe Bataan II
  • 1997 Sidste Album, Last Song
  • 2005 Call My Name
  • 2009 King Of Latin Soul
Forrige artikel Jean-Philippe Toussaint
Næste artikel Jamaica Letter