Zanzibar Red Colobus

Zanzibar røde Colobus er en art af primat tilhører Cercopithecidae, endemisk til øen Unguja, hovedøen Zanzibar, ud for Tanzanias kyst familien. Også kendt som røde Colobus Kirk, på grund af sin opdager, opdagelsesrejsende Sir John Kirk, Zanzibar bosiddende guvernør, som også introducerede ham til den zoologiske videnskab. Det er i øjeblikket klassificeret som en truet art siden midten af ​​1990'erne blev vedtaget som et flagskib art til at repræsentere den biologiske bevarelse af denne øgruppe. Befolkningen i røde Colobus stadig lavt, fordi det er endemisk i denne region og eksklusive miljøforkæmpere forsøger at arbejde med de lokale myndigheder til at designe en effektiv og tilstrækkelig til at beskytte den røde Colobus og levested strategi. Arten er blevet omklassificeret zoologiske to gange; tidligere han tilhørte slægten Colobus, men for nylig bestået køn Piliocolobus.

Beskrivelse

Denne cercopithecoid pels består af tre farver. En kort sort stribe langs skuldre og arme, mens maven og den nedre del af medlemmerne er hvide. Dens sorte ansigt er kronet med langt hvidt hår og har en lyserød mærke på hans næse og læber. Zanzibar røde Colobus har en lang prehensile hale ikke kun bruges til balance under bevægelsen i baldakin. Den seksuelle dimorphism af denne art er dårligt markeret: farven og kropsstørrelse af hunner adskiller sig ikke meget fra de mænd. I grupper, kvinder er som regel større end hannerne. Ansigtstræk gør det let at skelne individer i en gruppe. Disse Colobus har lidt kranier og kropsform er afrundet. Hannerne nå op til tolv kilo og hunner ti.

Ordet "colobus" kommer fra det græske ord betyder "lemlæstet", fordi i modsætning til andre primater, de har modsatrettede tommelfingre eller er underudviklede. For at overvinde denne mangel, er de resterende fire fingre aflange og justeret på en sådan måde, at der dannes en stærk krog, der gør det nemt at klatre og klamrer sig til de grene af træerne.

På grund af hans stærke krop lugt, har indbyggerne på øen døbt "Kima punju" som betyder "abe gift" på Swahili. Dette har skabt et dårligt billede af Colobus i fantasien af ​​lokale og endda hævde, at udøve en dæmonisk indflydelse på træerne, hvor de lever, selv i det omfang, at skære dem ned.

Økologi og adfærd

Social adfærd og kommunikation

Grupperne er generelt består af fire voksne mænd og mange kvinder, de mest almindelige forhold på en mandlig for hver to hunner. Inden for gruppen unge i alle aldre er de altid til stede. Det samlede antal personer i gruppen kan variere fra 30 til 50 dyr. Arten er meget social og aber spille og brudgom i pauserne mellem måltiderne. I modsætning til kvinder i gruppen, hanner opretholder meget tætte forbindelser med hinanden, handle i fællesskab i forsvar af gruppen og endda brudgom hinanden.

Sammenlignet med de andre medlemmer af underfamilien af ​​colobinos, slægten Piliocolobus har en mindre strubehovedet. Således, i modsætning til såkaldte værste af hannerne af de arter af sorte og hvide Colobus, kald den mandlige Zanzibar Red Colobus er højere eller sopran. Ikke bliver en territorial dyr, Zanzibar røde Colobus ikke udsender intense vokaliseringer af intimidering. Blandt opfordringer fare og alarm gøen, lyden "Hush" og en "wheet". De stærkeste råb høres, når det mandlige udtryk for sin magt i gruppen, eller når inspicere tilstanden af ​​hunkøn.

I Jozani Chwaka Bay National Park, er råbet hørt advarsel, afledt af skrig af forskydning. Så grynt udstedes af colobus når de opfatter en ændring i klimaet eller tilstedeværelsen af ​​et dyr tæt på gruppen. Endvidere i de trælevende dyr, er der to typer af tegn, der kunne forhindre, hvis faren kommer fra jorden eller himlen. Men fraværet af byttedyr i Zanzibar retfærdiggør fravær af skrigende indikerer en luft trussel. Men unge mennesker, mindste og mest sårbare, kan udsende sådanne lyde, når de opfatter skygger.

Zanzibar røde Colobus, er meget sociale, har et opkald, der lyder, når du er alene i lang tid, og føler sig truet eller sårbare. Det meste af tiden, problemet de unge, men når voksne føler behov for at bruge, så gør.

