Zebra Duiker

Zebraen Duiker dykkerantilope eller Doria er en lille antilope findes i begrænsede områder i Gold Coast, Guinea og Liberia.

Beskrivelse

Hendes blege, rødlig eller gyldenbrun ansigt er som fremhæver tolv lodrette sorte striber vekslende med lyse bånd, mørkebrune eller rødlige ben har et sort bånd i midten. De vises mørkere hos spædbørn, fordi de er født med striber tættere. De måler 70-90 cm lange, 40-45 cm høj og vejer mellem 15 og 20 kg. De har et par horn 4 til 4,5 cm lang hos mænd og kun 2,25 cm i hunner. Deres horn er korte og runde med skarpe punkter tips. Hunnerne er større end hannerne, muligvis på grund af de lange drægtighedsperiode.

Diæt

De er foder til drøvtyggere hovedsagelig på frugt, blade og frø. Selvom sjældne og ingen beviser siges at spise gnavere i visse lejlighed. Hans nasale knogler forstærket give dem mulighed for at åbne bestemte frugter.

Habitat

De lever i bjergskove. Det er natlig og feeds på blade og frugt. Det betragtes som en sårbare arter af IUCN grundet ødelæggelse af levesteder.

Reproduktion

Den drægtighedsperioden kan vare mellem 221-229 dage. En baby kan veje ved fødslen mellem 1270 og 1550 gram. Hunnerne bliver kønsmodne mellem 9-12 måneder, og mænd mellem 12-18 måneder.

Bevarelse

Ifølge IUCN bevaringsstatus er sårbare på grund af skovrydning og jagt demesurada. Disse dyr jages for leoparder, afrikanske gyldne katte, kvælerslanger og kronede ørne.

Dens vilde bestand er anslået til 28.000 mennesker, og er derfor ved at blive indført i beskyttede områder, navnlig:

  • Gola National Park i Sierra Leone
  • Sapo National Park i Liberia
  • Taï nationalpark i Elfenbenskysten.
Forrige artikel Zhang juni
Næste artikel Zibo