Josiane Balasko

Josiane Balasko, blev født den 15. april 1950 in Paris, hun er en skuespiller, filminstruktør, manuskriptforfatter, romanforfatter, forfatter af dialog og ansvarlig for fransk dressing. Det er et af de medlemmer af bandet Splendid. Hun er mor til skuespillerinden Marilou Berry.

Biografi

Hans familie er bosnisk, er datter af Fernande og Ivan Balašković. Han voksede op i beskedne forhold i familien baren. Efter døden af ​​sin far, da hun var 14, blev hun Josiane rejst af sin mor og bedstemor.

Før han kom til Le Splendid, deltog han i kurser Balachova Tania. Han handlede i sin ungdom i papirer antisex-simbol. I Splendid trup, han møder Marie-Anne CHAZEL, Miou-Miou, Coluche og Lhermite. Det var dedikeret til de roller, maids i problemer eller feillas tjeneste.

Internationalt blev han bedst kendt for sin rolle som lesbisk skide dørmåtte med Alain Chabat i 1995. Han blev belønnet med César for bedste manuskript i 1996. Han blev også nomineret til "bedste instruktør" og "Bedste Film".

De øvrige nominerede til César i kategorien "Bedste kvindelige hovedrolle" er Trop belle pour toi, Tout le monde n'a pas eu d'avoir des chancen communistes forældre, Cette femme-là.

Han er medlem af Enfoirés.

Hjælp til afrikanske familier Carole Bouquet Street Banque i Paris.

I filmen Ma vie est un Enfer og L'ex-femme de ma vie, vittigheder om psykoanalysen.

Fortrolighed

Philippe Berry skilt i 1999, giftede sig igen i 2003 med George Aguilar, som han mødte på settet til Fils du Français. Bruno var Moynot Josiane følgesvend i mange år.

Filmografi

  • 1973: Frank Cassenti L'Agression
  • 1973: L'An 01 Jacques Doillon
  • 1975: Philippe Une fille unikke Nahoun: Simone
  • 1976: Den Lejer Roman Polanski: Den kontormedarbejder
  • 1977: Solveig Le Violon et turc af Jean-Jacques Grand-Jouan
  • 1977: Les Petits Câlins af Jean-Marie Poiré: Corinne
  • 1977: L'Animal Claude Zidi: Pigen i supermarkedet
  • 1977: Pave Monsieur Philippe Monnier.
  • 1977: Nous strygejern tous au paradis af Yves Robert: Josy
  • 1977: Dites-lui que je l'aime af Claude Miller: Nadine
  • 1978: La Coccinelle à Monte Carlo Vincent McEveety.
  • 1978: Hvis n'aimez pas ça vous, n'en dégoûtez pas les autres Raymond Lewin: Da hun '
  • 1978: La Tortue sur le Luc Beraud to.
  • 1978: Pauline et l'ordinateur Francis Fehr: Pauline
  • 1978: Les Bronzer af Patrice Leconte: Nathalie
  • 1979: Les 400 kup de Virginie Bernard Queysanne: Emma-Amme
  • 1979: Les héros n'ont pas Froid aux oreilles Charles Nemes: Kunden endommagée
  • 1979: Les Bronzer font du ski Patrice Leconte: Nathalie
  • 1981: Clara et les Chics typer Jacques Monnet: Louise
  • 1981: Les Hommes preferent dem grosses af Jean-Marie Poiré: Lydie Langlois
  • 1981: Le Maître d'école de Claude Berri: Mlle Lajoie
  • 1982: Hôtel des Ameriques André Téchiné: Colette
  • 1982: Le Père Noël est une Skarn af Jean-Marie Poiré: Madame Musquin
  • 1983: Papy fait de la résistance Jean-Marie Poiré: Den pharmacienne
  • 1983: Signes de Richesse extérieurs Jacques Monnet: Béatrice Flamand
  • 1984: P'tit med Gerard Lauzier: Rolande
  • 1984: Den Smala Jean-Loup Hubert: Simone
  • 1984: La Vengeance DU slange à faner af Gérard Oury: Jackie
  • 1985: Sac de nœuds Josiane Balasko: Anita
  • 1985: Tranches de Vie af François Leterrier: La Parisienne
  • 1986: Nuit d'Ivresse Bernard Nauer: Fred
  • 1986: Les Frères lort Herve Palud: Aline
  • 1987: Les Keufs af Josiane Balasko: Inspector Mireille Molineux
  • 1988: Sans peur et sans bebrejdelse Gérard Jugnot: en tjener
  • 1989: Une nuit à l'Assemblée Nationale Jean-Pierre Mocky: Den Journaliste
  • 1989: Trop belle pour toi Bertrand Blier: Colette Chevassu
  • 1991: Les Secrets Apfelglück professionnels du Dr. Alessandro Capone, Stéphane Clavier et Mathias Ledoux: videnskabelig
  • 1991: Ma vie est un Enfer Josiane Balasko: Leah Lemonier
  • 1993: L'Ombre du doute Aline Issermann: Sophia
  • 1993: Tout le monde n'a pas eu d'avoir des chancen communistes forældre til Jean-Jacques Zilbermann: Irène
  • 1994: Grosse træthed af Michel Blanc: Som sig selv
  • 1995: Josiane Balasko skide Doormat: Marijo
  • 1997: Didier Alain Chabat: Madame Mozart
  • 1997: Claude Zidi Arlette Arlette Bathiat
  • 1998: En grand cri d'amour af Josiane Balasko: Gigi Ortega
  • 1999: Le Fils du Français Gerard Lauzier: Suzanne
  • 2000: Le Libertin Gabriel Aghion: Baroness d'Holbach
  • 2000: Les Acteurs af Bertrand Blier: André Dussollier 2
  • 2000: Kylling Run Peter Lord et Nick Park: stemme Bernadette
  • 2001: En forbrydelse au paradis de Jean Becker: Lucienne, "Lulu" Poacher
  • 2001: Gabriel Aghion Absolument fabuleux Edith "Eddie" Mousson
  • 2002: Le Raid Djamel Bensalah: Madame Jo
  • 2003: Cette femme-là Guillaume Nicloux: Michèle Varin
  • 2004: Madame Edouard de Nadine Monfils: Nina Tchitchi
  • 2005: L'ex-femme de ma vie de Josiane Balasko: Marie-Pierre
  • 2005: J'ai vu møtrik Ben Barka Serge Le Péron: Marguerite Duras
  • 2005: La vie est à nous! Gerard Krawczyk: Blanche Delhomme
  • 2006: Les Bronzer 3 - Amis pour la vie af Patrice Leconte: Nathalie Morin
  • 2007: L'Auberge rouge Gérard Krawczyk: Martin Rose
  • 2007: Guillaume Clef Nicloux: Michèle Varin
  • 2008: Musée haut, Musée bas Jean-Michel Ribes: Moderen i Chanel
  • 2008: Klient Josiane Balasko: Irène
  • 2009: Bruno Podalydès Bancs Publics: Solange Renivelle
  • 2009: The Hedgehog Mona Achache: Renée
  • 2009: Ruby Blue Jan Dunn: Stéphanie
  • 2009: Neuilly sa mère: Direktøren for private skole.
  • 2010: Guillaume Holiday Nicloux.
  • 2008: Françoise Dolto, le Désir de vivre af Serge Le Peron.
  • 1985 Sac de nœuds
  • 1987: Les Keufs
  • 1991: Ma vie est un Enfer
  • 1995: Gazon maudit
  • 1998: En grand cri d'amour
  • 2005: L'ex-femme de ma vie
  • 2008: Kunden