Fodring

Fødevarer er også en gruppe aktivitet. De begynder at fodre om morgenen og fortsætter i løbet af de fedeste timer om dagen. Opfordringer hannerne får gruppen bevæger sig på jagt efter et andet sted at spise. Denne art er hovedsageligt forbruges dovenskab og blade er generelt små udbrud. Den røde Colobus også lever af frø, blomster og grønne frugter. Undtagelsesvis kan du også få at spise bark, træ og endda muerts jord. Det er også blevet observeret spise den Cycad Encephalartos hildebrandtii. Det er en af ​​de få arter, der ikke spiser modne frugter; fordi det har en fire kamre maven, der ikke kan fordøje sukker i frugten. Fordi i din kost omfatter friske blade, nogle gange forbruge trækul, som menes hjælper fordøje toksiner Malabar mandel blade eller mango. Denne kulforbruget er sandsynligt adfærd undervist af hundyr til deres afkom. Det er også vigtigt at bemærke, at ikke alle bestande af røde Colobus vedtage denne adfærd. I virkeligheden er det kun ses i nogle grupper, der forbruger mere eksotiske blade.

Da nogle mennesker trives især mangrover, forbruge mere natriumchlorid end de andre. På grund af dette, er de blevet observeret slikke bladene eller drikkevand lagret i træet huller. Denne adfærd viser tilpasningsevne denne art til nye miljømæssige og økologiske forhold. I den tørre sæson, en af ​​de hæfteklammer af den røde Colobus, Malabar mandeltræ mister sine blade. Dette tvinger aberne til at forlade for grænserne af naturreservater til foder og udsat for talrige farer.

Reproduktion

Hannerne bliver kønsmodne mellem tre og tre og et halvt år. Hunnerne nå det inden for to år. I varme, de er let genkendelige ved ekspandering og lyse rødt af hans kønsdele. Således hanner ved, at hunnen er klar til at parre. Også, lige før parring, hanner bruge deres fingre til at undersøge de kvindelige kønsorganer og næse for at detektere tilstedeværelsen af ​​østrogen og progesteron. Når denne metode sikrer, at hunnen er i brunst, parring begynder.

Drægtighed varer omkring seks måneder, og hver hun har mellem en og to unger hvert andet år. Yngelpleje er intense og til tider deles mellem flere hunner i gruppen. 76% af ungerne født mellem september og december. Når en ny mandlig tilslutter sig en gruppe, hvor der nyfødte, kan der være barnemord. Forskning har vist, at den mad spektrum på grund af øget kulforbrug, forklare den høje fødselstal og høje befolkningstæthed. Hertil kommer, at fødselstallet er højere i befolkningerne i mangrover, fordi maden er mere rigelige.

Der er flere fødsler mellem oktober og december i byerne på øen Uzi og mellem januar og februar i de Kiweng]. Børnedødeligheden er meget høj; omkring halvdelen af ​​de unge ikke når 6 måneder. Fødselstallet er faldet i forhold til befolkningerne i kontinentets og intervallerne mellem fødsler er steget. Forskning tyder på, at dette er et resultat af ændringer i levestederne for disse primater.

Beliggenhed og levested

Zanzibar røde Colobus kun lever på tre træbevoksede arealer på Zanzibar og er i det væsentlige i den sydlige halvdel af hovedøen, Unguja. En lille befolkning også indført i Pemba siden 1970'erne, men det virker meget realistisk.

Selv om et primært træarter, kan det findes lejlighedsvis i jorden og især nær landbrugsområder, hvor Colobus aber er vant til menneskelig kontakt. I Jozani Chwaka Bay National Park de foretrækker tørre områder, men findes også i mangrover, hvor maden er til rådighed hele året. I Uzi, men det er mere ofte ses i mangrover, hvor arten Rhizophora mucronata, hvor de stadig er 85% af observationstid dominerer. De salt mad kræfter dem til at søge frisk vand, hvilket gør mangrove ø levesteder særligt værdsat. Temminckii underart af vestlige rødt Colobus har også udviklet denne tilpasning for at overleve.

Klassifikation

Taksonomi

Denne art blev beskrevet af John Edward Gray i 1868 under basionym Colobus kirkii, før de flyttede til slægten Procolobus og derefter Piliocolobus. Det specifikke navn, blev kirkii placeret til ære for John Kirk, britiske administrator af Zanzibar var den første til at beskrive denne art for Zoologi, fordi det også er kendt som røde Colobus Kirk. Det beskrives ikke nogen underarter.

Evolutionære historie

Det er almindeligt accepteret, at befolkningen i P. kirkii stede i en population stammer fra Zanzibar red Colobus som blev isoleret på øerne efter den aktuelle havstigning i slutningen af ​​Pleistocæn. På den anden side, mitokondriel analysen viser, at slægten og Piliocolobus genetisk blev isoleret fra Pliocæn.