Teater

  • 1970: Den pipelette ne pas røret.
  • 1971: Quand største j'srai, j'srai paranoïaque mellemstationer Josiane Balasko.
  • 1972: Ginette Lacaze iscenesættelse af Coluche.
  • 1972: Pot de Terre contre pot de Vin.
  • 1975: Silence La-dedans med J. M. Villessot, Mouffetard Teater derefter inviteret af TNA til Atlas plads i Algier og Gardaïa),.
  • 1976: Røret pipelette ne pas
  • 1976: Le Pot de Terre contre le pot de Vin Splendid, Splendid Teater.
  • 1977: Amour et Crustaces Coquillages Splendid, Splendid Teater.
  • 1980: Le Père Noël est une Skarn af Splendid, Splendid Teater.
  • 1982: Bunny bar og iscenesat af Josiane Balasko, Michel Blanc, Valérie Mairesse.
  • 1985: Nuit d'forgiftning af og iscenesat af Josiane Balasko, Michel Blanc, Splendid Theatre Saint-Martin,.
  • 1989: L'ex-femme de ma vie for og iscenesat af Josiane Balasko, med Richard Berry, Gymnase Teater,.
  • 1996: En grand cri d'amour og iscenesat af Josiane Balasko, med Richard Berry, Michodière Teater.
  • 2006: Dernier rappel og iscenesat af Josiane Balasko, med Cartouche, Marius Colucci, George Aguilar, JACKY NERCESSIAN Theatre de la Renaissance.
  • 2009: Tout le monde aime Juliette og iscenesat af Josiane Balasko, med Marilou Berry, David Rousseau, Lannick Gautry, JACKY NERCESSIAN, Splendid Theatre Saint-Martin.

Writer

  • 2004: Kunde: en gift håndværker bygningsarbejder bliver gigolo af kvinder, der har over 50 år; dens mål er at hjælpe sin kone.
  • 2006: Parano udtrykke: historien om Antoine, trediverne, med et normalt liv, god på alle måder. Hans liv ændrer sig, når en gammel døv og stum han forudser en castátrofe. Josiane Balasko fører til en sjove infernalsk rundt, men nogle gange skæbnen reserve behagelige overraskelser, vil slutningen være lykkelig.

Priser og nomineringer

  • 1990 Nomineret til César Award for bedste kvindelige hovedrolle for Trop belle pour toi.
  • 1994 Nomineret til César Award for bedste kvindelige hovedrolle for Tout le monde n'a pas eu d'avoir des chancen communistes forældre.
  • 1996 Nomineret til César Award for bedste film og bedste instruktør César for Gazon Maudit.
  • 1996 Cesar for bedste originale manuskript eller tilpasning Gazon maudit.
  • Honorary César 2000
  • 2004 Nomineret til César Award for bedste kvindelige hovedrolle for Cette femme-là.
Forrige artikel Justino Zavala Muniz
Næste artikel Juan Pombo Kanin