Undersøgelse af kranie morfologi Zanzibar Red Colobus viser den skelnen, der har denne art med de andre medlemmer af slægten Piliocolobus. Denne anmeldelse er kastet lys over en betydelig acceleration af morfologiske udvikling i kranie størrelse. En hypotese, at disse ændringer er resultatet af øsamfund af arterne samt miljøbelastninger som konkurrence, levested, prædation og endda overflod af ressourcer. Vi kan se, at denne art overlevede i fortiden for at en flaskehals situation.

Den lille størrelse af kraniet Zanzibar Red Colobus Colobus forhold til kontinentet er i overensstemmelse med lovgivningen i Foster angiver, at dyrene aftage i størrelse over tid, når ressourcerne er begrænsede. Mænd har tendens til at opretholde en vis neoteny, der omfatter især den korte side, og et aflangt baner stort Hjernekassens. Det er ikke muligt at sige, hvornår disse evolutionære forandringer fandt sted.

Molekylær analyse viste, at alle arter af Piliocolobus, P. kirkii er langt mere nært beslægtet med Udzungwa røde Colobus. Denne analyse viser også, at forskellen mellem disse to arter opstod omkring 60.000 år siden.

Trusler og bevaring

Betingelse

Mellem 1600 og 3000 individer i naturen. Af dem, halvt bor uden for de beskyttede områder. Den største og vigtigste beskyttelsesområde røde Colobus spænder et område på 25 km, og er placeret inde i Jozani Chwaka Bay National Park. Dette område er placeret på hovedøen og de mennesker, der bor der er blevet undersøgt ud fra et videnskabeligt synspunkt. Har imidlertid Colobus altid været tæt på de shambas grænser op til park og skal understreges, at disse shambas nær røde Colobus populationer er mere talrige end dem, der bor inde i parken. Disse befolkninger, der bor inde i beskyttede område udsættes for større risici.

I Uzi og øen Vundwe lider ødelæggelsen af ​​deres levesteder fortsætter med at stige. Siddende på den gamle koraller senge skovene er de mest lidende skovrydning. Fordi Colobus stjæle frugtplantage, er de blevet indberettet tilfælde af forgiftning, opsamling og forsvinden i disse øer.

Zanzibar røde Colobus er nu betragtes som en truet art i IUCN rødliste. Den første faktor, der bidrager til dette er skovrydning og med det en betydelig nedgang i ressourcer. Desuden har fangster øges enten at blive spist enten på deres appel som kæledyr.

Den afrikanske konvention har overvejet trussel mod arten og betydningen af ​​bevarelsen placering i "klasse A". Dokumentet "African-konventionen om beskyttelse af naturen og naturressourcer definerer kategorien 'klasse A« således:

Foranstaltninger gennemført

For at afhjælpe det faldende befolkningstal, er der truffet forskellige foranstaltninger. I 1974 blev der femten fra Ngezi prøver taget til øen Pemba. Men 20 år senere, blev der kun nogle få individer fundet på øen, og forskerne konkluderede, at hvis gruppen havde overlevet, blev antallet af dyr, der ikke steget. Nogle indbyggere i Pemba er overbevist om, at Colobus er synonyme med uheld. Denne tro er måske en af ​​grundene til den indførte befolkning ikke er steget. I 1977, 1978 og 1981, har flere introduktioner, med i alt 36 røde Colobus i naturreservatet Masingini været en succes, med 60 personer i 1994 og 2011 stadig synlige i befolkningen.

Arten blev vedtaget, siden midten af ​​1990'erne, som et tegn på bevarelse af Zanzibar. Det kan også tjene som en biomarkør for et sundt økosystem. Nogle forsøg på bevarelse af arter har fundet sted i nogle øer i øgruppen som Uzi eller Pemba. Derudover har et projekt i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden blevet lanceret omkring Menai Bay til den vestlige del af øen Uzi. Wildlife Conservation Society har også finansieret forskellige bevarelse projekter for Colobus men i begge tilfælde, har ingen handling rettet til Zanzibar Red Colobus.

Det er blevet foreslået, at den bedste måde at fremme bevarelsen af ​​Zanzibar røde Colobus var simpelthen gøre det kendt for offentligheden. Faktisk dette dyr er ikke farlig og kan være til gavn for økonomien i regionen som det tiltrækker turisme, som i Unguja Island. Desuden ville det være nødvendigt at udforme og etablere sande beskyttede områder.

Forrige artikel Zisa, Palermo
Næste artikel Zimmerwaldkonferencen